Transparent
Inloggen
Sluiten

Erwin van de Looi: 'Mohamed Ihattaren is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken'

15 maart 2021 13:34 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Erwin van de Looi: "Mohamed Ihattaren is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken"; image source: Pro Shots

Tegenover het Algemeen Dagblad heeft Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi aangegeven dat het geen makkelijke beslissing was om Mohamed Ihattaren niet te selecteren voor de definitieve selectie voor het EK van deze maand. "Hij zat niet voor niets in de voorselectie", aldus Van de Looi. "We hebben een korte voorbereidingstijd. Zondag en maandag stromen de spelers binnen en dan moeten we er direct staan."

Omdat de PSV'er nog niet eerder bij Jong Oranje zat werd hij ook nu niet geselecteerd. "Op zijn positie is er bovendien veel concurrentie. Met Noa Lang, Ferdi Kadioglu, Dani de Wit, Cody Gakpo en Javairô Dilrosun zijn we sterk vertegenwoordigd en ook Justin Kluivert zou daar nog kunnen spelen", zo geeft hij aan. "Mo is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken."

Van de Looi spraak afgelopen weekend ook met Roger Schmidt. "De gesprekken met de clubtrainers zijn niet bepalend, uiteindelijk bepaal ik wie ik selecteer", zegt hij daarover.

Meer op AD.nl




Tags

looi erwin ihattaren jong oranje bepaal clubtrainers cody dilrosun ferdi gakpo javairo kadioglu kluivert roger schmidt selecteer spraak voorbereidingstijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ach Erwin van de Looij... maar goed, hè bent als Mo wél afhankelijk. Gewoon je best (blijven) doen.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ook vreemd dat die van der Looij zichzelf in het interview tegenspreekt. Hij zegt:
"Dus we hebben heel korte tijd om ons voor te bereiden. Dan geef je ook de voorkeur aan spelers die weten hoe het werkt, al met ons gespeeld hebben en bekend zijn met speelwijze.”
Om vervolgens Brobbey als debutant er wel direct bij te nemen.

Ik snap zijn keuzes wel - Brobbey is in vorm en Ihattaren speelt weinig de laatste tijd (of er zijn andere redenen om aan hem te twijfelen), maar zeg dat dan gewoon in plaats van een drogreden te geven.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Het 'met 2 maten meten' zit diep, heel diep.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ah joh, laat gaan, we hebben het hier over Erwin van de Looij... wie? Inderdaad.

En voor Mo is het misschien ook wel juist goed. Nu is het niet louter PSV, waar hij in de wachtkamer is beland.

En tot slot, ook tegen de stoute herkauwer hier*, doe lekker als ik: fuck (Jong) Oranje!

*je weet nooit precies waar een reactie komt te staan
+3/-1

 
3 jaar geleden
+1 voor de bijnaampjes

Ik had nog harder gelachen als je "doe lekker als ik: fuck (De Jong) Oranje!" had geschreven. ;)
+1/-0

3 jaar geleden
Hoe immens kan de uitdaging, en de wil om te laten zien hoe goed je zou kunnen voetballen, wel niet getriggerd worden door de afwijzing voor jong! Oranje? Gas geven Mo, het is nu of nooit!
+1/-0

Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Volkomen terecht dat ie er niet bij zit! Wanneer ik trainer was had hij er bij mij ook niet bij gezeten! Mo moet echt eens dingen gaan inzien en anders doen, cq knop omzetten, z’n vader is overleden, ja, maar het leven gaat wel door, daar kun je niet alles op blijven gooien, leven als een prof, want daar word je naar betaald en werken aan alles op dit moment is hier de oplossing, dan komt de rest vanzelf wel, maar hoop dat hem nu de ogen toch open gaan, wanneer ze hem voor jong ook passeren!
+1/-0

3 jaar geleden
Misschien geeft hem dit echt stof tot nadenken.. al zie ik hem ook nog wel voor.marokko spelen. Bijn hem weet je niet hoe de wind waait
+2/-0

3 jaar geleden
Prima zaak, rust creëren nu is belangrijk, daarna is het aan Mo, ik hoop van ganze harte dat hij in de spiegel kijkt...
+1/-0

3 jaar geleden
Hij krijgt nu de rekening gepresenteerd voor zijn gedrag met het niet spelen tot gevolg. En PSV ook want hij speelt zich niet internationaal in de kijker.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik heb blijkbaar een andere mening dan mijn medesupporters hierboven. Als ik Mo was en ik zag dat b garnituur spelers die niet eens bij de eigen club spelen geselecteerd worden had ik gezegd doei! Hij heeft veel fout gedaan maar is alsnog nu en in potentie zoveel beter dan een ekkelenkamp.

Lekker belangrijk dat jong oranje het EK wil winnen. Geef potentiële oranje spelers ervaring en stoom ze klaar. W
+1/-0

 
Dat laatste vind ik een vreemde reactie. Op een eindtoernooi moet in mijn ogen alles wijken om zo goed mogelijk te presteren, niet om spelers klaar te stomen voor het grote Oranje.

Daarbij speelt Ekkelenkamp op een andere positie. De spelers die op dezelfde positie kunnen spelen waar Ihattaren voor in aanmerking komt zijn op dit moment ook gewoon allemaal beter, waardoor het gewoon terecht is dat hij thuis moet blijven.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja ik snap je uitgangspunt maar ikzelf vind de prijzen van jong teams ondergeschikt aan ontwikkeling voor het hoofdteam.

Wat betreft ekkelenkamp die speelt volgens mij aanvallend bij Ajax. Dani de wit speelt niet. Dilrosun heeft dit seizoen 300 minuten in de benen. En gakpo en Kluivert zijn in zijn. Systeem. Echt buitenspelers.


Ik zeg niet dat Mo een geweldig seizoen heeft gedraaid integendeel maar op basis van potentie en ervaring opdoen had hij er echt wel bij gemoeten. Zou een goede ervaring voor hem zijn geweest.
+1/-0

 
Maar Jong Oranje speelt in hetzelfde 4-2-2-2 systeem waar PSV ook in speelt. Ihattaren zou alleen in aanmerking komen voor een plek van een van de aanvallende middenvelders. Ik zou ook de voorkeur voor die posities geven aan Lang, Kadioglu, De Wit, Gakpo, Dilrosun en Kluivert.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje