Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Jordan Teze was de positieve uitzondering bij Jong Oranje'

28 maart 2021 23:10 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "Jordan Teze was de positieve uitzondering bij Jong Oranje"; image source: Pro Shots

In zijn column in het Algemeen Dagblad is Willem van Hanegem lovend over het spel van Jordan Teze bij Jong Oranje. De Kromme noemt de verdediger van PSV de positieve uitzondering in de wedstrijd tegen Jong Duitsland van zaterdag. "Zet die gozer weer in het centrum tegen Jong Hongarije, stel Zeefuik weer op in plaats van Botman, die er bij de 1-1 uit werd gelopen alsof hij er niet stond", aldus Van Hanegem. "En vecht voor de laatste kans zoals die Roemenen van coach Adrian Mutu vochten tegen Jong Oranje. En geef na afloop eerlijke antwoorden."

Van Hanegem vond het onbegrijpelijk dat Denzel Dumfries in Oranje geen basisplaats kreeg tegen Turkije. "Steven Berghuis is alleen goed als hij aan de binnenkant speelt. Waarom dan Kenny Tete en niet Denzel Dumfries opstellen tegen de Turken? Want Tete kan uitstekend verdedigen, maar niet zo goed aanvallen", zo geeft hij aan.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong hanegem oranje jordan teze dumfries tete adrian berghuis binnenkant botman column duitsland hongarije kenny mutu roemenen turkije vochten zeefuik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik vind Jordan bij PSV ook meestal de beste in de verdediging; dit jaar is echt zijn jaar geworden, top ontwikkeling, trots op onze jeugd!
+2/-1

 
3 jaar geleden
Serieus joh deze opmerking.
Triest om zo te praten over de grootste voetballer die Nederland heeft gekend.
Dit is geheel mijn mening, een ander mag hem niet de beste ooit vinden maar dan nog steeds respect naar Willem toe.
Hadden wij maar zo een bevlogen oud speler die niet vies is om dingen aan de kaak te stellen en af en toe lekker te schoppen als dat nodig is.
+6/-0

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Bedoel jij die rasist die Onze eerste koreaanse speler effe duidelijk moest maken dat ie spleetogen had. Gewoon een kakkerlak
+1/-5

 
Willy vd Kuijlen was veruit de allerbeste NL voetballer allertijde, tweede was Willy Brokamp, en derde Van Hanegem.
+1/-1

 
 
3 jaar geleden
Respect voor van Hanegem en wat hij als voetballer gepresteerd heeft (niet de beste Nederlandse voetballer ooit, maar dat is een andere discussie), maar ik denk dat elke club/elk land meer gebaat is bij een icoon die intern komt helpen en daar dingen aan de kaak stelt dan dat hij zonder enige verantwoordelijkheid negatieve dingen vanaf de zijlijn blijft roepen.

Nu is verantwoordelijkheid nemen ook niet persé zijn grootste kwaliteit, gezien de manier waarop hij wel vaker weggelopen is, met door een hek kruipen in Utrecht wel als toppunt.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Willy & René... ;-)

(edit: reactie op DKM)
+1/-0

3 jaar geleden
Er is relatief weinig aandacht in media voor hem, maar heeft zich echt goed ontwikkeld dit seizoen. Mooie is dat hij zowel als CV als back goed uit de voeten kan. Weer een exponent van de JO!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Echt hartstikke leuk al die jeugdproducten maar zolang er geen ervaren jongens naast staan die het hele zaakje naar een hoger geheel tillen spelen we niet mee om de prijzen. Zahavi en Gotze kosten een godsvermogen maar zijn niet constant genoeg en krijgen het niet voor elkaar. Als dat volgend jaar niet verandert doe je weer niet mee om de pijzen om over van Ginkel maar te zwijgen. Dat lijkt een gepasseerd station. Helaas want het is een fantastische jongen.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Ja dus, daar gaat het hier toch niet om?
Om nou overal je stokpaardje bij te halen, dit gaat over een positieve ontwikkeling van een eigen opgeleide verdediger die oranje kan halen...
+10/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Op een forum mag eenieder zijn/ haar mening geven zolang er voldaan wordt aan vooraf vastgestelde regels. Als iedereen alleen maar juichverhalen zo posten zou er zelden/ nooit een discussie zijn. Ik was gisteren doodziek van plek 2 van Max, een ander zal blij zijn dat hij het seizoen goed begonnen is. Idem met PSV: voor mij is dit wederom een zeldzaam k seizoen. Geen enkele reden om te juichen om mijn club. Een ander zal zeggen we hebben progressie gemaakt versus vorig jaar. Ik had liever minder eigen jeugdproducten en meer prijzen. Ik snap derhalve die lovende woorden over de jeugdopleiding hier continu minder.
+2/-7

 
3 jaar geleden
Ja hoor dat mag, prima beetje zurig imo en je klinkt als n succes supporter... dan kun je beter Abcoude noord supporteren succes verzekerd, mediawind in de rug...

Bij mij - ook in deze afschuwelijke klote tijd en dan heb ik t niet over de prestaties van PSV - is het glas toch half vol; anders word ik helemaal gek van mezelf
+8/-1

 
3 jaar geleden
Volgens mij staat de term 'successupporter' voor iets heel anders maar dat terzijde. Ik heb vele strategische argumenten waarom ik me zorgen maak om de langere termijn kansen voor PSV om de successen uit het verleden ook maar enigszins te evenaren. Dat heeft niets met zurig te maken maar realistisch denken. En dat is niet iets van het laatste jaar, in tegenstelling.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Ik vind hem als back wel niks toevoegen in aanvallend opzicht. Iets wat in het hedengaans voetbal bijna vereist is. Ik hoop zo dat ze gaan zoeken naar een vervanger voor Dumfries in plaats van een CV halen en Teze naar de RB positie verplaatsen
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Vraag is idd. of Teze voldoet aan de criteria die Schmidt hanteert mbt LB. Hij heeft een prima dieptepass, maar is geen powerhouse zoals Dumfries die 90 minuten kan gaan. Ben benieuwd hoe Schmidt dit gaat invullen, als CV doet hij het ook prima.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Powerhouse of niet. Liever een speler die z'n mannetje staat. Da's bij Dumfries laatste maanden niet het geval
+3/-0

 
Op dit moment hebben we een lb en een rb die beiden in beide opzichten maar matig presteren, Teze doet het goed daar waar hij staat dus ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom Schmidt hem op een andere positie zou moeten zetten.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij zeg je @bigbadwolf, nu 2 tegenstrijdige dingen... maar als je bedoelt dat Teze meer potentie heeft dan Dumfries, ook als rechtsback dan ben ik 't met je eens.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Uhm wat ik zeg is dat ik Teze aanvallend niet goed vindt als rechtsback en hij het beste is in de centrale verdediging. En dat ik niet hoop dat ze na de verkoop van dumfries, teze rb gaan zetten. Maar dat ze juist een nieuwe rb gaan zoeken
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ach verkeerd gelezen zie ik nu☺, Teze heeft betere voorzet dan Dumfries imo; hij zou alleen wat meer met links moeten gaan trappen/oefenen, dan is hij flexiblere in de opbouw, daarin is hij zeker beter dan Dumfries.
Of hij genoeg energie heeft om constant te razen op RB is wel de vraag idd @por & @pvh
+2/-1

3 jaar geleden
Wederom heeft Hanegem gewoon weer gelijk
+2/-0

Ik vind WvH hierin gewoon gelijk hebben, hij heeft het over èèn bepaalde speler, en om hem hier als racist te gaan neerzetten om een kwestie uit het vorige eeuw toen een puur plagerijtje en iig door mij heel mooi gevonden, had imo zero te maken met Racisme, ik snap dat je dat nu niet zou moeten herhalen, maar had toen niet de bedoeling iemand te kwetsen maar meer uit zijn doen te krijgen
+2/-2



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage