Transparent
Inloggen
Sluiten

Mart van den Heuvel: 'Als Roger Schmidt weggaat bij PSV vallen wij echt in een gat'

14 april 2021 21:12 - Skiete Willy Podcast
Foto: Pro Shots

Mart van den Heuvel: "Als Roger Schmidt weggaat bij PSV vallen wij echt in een gat"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreide podcast Skiete Willy van Voetbal International wordt Mart van den Heuvel onder meer gevraagd naar de geruchten over een mogelijk vertrek van Roger Schmidt. De inmiddels gestopte teammanager zou dat voor PSV een groot gemis vinden. "Ik kan me wel indenken dat veel clubs gecharmeerd van hem zijn, omdat hij heel goed is voor zijn selectie en voor de mensen die met hem werken", aldus Van den Heuvel. "Ik kan me wel indenken dat veel clubs in Duitsland hem heel graag willen hebben als trainer. Niet alleen als mens, maar ook als trainer. Ik hoop dat hij blijft."

Volgens Van den Heuvel kan Schmidt in principe ook niet weg bij PSV. "We hebben drie Duitse trainers, een Duitse inspanningsfysioloog en een Duitse fysiotherapeut. Allemaal mensen waar hij mee wil werken en dat hebben ze bij PSV hem ook toegezegd. Spelers zijn er ook voor hem gekomen", zo geeft hij aan. "Als hij weggaat vallen wij echt in een gat. Als hij gaat, gaan ook al die assistenten, die inspanningsfysioloog en die fysiotherapeut mee. Tegen Toon Gerbrands heb ik ook gezegd dat dit een gevaar is."

De ambassadeur van PSV, die ook nu nog altijd dagelijks bij de club betrokken is, verwacht ook niet dat Schmidt zelf wil vertrekken. "Ik heb het idee dat hij hier iets neer wil zetten waar hij nog aan herinnerd wordt. Hij is wel tevreden over een paar dingen, maar hij is niet tevreden over de tweede plek en dat mag ook niet als je bij PSV bent", zegt hij daarover. "Hij zegt zelf ook wel dat Ajax nu beter is, maar daar moeten wij dan volgend jaar overheen."

Van den Heuvel ziet ook dat het bij PSV nog niet loopt zoals gehoopt en denkt dat dit ook door het spelsysteem komt. "Hij wil constant druk spelen en de druk naar voren houden. Dat begint nu langzaam te komen als je goed oplet, maar het is nog niet wat hij wil", reageert hij daarop. Hij verwacht dan ook dat er komende zomer doorgeselecteerd gaat worden. "Ik kan het natuurlijk niet zeggen, maar ik denk het wel. Hij mist wat drijfkracht naar voren."
Tags

heuvel schmidt roger fysiotherapeut indenken inspanningsfysioloog ambassadeur doorgeselecteerd drijfkracht duitsland gemis gerbrands oplet podcast skiete spelsysteem toegezegd willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Dit risico is bekend. Dat is bewust genomen toen Schmidt is aangesteld. Schmidt heeft bij zijn aanstelling overduidelijk een aantal eisen op tafel gelegd die zijn ingewilligd. Als hij vertrekt laat hij een erfenis achter waar we misschien wel niet veel mee kunnen. Maar we gingen voor Schmidt en de prijzen, dus dan moet hij nog een jaar de kans krijgen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Zekers, de druk ligt volgend jaar bij de TS en leidinggevenden die voor deze opvallende koerswijziging gekozen hebben met een Duitse inslag. Ik ben eerlijk gezegd wel positief omdat zichtbaar is dat op het veld het stabieler aan het worden is, en er steeds meer controle is.
+1/-0

4 maanden geleden
Ik ben ook van mening dat het beter is als Roger nog minimaal een seizoen langer blijft. Aan de ene kant is het huidige seizoen zijn puinhoop en die mag hij dus zelf opruimen. Aan de andere kant is de kans ook aanwezig dat hij volgend seizoen wél slaagt in zijn missie, m.a.w. dat hij PSV kampioen maakt. Ik denk dat hij dan wel enige concessies zal moeten doen aan speelwijze en manier/intensiteit van trainen. Wij mogen weer naar binnen en dan nemen wij geen genoegen met halve wedstrijden voor onze volle ponden.

En het alternatief bij een eventueel vertrek is dat wij weer helemaal opnieuw kunnen beginnen, want Schmidt heeft volledige carte blanche gekregen van PSV - vrij bizar eigenlijk zo meteen na het bizarre debacle Mark van Bommel waarover Mart het vandaag ook heeft (zie ander item voorpagina) - en dan kan je wéér op zoek naar een nieuwe trainer. Je kan er donder op zeggen dat Götze dan óók pleiten is, en wij helaas met de peperdure Sangaré blijven zitten.

Abwarten mal.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:

Aan de ene kant is het huidige seizoen zijn puinhoop en die mag hij dus zelf opruimen.Huh? Ik dacht dat je vond dat het allemaal de schuld van De Jong is? ;)

Hoe realistisch is het om te verwachten dat Schmidt PSV kampioen maakt zolang dat enge cluppie uit betondorp 3 stappen voor loopt? Ook volgend seizoen kunnen we niet 5 spelers kopen van 10/15 miljoen euro.

En over Sangare hoef je je echt geen zorgen te maken. Die heeft, ondanks z'n zwaktes, specifieke kwaliteiten en die zijn geld waard. Niet de halve kwaliteiten van spelers die van alles een beetje kunnen maar nergens in uitblinken, zoals bv Thomas.
Ik weet zeker dat er clubs zijn die graag betalen voor een speler als Sangare, itt spelers als Sadilek, Thomas, Doan, Rosario en Guti.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Nou het ligt iets genuanceerder. Allereerst is de bulk miskopen die van de zomer van 2019. Oké daarvoor ook eigenlijk wel Érick, maar die kwam in de euforie van plaatsing CL én deels om Hirving te paaien - géén onverdeeld succes! - en dat alles neem ik de man nog immer kwalijk.

Ik heb dus sterk de indruk dat Roger bij zijn aanstelling volledig carte blanche heeft gekregen en dus verantwoordelijk mag worden geacht voor de aankopen. En Zahavi & Max voldoen, ofschoon ik dacht dat laatstgenoemde als linksback was gehaald i.p.v. als linksbuiten.

Miskoop Sangaré zal dan wel weer op conto van John de Jong te schrijven zijn, hahaha, maar jij denkt daar anders over. Écht?! Oké hij verovert weleens een bal maar verder grossiert hij in balverlies en ook voetballend, technisch-tactisch, houdt het niet over. Niet meer of minder dan Hendrix. En dat voor een slordige €9M! Zoals Gijp terecht opmerkte, kan je een dergelijke speler - type stevige Afrikaan met uitstraling beest, maar dan met techniek en voetbalgogme - voor een paar ton in de Franse Ligue 2 ophalen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
"Nou het ligt iets genuanceerder"

Dat snap ik, was een beetje flauwe reactie van mij. Het ondeugende geitje in me kwam weer even naar boven. ;)

"Niet meer of minder dan Hendrix"
Dit meen je toch niet serieus hè? Sangare is 3 keer beter in ballen afpakken en is 4 keer sneller dan Hendrix. Voetballend is het inderdaad niet best, maar dat was bekend.
Gijp lult maar een eind in de ruimte. Voor een paar ton haal je niks beters dan Sangare, uit welke 2 divisie dan ook.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik krijg een sik van jou!

Jij zegt het, ik zie het niet.

Over het algemeen heeft Gijp wel een kijk op en verstand van voetbal(lers). Nou zal hij wellicht overdrijven, maar ik kan hem een eind volgen hierin.
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Wir sitzen im Deutschen Spagat Mart. Was sollen wir machen?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Klappe halten und zugucken. Jetst geht's richtig los .
+2/-0

4 maanden geleden
Dat wist je van te voren en kan je inschalen op puur casinobeleid.
Dit jaar geen enkele prijs en zou dan ook niet weten waarom er dan volgend seizoen wel succes behaald zou worden.
Zelf na stevige investeringen zal ook de druk alleen maar toenemen en de beeldvorming is nu al hoofdzakelijk negatief,dus ik verwacht geen voorspoed en alsnog een Duits vertrek met de daarop volgende leegte.
Voordeel daarvan is dat dan de Echte schoonmaak kan beginnen.
+3/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Het zou bijzonder dom zijn om deze zomer al afscheid te nemen van Schmidt.
Er is duidelijk geïnvesteerd, mn in de staf in deze lijn en ook in spelers die hij graag wilde; natuurlijk moet hij dan volgend jaar wel meer leveren, dus kampioen spelen!
Nog 1 voorwaarde voor nu: hij moet wel 2e worden met dit materiaal, anders is dit seizoen volledig mislukt en dat zou ook consequenties hebben voor het volgende jaar: financieel, aantrekkelijkheid voor nieuwe spelers, uitstraling ed. Dit is ook belangrijk voor de achterban, wij dus, dat we er geloof in houden.

Zelf zal Schmidt echt niet gaan, die wil wat neerzetten en volgens jaar scoren; ik geloof nog steeds dat het haalbaar is.

Daarvoor is het wel noodzakelijk dat er goed gekeken (scouting met John de Jong, die toch echt wel zal hebben geleerd inmiddels...) wordt wie er gehaald moet worden, ook afhankelijk van welke spelers vertrekken; bottom line: we kunnen ons geen ketsers meer veroorloven... bovendien komen er weer talenten aan uit de jeugd en je kan aan Teze zien wat vertrouwen doet!
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Waarom denk je dat er bij PSV überhaupt gedacht zou worden om afscheid van Schmid te nemen? Dat zou voor management echt shocking zijn omdat het hele zooitje zou imploderen omdat Schmid zo'n beetje een heel eigen team heeft meegenomen. Tevens zouden de posities van Toon en John dan onhoudbaar worden. Als die laatste 2 echt kloten hebben vertrekken ze in dergelijk geval ook. Idem voor ons RVC lid met voetbalachtergrond. Schmid verwijt ik weinig/ niets maar verder begruipt me steeds meer het idee dat PSV op het dagelijks beslissingsvlak erg op Kleffie en Beppie lijkt. Als ik naar mijnheer van den Heuvel luister komt het op mij over als 1 vriendenclub. Lijkt Minerva of Veritas wel.
+1/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Aannames, aannames en vreemde conclusie nav de Podcast met Mart.

Ik heb liever een grote groep echte PSV ers, dan een stel oud broodvoetballers die nul binding hebben met onze mooie club; je gooit alles op een hoopje imo.
Vind je niet dat Ooijer, Van Nistelrooy en Zenden kwaliteiten hebben?
Bovendien zit er genoeg invloed van buiten oud PSV spelers netwerk zoals in de technische staf Van der Gouw, Kornetka en Roorda; op bestuurlijk niveau oa Gerbrands, Jansen, Van der Wallen en Van der Leegte.
En ja er moet gepresteerd worden, dat schrijf ik toch ook, dat is de bottom line... wij zijn PSV, wat al die genoemde namen zich prima realiseren.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Dagelijks beslissingsvak is meer de lijn De Jong/ Vennegoor (en Gebrands die JDJ benoemt heeft) dan de namen die jij noemt. Van den Heuvel benoemt de vriendschap tussen de eerste 2 specifiek. Ik ben totaal niet onder de indruk van onze aankopen de laatste jaren en er zal flink puin geruimd moeten worden. Kost bakken met geld wat godzijdank wordt aangevuld door aankopen uit het verleden zoals Lozano of jongens die er al langer zitten (Bergwijn, Malen). Zaten er maar meer echte PSV’ers en dan doel ik met name op zogenaamde clubiconen in de verschillende ‘rangen’.
+1/-1

4 maanden geleden
Voor wat toezeggingen in het topvoetbal waard zijn, ik neem aan dat Schmidt de toezegging heeft gedaan om hier iets neer te zetten wat dus niet in 1 seizoen lukt. Los van of ik daar fiducie in heb, dan moet hij de kans hebben om het te laten zien. Maar ik denk dat je als bestuur volgend seizoen dus al vrij snel moet kunnen zien of het erin zit en zo niet tijdig maatregelen nemen, vooruitzien. Volgend seizoen zijn er namelijk geen excuses meer.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

benfica beperking capaciteit corona daguardo demissionaire down feyenoord galatasaray ginkel hoezo kabinet kuip kutventje madueke midtjylland obispo onderaan onderbouwing ramalho ring schmidt shevchenko sir skuddem spartak teze tezert tinus yonci