Vele gemiste kansen breken PSV ook in Alkmaar wéér duur op

21 maart 2021 16:24

Vele gemiste kansen breken PSV ook in Alkmaar wéér duur op; image source: Pro Shots

PSV is zondagmiddag opnieuw tegen puntverlies aangelopen in een topwedstrijd. AZ was in eigen huis uiteindelijk met 2-0 te sterk. Ondanks dat de ploeg van Roger Schmidt de beste en meeste kansen kreeg lukte het niet om de bal in het net te krijgen.

PSV begon nog uitermate zwak in Alkmaar. Na zwak verdedigen lag de bal na vier minuten spelen al achter Yvon Mvogo. Niet bepaald voor het eerst dit seizoen was het eerste schot op doel direct raak. Niet veel later was het alweer bijna gelijk, maar een inzet van Mario Götze kon nog net uit het doel gehouden worden.

PSV bleef voetballend de betere partij. Na een uitstekende aanval zag ook Cody Gakpo een inzet gekeerd worden. Twee minuten later was het wel raak toen Svensson de bal in eigen doel werkte. Ondanks dat Denzel Dumfries de bal niet raakte werd de treffer vanwege buitenspel van de aanvoerder echter afgekeurd. Vlak voor rust zag ook Donyell Malen een grote kans gekeerd worden, zodat PSV ondanks een groot overwicht bij rust op achterstand stond.

De tweede helft begon vol met slordigheden van beide teams. Het duurde daarom even voordat er een serieuze kans kwam. Het lukte PSV maar niet om een gaatje te vinden tussen het massaal teruggetrokken AZ. De thuisploeg was sinds het doelpunt na 4 minuten niet meer gevaarlijk geweest, maar halverwege de tweede helft scoorden ze weer uit een afstandschot.

Het doelpunt van aanvoerder Koopmeiners leek als een mokerslag aan te komen binnen de ploeg. Ondanks dat de aanval nog volop werd gezocht leek het echte vertrouwen om nog een resultaat te halen verdwenen te zijn.

Uiteindelijk zou PSV in de gehele tweede helft geen serieus schot op doel krijgen, waardoor het nu alweer 16 topwedstrijden op rij niet heeft weten te winnen. In de strijd om de tweede plaats staan PSV en AZ nu op gelijke hoogte, maar het doelsaldo van de ploeg van Roger Schmidt is net iets beter.