Transparent
Inloggen
Sluiten

Bas Nijhuis: 'Van PSV heb ik helemaal niemand gezien'

14 maart 2021 17:26

Scheidsrechter Bas Nijhuis werd in gesprek met ESPN gevraagd naar hoe hij de wedstrijd beleefd had. "Het ging vandaag echt heel snel. Ik vond het heerlijk", aldus Nijhuis. "Het was zeker geen moeilijke wedstrijd om te fluiten. Natuurlijk waren er wel een paar duels, maar de acceptatie bij beide teams was heel groot. Natuurlijk probeer ik het een beetje door te laten spelen, maar dat kwam ook wel uit."

Vanuit de media werd de aanstelling van Nijhuis flink opgeklopt. "De hype er omheen was veel groter dan je er zelf mee bezig bent. Natuurlijk is het lekker als de wedstrijd dan goed gaat. Dan weet je dat er geen gezeik over krijgt. Verder is alles hetzelfde als anders", zo gaf hij aan. "Als zoiets is gebeurd hoop je dat je snel weer naar PSV kunt. Ik heb ze nu allebei vier keer gehad. Als internationals fluiten we ze regelmatig. Nu zaten er alweer negen of tien wedstrijden tussen, dus dan zit je wel te kijken. Ik vond dit wel een mooie pot, dus ik hoopte hier wel op."

Na het duel tegen Sparta gaf Roger Schmidt aan nooit meer met Nijhuis te willen praten. "Hem heb ik ook helemaal niet gezien. Van de bank van PSV heb ik sowieso niemand gezien", zei de scheidsrechter daarover. "Ik kwam via de achterkant binnen en ging direct het veld op. Verder heb ik helemaal niemand gezien. Ik zou niet weten wat ik gezegd zou hebben als ik hem wel gezien zou hebben. Maar er wordt vooral daar buiten veel ophef over gemaakt. Ik ben daar veel te nuchter in. Als ik hem tegen zou komen, zou ik hem een hand geven en weer doorgaan. Ik ben er helemaal niet zo mee bezig. Maar na afloop heb ik hem ook helemaal niet gezien."

Het meest merkwaardige moment was dat voor de ogen van de assistent-scheidsrechter een overtreding werd gemaakt en hij ook vlagde, maar Nijhuis van grote afstand gebaarde dat er niets aan de hand was. "Hij had al een tijdje niks gedaan, dus misschien wilde hij daarom vlaggen", reageerde hij daarop. "We waren het in het veld gewoon niet eens. Hij vond het een overtreding, ik niet. Maar dat komt later wel goed. Er zijn vandaag geen gekke dingen geweest. Een paar mannelijke duels, maar het gaat nu na afloop niet over de scheidsrechter. Daar ben ik wel blij om."




Tags

nijhuis acceptatie espn gebaarde gekke hype nuchter opgeklopt roger schmidt sparta vlagde vlaggen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage