Transparent
Inloggen
Sluiten

Arouna Koné: 'PSV is een van de beste periodes uit mijn carrière'

14 maart 2021 13:46 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Arouna Koné: "PSV is een van de beste periodes uit mijn carrière"; image source: Pro Shots

Arouna Koné speelde twee seizoenen in het shirt van PSV. In gesprek met Voetbal International noemt hij het een van de beste periodes uit zijn carrière. "Bij PSV voelde ik me al snel thuis, omdat er vanuit de club veel respect was voor mijn geloof", aldus Koné. "De club liet in het stadion een kappelletje bouwen, zodat ik voor de wedstrijd kon bidden. We hadden in die tijd een dreamteam met jongens als Heurelho Gomes, Alex, Phillip Cocu, Ibrahim Afellay en Jefferson Farfán."

De Ivoriaan herinnert zich ook nog een gesprek met Gomes op het trainingsveld tijdens de ramadan. "Hij begreep nog wel dat een mens een dag kon overleven zonder eten, maar kon niet geloven dat ik kon sporten zonder drinken. Als ik een dag niet zou drinken, zou ik doodgaan, zei hij. Hij kneep zijn keel dicht en liet zich zo op de grond vallen. Iedereen lachte zich kapot", zegt Koné daarover.

De landstitel uit 2007 is zonder twijfel zijn hoogtepunt in Eindhoven. "Die dag gingen er drie schalen Nederland door omdat ook AZ en Ajax nog kampioen konden worden. Wij hadden de kleinste kans op de titel. Tijdens die wedstrijd was mijn moeder bij me op bezoek in Arendonk, het dorpje waar ik woonde. ’s Ochtends zei ik tegen haar: Vandaag gaat een geweldige dag voor ons worden. Ze vroeg hoe laat ik moest voetballen en beloofde tijdens de wedstrijd te bidden voor het team", zo geeft hij aan. "Ik hoorde achteraf van mijn vrouw dat ze daadwerkelijk de hele wedstrijd boven in ons huis zat te bidden. Om de dertig minuten belde ze mijn vrouw om de tussenstand te vragen. Klaarblijkelijk heeft het geholpen, want we werden alsnog kampioen."

Meer op VI.nl




Tags

kone bidden gomes afellay arendonk beloofde cocu doodgaan dorpje dreamteam farfan heurelho ivoriaan kappelletje keel klaarblijkelijk kleinste kneep lachte landstitel nederland ramadan schalen titel woonde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Aahh... Arouna Kone. Wat een speler was dat. Herinner me nog goed dat Alex in hem wel zijn gelijke had gevonden qua fysieke kracht. Was ook een blok beton. En die titel in 2007, daar hebben we allemaal onze eigen anekdotes over. De mijne is dat ik die middag met vrienden was gaan voetballen, allemaal voor ajax. Ach, wat heb ik een topmiddag gehad.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik kreeg in het stadion van iemand met radio te horen dat Ajax 4-0 voor stond tegen Willem II, nadat al eerder duidelijk was dat AZ het verprutste. Informatievoorziening was er toen nog bijna niet. We snapten niets van het uitspelen na de 5-1. Daarna het gejuich van de spelers, naar wij dachten om de tweede plaats. Wat een verrassing ineens toen omgeroepen werd dat we kampioen waren!

Overigens ging het gerucht over Koné dat hij niet van Roda naar Ajax ging omdat hij bij medisch onderzoek veel ouder bleek te zijn dan officieel bekend, zogenaamd wegens een slecht hart.
+1/-0

3 jaar geleden
Koné. Dan hebben we het nu over het kansen missen van Malen. Maar Arouna Koné was wel een treetje erger. Hield ook wel altijd twee man bezig, maar kon de grootste kansen missen.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Haha inderdaad. Wat een kansen miste die gast. In dat opzicht zie ik wel een gelijkenis met Malen. Creëert veel kansen zelf om ze vervolgens vakkundig om zeep te helpen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hij miste veel kansen dat klopt. Maar in goede vorm creëerde hij met zijn snelheid en kracht ook veel kansen voor zichzelf. Ik heb in de jaren daarna ook veel spelers gezien die wedstrijden lang niet eens voor de goal kwamen. Efficiëntie is niet alleen goals t.o.v. kansen.
+1/-0

3 jaar geleden
Prima ventje, Arouna, toch wel van genoten die paar jaar dat hij voor ons speelde.

Toch heb ik nog altijd het idee dat er meer in had gezeten.

Desalniettemin kijk ik er met een glimlach op terug.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage