PSV kent geen enkel probleem met Heracles en wint eenvoudig

4 april 2021 16:25

PSV kent geen enkel probleem met Heracles en wint eenvoudig; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagmiddag zonder problemen weten te winnen van Heracles Almelo. De wedstrijd in het Philips Stadion eindigde in een 3-0 overwinning. Donyell Malen, Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren zorgden voor de doelpunten.

PSV had het in de openingsfase nog ietwat lastig met het zeer verdedigende Heracles. De bezoekers kregen ook de eerste mogelijkheid van de wedstrijd toen Denzel Dumfries weggleed, maar wisten niet te scoren. Dat lukte PSV wel meteen uit de eerste mogelijkheid. Donyell Malen werd door een uitstekende bal van Olivier Boscagli aan de linkerkant diepgestuurd. Hij was te snel voor zijn bewaker en verraste vervolgens doelman Blaswich in de korte hoek.

Ruim tien minuten later was het opnieuw raak en wederom had Boscagli een enorme rol. Na een uitstekende aanval over meerdere schijven werd een voorzet van de Fransman door aanvoerder Denzel Dumfries in het doel gekopt en leek het duel daarmee al gespeeld te zijn.

Het tempo ging vervolgens flink omlaag, zodat ook Heracles kansen begon te krijgen. In de slotfase van de eerste helft voorkwam Yvon Mvogo met twee reddingen dat een tegentreffer gemaakt werd. Vlak voor rust zag Mario Götze nog een inzet gekeerd worden, zodat beide ploegen met een 2-0 ruststand de kleedkamers op moesten zoeken.

Na rust gebeurde er aanvankelijk weinig. Pas halverwege de tweede helft kreeg PSV de eerste grote kans, maar een kopbal van Cody Gakpo kon nog net worden gekeerd. Het bleek echter een korte opleving, aangezien er vervolgens wederom vrij weinig gebeurde. PSV wist aanvallend nauwelijks iets te creëren, terwijl Heracles vooral opviel door enkele pittige overtredingen. Waarvan het merendeel onbestraft bleef. Boscagli moest in de slotfase echter geblesseerd van het veld nadat hij enkele tikken gekregen had.

Het duel leek vervolgens af te stevenen op een zakelijke 2-0 overwinning, maar daar dacht Mohamed Ihattaren anders over. Een kwartier voor tijd was hij binnen de lijnen gekomen en op fenomenale wijze krulde hij de bal in de verre hoek. Het zorgde er ook direct voor dat PSV ook qua doelsaldo goede zaken deed in de strijd om de tweede plaats, omdat zowel AZ als Vitesse op zaterdagavond met één doelpunt verschil gewonnen had. Er had wellicht veel meer ingezeten, maar zonder veel problemen bleven de punten in Eindhoven.