Transparent
Inloggen
Sluiten

Yvon Mvogo: 'Ik ben blij en trots dat ik voor één van de beste clubs van Nederland mag spelen'

18 maart 2021 19:01 - De PSV Supporter
Foto: Pro Shots

Yvon Mvogo: "Ik ben blij en trots dat ik voor één van de beste clubs van Nederland mag spelen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De PSV Supporter, het magazine van de Supportersvereniging PSV, geeft Yvon Mvogo aan dat het hem heel goed bevalt bij PSV. "Ik kan weer wedstrijden spelen. Dat maakt alles toch heel anders dan wanneer je als reservespeler op de bank zit", aldus Mvogo. "Ik ben blij en trots te kunnen zeggen voor één van de beste clubs van Nederland te mogen spelen. Daarnaast ben ik echt ontzettend goed opgevangen door de club en het team en kan zeggen, het voelt hier echt als een hechte familie."

De doelman merkt dat iedereen die bij de club betrokken is dat uitstraalt. "Het maakt niet uit wie ik tegenkom binnen de club. Iedereen is altijd zo vriendelijk en warm. Dat is echt uniek, denk ik", zo geeft hij aan. "Qua verwachtingen had ik natuurlijk voor mijn komst uitgebreid met Roger gesproken. Ook Armando Bruma, die ik nog ken van onze gezamelijke tijd in Leipzig, had me nog benaderd en gevraagd naar Eindhoven te komen. Alleen een beetje jammer dat die kort na mijn komst naar Olympiakos vertrok, haha."

Mvogo is voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. Volgens hem heeft het er niets mee te maken dat ook Roger Schmidt een contract voor twee seizoenen heeft. "Mijn club wilde me liever niet verkopen. Ik voelde me daar ook thuis, maar als voetballer wil je in feite toch maar één ding en dat is wedstrijden spelen", zegt hij daarover. "Dus toen ik intern bij de club aangaf dat ik dat wilde, zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden. Zodoende hebben we mijn contract in Leipzig verlengd tot 2023, dus dat loopt na mijn periode hier nog een jaar door. Vervolgens heb ik aangegeven dat ik in dat geval het liefst een stap zou maken voor twee jaar, waar ik dus in een stabiele omgeving mezelf verder kan ontwikkelen zodat ik daarna eventueel wél klaar ben om eerste doleman te worden bij RB Leipzig."




Tags

mvogo leipzig nederland yvon roger armando bruma doleman feite gezamelijke magazine olympiakos reservespeler schmidt supportersvereniging tegenkom uitstraalt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Allemaal leuk en aardig maar wij zijn niet overtuigd van jou Yvon. Hoewel je een sympathieke uitstraling hebt, pak je niet de ene onmogelijke bal waardoor PSV moeilijke wedstrijden alsnog wint, dat is wel een vereiste om te slagen hier...
+3/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Isimat 2.0.

Met het verschil dat wij toen wél (2x) kampioen werden.
+1/-0

3 jaar geleden
Lijkt me een sympathieke vent. Helaas een zeer middelmatige keeper die wat mij betreft na dit seizoen terug naar Leipzig mag. Teveel houdbare ballen die er in vliegen en in meevoetballen blinkt hij ook niet.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Mvogo is het helaas net niet.

Even off topic: Dat mensen ontevreden zijn over het beleid en werk van John de Jong het afgelopen jaar kan ik wel enigszins begrijpen. Dat PSV volgens veel mensen af en toe te lief en zwak is in de onderhandelingen kan ik ook wel begrijpen. Maar waarom nu zoveel mensen vinden dat PSV slecht handelt door eerst Unnerstall weg te laten gaan en dan pas Drommel binnen willen halen vind ik echt betuigen van heel weinig inzicht. Unnerstall heeft een aflopend contract, PSV heeft dus letterlijk nul invloed op waar hij volgend jaar wil keepen en dit heeft dus ook totaal geen invloed op de positie van PSV in deze transfer. Mensen die dit erbij halen willen zeiken om het zeiken, want wie langer dan tien tellen nadenkt weet dat PSV hier niks aan kan doen.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Een heel eind eens. Wat ik vreemd vind, is dat er al langer twijfels zijn over Mvogo. De reden dat hij gehaald was, en men niet onvoorwaardelijk voor Unnerstall ging, was het voetballende aspect. Daar is Mvogo nu toch ook niet in uitgeblonken. Sterker, ik zie hem de laatste wedstrijden "gomes" achtige slingerworpen doen, in plaats van voetballende oplossingen. Unnerstall is een keeper (geen voetballer dus), en naar mijn bescheiden mening een meer dan behoorlijke. En een echte kerel, zo een waar je als spits angst voor krijgt. En die met min 5 gewoon in korte mouwen keept. Afgaande op wat ik zie, zou ik voor hem gaan. En al eerder ook. En ik ben benieuwd of hij ook gegaan was, als er perspectief was geweest op de basis. Wellicht dat hij dan verlengd had. Maar dat is speculeren. Maar he, daar zitten we voor op een supportersforum.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat Mvogo qua mee voetballen eigenlijk uitstekend is. Maar doordat er door zowel Schmidt als de media zoveel aandacht aan gegeven is, en doordat het in de eerste paar wedstrijden twee keer gruwelijk mis ging, is er bij hem een bepaalde onzekerheid in geslopen. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat hij inderdaad op momenten dat het niet nodig is de bal lang speelt, of ver werpt.

Kijkend naar het keeper aspect ben ik het helemaal met je eens, Unnerstall heeft in die korte tijd dat hij vorig seizoen mocht spelen punten gepakt. Bij Mvogo heb ik heel vaak dat er tegengoals vallen en dat ik denk 'dit is geen grote fout, maar je moet zo'n bal wel eens in de zoveel tijd tegenhouden'. Als voorbeeld de goal van Berghuis afgelopen zondag, absoluut geen blunder van Mvogo, maar eens in de zoveel tijd moet je zo'n bal hebben. Je wordt dus eigenlijk zelden verrast en daarmee als team in de wedstrijd gehouden door Mvogo. Bovendien ben ik het ook helemaal eens over de uitstraling die Unnerstall heeft, daar staat inderdaad echt een man waar je bang van wordt. Unnerstall heeft eigenlijk als je kijkt naar zijn kwaliteiten een tegenvallende carriere als je beseft dat een keeper met zulke kwaliteiten zijn beste tijd slechts bij VVV of misschien Twente heeft gehad.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Qua voetballend aspect, ik meen me te herinneren dat hij bij komst naar PSV eens heeft geroepen Neuer als voorbeeld te zien. Ik weet, voorbeeld is niet hetzelfde als roepen dat je die kwaliteiten bezit, maar wellicht is ons, of in ieder geval mijn verwachtingspatroon te hoog geweest. Als dat de referentie is. Maar dan nog, dat buiten beschouwing gelaten is hij geen keeper die in lijstje komt als een van de beste ooit bij PSV. Unnerstall ook niet trouwens, maar dit terzijde. Maar die heeft wel een uitstraling die mij bevalt. En ik ben het met je eens dat zijn carrière behoorlijk schraal is.
+1/-0

3 jaar geleden
Als Drommel te duur zou blijken lekker met Mvogo doorgaan. Bij Drommel moeten we ook nog maar eens zien of dat een puntenpakker blijkt bij ons.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Mee eens. Puur op dit moment heb ik meer vertrouwen in Unnerstall dan Drommel. Wel is het zo dat als Drommel zijn ontwikkeling voortzet hij wel een topkeeper kan worden waar we nog jaren plezier aan kunnen beleven en voor 10 miljoen verkopen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage