Transparent
Inloggen
Sluiten

Noni Madueke: 'Ik wilde direct een grote impact hebben op de prestaties en de resultaten van PSV'

25 maart 2021 13:46 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Noni Madueke: "Ik wilde direct een grote impact hebben op de prestaties en de resultaten van PSV"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International blikt Noni Madueke terug op zijn seizoen bij PSV tot nu toe. De jonge aanvaller is in de Eredivisie tot nu toe bij iedere 71 minuten betrokken bij een doelpunt. "Ik wilde niet zo’n typisch tussenjaar hebben die je wel vaker ziet bij jonge spelers. Ze komen bij de selectie, mogen wat minuutjes maken, vooral om te wennen en naar het niveau toe te groeien", aldus Madueke. "Dat wilde ik absoluut niet. Dat je er eigenlijk bent om te leren en de selectie op te vullen. Ik wilde direct een grote impact hebben op de prestaties en de resultaten van PSV. Dat is gelukt, ik help het team met doelpunten en assists."

De Engelsman is niet verrast dat het zo goed gaat. "Nee, eerlijk gezegd niet. Al vanaf mijn jongste jaren heb ik een goed gevoel voor scoren en het creëren van kansen. Op ieder niveau dat ik heb gespeeld", zo geeft hij aan. "Toen ik bij Jong PSV kwam, was ik zeventien jaar, in de eerste zes wedstrijden scoorde ik direct vier keer en gaf ik één assist. Ik pas me heel makkelijk aan aan een hoger niveau. En als ik dat doe, dan blijft het gewoon voetbal, hè. Het is niet dat het spel ineens heel anders is."

Madueke is nu met Jong Engeland actief op het EK onder 21. Bij terugkomst in Eindhoven wacht een strijd om de tweede plaats. "We moeten echt tweede worden. Ik wil volgend seizoen absoluut in de Champions League voetballen. Dat wil iedereen bij ons", zegt hij daarover. "Dus die tweede plaats is heilig en met die noodzaak moeten we de rest van de wedstrijden spelen. Als we geen tweede worden, hebben we een slecht seizoen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het wél redden."

De aanvaller is ook vol lof over zijn ploeggenoten. "Voor de jonge spelers is het natuurlijk fantastisch met topprofessionals als bijvoorbeeld Mario en Eran te spelen. Zij hebben zoveel ervaring, daar kunnen wij van leren", aldus Madueke. "Als ik iets wil weten, vraag ik het aan Mario, en van Eran kunnen we elke dag zowel op als buiten het veld leren. Hoe hij met zijn vak omgaat, moet een voorbeeld zijn voor iedereen. Mario praat niet veel, maar hij is ook leading by example. Van de jongere spelers nemen Denzel, Pablo, Jordan en Cody het voortouw. Met name Cody houdt iedereen bij elkaar, hij heeft echt leiderschapskwaliteiten. Ik denk ook dat Cody de toekomstige captain van PSV is."

Meer op VI.nl




Tags

madueke cody eran jong engeland eredivisie example jongere jordan leading leiderschapskwaliteiten minuutjes topprofessionals tussenjaar voortouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Een wijze jongen gaat het ver brengen.
+1/-0

3 jaar geleden
Grote toekomst voor zich. Malen was als invaller ook dodelijk qua cijfers. Als basisspeler dit voortzetten zal een uitdaging worden maar PSV gaat nog veel plezier aan Noni beleven. Dat Raiola maar uit zijn buurt blijft!
+3/-1

3 jaar geleden
Noni,wat een wijze woorden.Ik heb een voorstel.Jij ziet in Eindhovenaar Cody Gakpo de toekomstige aanvoerder.Daar kan ik mij prima in vinden.Ik zie dat jij ook een reserve aanvoerder ,beter gezegd de 2e aanvoerder in wording bent.Geweldige mentaliteit,positief en opbouwend en talentvol bezig met topsport, club belang en door ontwikkelen . Goed bezig
+1/-0

3 jaar geleden
Prima interview. Ik heb het met plezier gelezen. Net als dat met Zahavi van vorige week.
+1/-0

3 jaar geleden
Mooi.. een speler waar je van kunt genieten.
Komt rustig en verstandig over.. dat is geen verkeerde eigenschap in dat rare wereldje
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

babadi bakayoko bardet bla boscagli bosz business dest eredivisie feyenoord jong kern kroes lozano mauro oost pepi praag ramalho ruilen schouten seat skipper sparta teze til tillman utrecht veerman voorkennis