Transparent
Inloggen
Sluiten

Laatste blok aan wedstrijden begint in eigen huis tegen Heracles Almelo

2 april 2021 11:10

Na de interlandbreak wacht voor PSV zondag een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. In de strijd om de tweede plaats is de nummer negen van de Eredivisie de eerste horde die genomen moet worden. De Almeloërs hopen zelf aan het eind van het seizoen deel te kunnen nemen aan de play-offs voor Europees voetbal. Op dit moment zijn ze maar één punt verwijderd van een plek die daar recht op geeft.

PSV speelde voor de Eredivisie 19 keer eerder tegen Heracles in het Philips Stadion en kan daarin uitstekende cijfers overleggen. In totaal werd er namelijk 16 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en slechts 1 keer verloren. Die ene nederlaag is bovendien al bijna 60 jaar geleden. Sinds de Almeloërs in 2005 weer promoveerden en sindsdien onafgebroken actief zijn in de Eredivisie werd nagenoeg iedere wedstrijd in het Philips Stadion in winst omgezet. Alleen in 2016/2017 kende het duel geen winnaar.

De grootste zege werd behaald in het seizoen 1985/1986. Mede dankzij drie doelpunten van Ruud Gullit eindigde het duel in een 5-0 overwinning. De laatste editie, in het seizoen 2018/2019, werd met 3-1 gewonnen. Vorig seizoen werd het duel niet gespeeld omdat deze aan het eind van het seizoen pas op het programma stond en de competitie vanwege de uitbraak van het coronavirus werd onderbroken. Eerder dit seizoen werd in Almelo met 1-1 gelijk gespeeld.

De selectie van Heracles kent met Rai Vloet één speler met een verleden bij PSV. De clubtopscorer van de Almeloërs doorliep vrijwel de volledige jeugdopleiding van PSV en kwam tot 16 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Mauro Júnior speelde vorig seizoen op huurbasis voor Heracles. Vanwege een blessure zal hij zondag echter niet in actie kunnen komen.




Tags

heracles almelo almeloers eredivisie clubtopscorer coronavirus editie gullit mauro onafgebroken onderbroken promoveerden rai uitbraak vloet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage