Transparent
Inloggen
Sluiten

Dennis Higler scheidsrechter bij AZ - PSV

15 maart 2021 13:01
Foto: Pro Shots

Dennis Higler scheidsrechter bij AZ - PSV; image source: Pro Shots

De KNVB heeft Dennis Higler aangesteld als scheidsrechter voor AZ - PSV van komend weekend. Higler zal daarbij ondersteund worden door assistent-scheidsrechters Joost van Zuilen en Johan Balder, terwijl Richard Martens de vierde official is. Jeroen Manschot is aangewezen als de VAR en hij zal hulp krijgen van Rogier Honig.

Higler was afgelopen weekend nog de VAR toen PSV gelijkspeelde tegen Feyenoord. In de slotfase van die wedstrijd verzuimde hij in te grijpen toen buiten het zicht van de arbitrage Orkun Kökcü een elleboogstoot uitdeelde aan Olivier Boscagli. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gaf na afloop aan dat een rode kaart op zijn plaats was geweest.




Discussieer mee op de forums


Tags

higler var arbitrage balder boscagli egmond elleboogstoot feyenoord gelijkspeelde honig joost knvb kokcu manschot martens rogier scheidsrechtersbaas zuilen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Hopelijk worden we in deze topper niet genaaid door de var. Dit seizoen al 4x een rode kaart gemist.... Wordt een beetje moe van een Dick v Egmond die achteraf zegt dat er idd een fout is gemaakt en rood op zijn plaats was geweest. Beter dat die eens zorgt dan zijn VAR personeel hun werk doen. Hij begint een beetje op Captain Hindsight te lijken zo.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ongelofelijk inderdaad. Die nieuwe regels doen eerder kwaad dan goed. Hoe kan het zijn dat natrappen, expres op iemands enkel gaan staan of een flinke elleboog in de rug (alle drie zonder bal in de buurt) geen rode kaart opleveren? Waar krijg je dan nog wel een rode kaart voor?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als je bovengenoemde zaken in rood/wit gestreept shirt doet
+5/-0

 
3 jaar geleden
Hahaha alaaf! Geen woord gelogen..
+2/-0

 
3 jaar geleden
van egmonds reactie ook... "Volgens de regel kun je hier wegkomen met een gele kaart, maar ik vind het een rode kaart waard. Het is een heel bewuste stoot met zijn elleboog of arm. Hij doet het met zoveel opzet dat er best een rode kaart gegeven mag worden. Maar het is lastig, omdat in de regel staat dat het met de nodige kracht moet", aldus Van Egmond."

En wie moet er dan gaan bepalen wat 'nodige kracht' is. Heeft weer niemand over nagedacht bij deze regel.... Misschien Marco v Basten zelf bedacht toen hij nog bij de fifa zat?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Genoeg stof om over na te denken zou je denken! Maar wij zijn de zondebok dit seizoen lijkt het wel. Enige medicijn is AZ helemaal van de mat tikken en met dikke cijfers naar Eindhoven vertrekken..🤐
+1/-0

 
3 jaar geleden
Juist, kunt beter alles en iedereen overklassen, dan kan de scheids doen wat ie wil zonder dat je puntenverlies oploopt. Alleen helaas is het team nog niet zo dat we dat iedere wedstrijd kunnen leveren. Hopen dat het volgend seizoen een ander team is dat de zondebok is haha. Ik duim voor ajax. Misschien krijgen ze na 6,5 jaar tijd weer eens een pingel tegen eigen stadion....
+3/-0

3 jaar geleden
Nah.. dat scheelt. Kan hij iig niet de blinde VAR spelen.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik snap ook wel dat hij niet VARt. Die Nijhuis was weer een volledige one-man show aan het opvoeren de tweede helft. Madueke wordt getackeld en pakt met twee handen de bal en we spelen gewoon door. De grensrechter vlagt niet voor een bal recht voor hem, maar toch een inworp. De grensrechter loopt als een gek te vlaggen bij een overtreding vlakbij, maar Nijhuis ziet het vanaf de andere kant van het veld beter. Dan zou ik als VAR ook naar huis gaan :p.
+2/-0

3 jaar geleden
Wat ik niet snap is dat Van Egmond dit tikkie van Kökcu wél rood vond en 2 weken geleden beweerde dat de overtreding van Martinez op Zahavi slechts geel waard was. Ik vond die actie van Martinez toch wel een tikkie erger.
+4/-0

 
3 jaar geleden
klopt. Is nu echt totaal ongeloofwaardig geworden. v Egmond "Volgens de regel kun je hier wegkomen met een gele kaart, maar ik vind het een rode kaart waard. Het is een heel bewuste stoot met zijn elleboog of arm. Hij doet het met zoveel opzet dat er best een rode kaart gegeven mag worden. Maar het is lastig, omdat in de regel staat dat het met de nodige kracht moet", aldus Van Egmond."
Oftewel nu vind hij dat er ruimte voor twijfel is waarbij de reden daarvoor is dat het een bewuste stoot is. Nou, die actie van Martinez was zo mogelijk nog bewuster maar daar was geen enkele twijfel. Volstrekt idiote regel die volstrekt idioot niet consequent wordt gehanteerd door de VAR clowns. Fouten van de scheids kan ik mee leven, fouten van de VAR, met alle tijd en tachtig camera's vind ik niet acceptabel en niet uit te leggen. Kappen met die VAR idioterie, maakt voetbalbeleving kapot. Uitgesteld juichen, uiteindelijk niet juichen, tig keer de wedstrijd in de pauze stand, Dan verlies ik nog liever met een onterecht buitenspeldoeplpunt tegen.
+1/-0

3 jaar geleden
Het mannetje van de VAR die niks doet ! Zal tegwn AZ wel weer "fluiten"
+1/-0

3 jaar geleden
Viel me 2 seizoenen geleden al op dat de scheidsrechter de ene week VAR was, de week erop de scheids. Bij onze wedstrijden wel te verstaan. Ook op het einde vd competitie. Vind dat toch vreemd.
+2/-0

3 jaar geleden
Nou ehh oké... en nu?

Is de aanstelling van een scheidsrechter ook al nieuws voor een afzonderlijke berichtgeving hier?

En het is niet eens komkommertijd.
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Als schwaab tegen het been van neres aankomt,en die maakt een tussenstapje en duikelt onnatuurlijk de andere kant op.Dan is de uitleg.Er was contact.En ook na 26 keer terugkijken.Pleur toch op met die VAR.Gedrocht,en onmiskenbaar instrument voor de willekeur en competitievervalsing als gevolg.Gewoon een beuk in de rug van Boscagli,en natrappen op het been van Zahavi.clubs worden tegenwoordig zo hard genaaid of geholpen ,dat ze het voor elkaar gekregen hebben,dat mensen eraan gewend zijn geraakt.Ik kan daar niet aan wennen.Ik kan me erover opwinden,en tegelijkertijd er ook zo teleurgesteld over zijn,dat ik er op deze manier geen zak meer aan vind.Willekeur maakt de sport kapot
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi