Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen en invaller Denzel Dumfries met hopeloos Oranje onderuit in Turkije

24 maart 2021 19:51
Foto: Pro Shots

Donyell Malen en invaller Denzel Dumfries met hopeloos Oranje onderuit in Turkije; image source: Pro Shots

Na een uitermate zwakke wedstrijd is het Nederlands elftal woensdagavond onderuit gegaan op bezoek bij Turkije. Het duel eindigde in een 4-2 nederlaag. Donyell Malen stond in de basis en werd na 70 minuten spelen gewisseld. Op dat moment kwam Denzel Dumfries binnen de lijnen. Bondscoach Frank de Boer gaf de voorkeur aan Kenny Tete als rechtsback, omdat hij voor meer verdedigende zekerheid zou zorgen. Die beslissing pakte volledig verkeerd uit. Malen had een negatieve hoofdrol in de wedstrijd aangezien hij de strafschop veroorzaakte waaruit de 2-0 viel.

Het Nederlands elftal komt zaterdag alweer in actie als de thuiswedstrijd tegen Letland op het programma staat. Dinsdag volgt bovendien ook nog de uitwedstrijd tegen Gibraltar. Verder zitten ook nog Noorwegen en Montenegro in de WK kwalificatiegroep. Alleen de tien groepswinnaars zijn verzekerd van een ticket voor het WK. De nummers twee uit iedere groep zullen samen met twee landen afkomstig uit de Nations League in een play-off ronde strijden om de overige drie tickets.




Tags

malen dumfries turkije oranje boer gibraltar kenny kwalificatiegroep letland montenegro nations noorwegen tete veroorzaakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Er zal weer flink wat afgetoeterd gaan worden vanavond. Nu eindelijk keertje blij met de avondklok.
+2/-0

3 jaar geleden
Oranje leek veel op PSV. Veel balbezit, veel foute passes, niet thuis geven bij bepalende momenten en weinig scherpte. Wat mij opvalt, bij alle nederlandse spelers, is dat er zo weinig functionele techniek is. Wel allemaal leuke hakjes en gepiel in de ruimte. Bij turkije is het allemaal veel funcioneler, resultaatgerichter en scherper. En dat zie ik bij veel tegenstanders. En waar zijn onze zogenaamde topspelers? Frenkie de Jong was weer erg goed in nutteloze breedtepasjes, de Ligt grijpt niet in, Memphis speelt zijn eigen wedstrijd en Wijnaldum trekt de kar niet.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ik zag nog meer gelijkenissen met de wedstrijden van PSV. Bij de tegenstander vliegt alles erin en ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter.
+3/-0

3 jaar geleden
Lekker, Frankie, genieten met harde én zachte G!

Prima statement ook tegen Qatar: gewoon je niet kwalificeren?
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ha ha ha ha ha, precies mijn gedachte.
Lekker je amsterdamse vriendjes meenemen en voila, ellende.
Woutje niet nodig jongen, we nemen gewoon reserve spelers mee die bijna niet spelen bij hun clup.
En inderdaad, heel best statement ;-)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Al die (ex) PSV spelers bakten er wederom ook verdomd weinig van. Wijnaldum was op de persconferentie scherper dan op het veld.
+1/-3

 
3 jaar geleden
Wat maakte hij zich volslagen belachelijk op die persconferentie vooraf. Flink in aanzien gedaald bij mij.
+7/-2

 
3 jaar geleden
Zou je kunnen uitleggen op welke wijze hij zichzelf belachelijk heeft gemaakt?
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wie Frank de Boer aansteld als bondscoach wíl zich gewoon niet kwalificeren. KNVB strikes again...
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik gun Frank de Boer echt succes, rustige aardige beschaafde jongen met passie voor het spelletje. Iets zegt me dat hij echter niet de trainer is die dit Oranje tot grote prestaties kan brengen. Overwicht, spelers prikkelen, van het normale paadje afwijken wanneer het nodig is, 110% uit een speler halen, niet bij Oranje lijkt mij. Koeman's vertrek was een grote klap voor Oranje.
+2/-0

 
Erg ja, hoe kwam de man nou pjd aan die bassiself, zou die niet weten dat dit kwalificatie is?
+1/-0

3 jaar geleden
Kon me er niet toe zetten. Na de teleurstelling van zondag, en eerder al, wel even lekker geen voetbal. Niks gemist dus.
+3/-0

3 jaar geleden
ik vroeg me eigenlijk af wat malen in het nederlands elftal doet!! die liep er gewoon voor spek en bonen bij!! nou dan kunnen ze mij ook wel een paar ton geven doe ik dat ook wel!! depay wat een egoistische eikel zeg alle ballen zelf nemen en dan van 40 meter op goal schieten!! nee dan ben je slim! maar verders was het gewoon slechter dan slecht en dat komt omdat rosario niet op het middenveld stond zoals ik al vaker schrijf!! ik denk dat dit elftal nog van dordrecht verliest!!
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zonder Rosario en Dumfries starten staat gelijk aan om moeilijkheden vragen, en dit is helemaal niet sarcastisch
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dumfries heeft obv zijn presteren sinds de winter niets te eisen. Hij wordt met de week duidelijker dat onze Denzel een geweldige strijder is echter dat zijn basistechniek niet optimaal is. Geweldige aanvoerder en voor PSV fantastische back maar komt voor de top (zoals veel van zijn kompanen) te kort.
+1/-1

3 jaar geleden
Tsja met een bondscoach die alleen bij ajax succes heeft gehad en daarna overal hopeloos heeft gefaald hoef je ook niet meer te verwachten. Geldt ook voor Jong Oranje, echt een inspirerende coach die Vd Looij.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage