Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Op de laatste transferdag kwam ik al snel tot een akkoord met Mario Götze'

22 april 2021 16:06 - 11Freunde
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Op de laatste transferdag kwam ik al snel tot een akkoord met Mario Götze"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Duitse 11Freunde is Roger Schmidt uitgebreid ingegaan op de komst van Mario Götze naar PSV. Het lukte hem in oktober vorig jaar uiteindelijk om de aanvaller naar Eindhoven te krijgen. "Als trainer probeer ik altijd een selectie zo sterk mogelijk samen te stellen. Het is dan ook logisch dat ik ook spelers vraag die op het eerste gezicht niet realistisch lijken", aldus Schmidt. "Meestal zullen twintig tot dertig van dit soort pogingen mislukken, maar ik moet het toch geprobeerd hebben."

Met Götze lukte het echter wel. "Al vroeg in de zomer heb ik hem gezegd interesse te hebben zonder serieus te kijken naar de mogelijkheden. Zijn contract liep af, waardoor het niet helemaal hopeloos leek", zo geeft hij aan, "Toen speelde aan het eind van de transferperiode de tijdsdruk mee en dat speelde een rol in onze kaarten. Het heeft geen zin om een speler van zo'n niveau te halen zonder dat hij speelgerechtigd is in Europa. We ontmoetten elkaar op de laatste dag van de transferwindow en kwamen snel tot een akkoord."

Gevraagd wordt aan Schmidt wat de directie vond van de transfer. "Ze wisten dat ik naar hem keek, maar niemand had verwacht dat het ook zou gaan werken", zegt hij daarover. "Voor PSV-begrippen verdient hij een extreem salaris, maar het is beheersbaar in vergelijking met wat hij hiervoor kreeg."

De trainer weet nog niet zeker of hij komend seizoen ook Götze in zijn selectie heeft. "Als trainer weet je nooit zeker wat een speler van plan is. Daarom ben ik er aan gewend geraakt om in het hier en nu te leven", legt hij uit. "We zijn nu volledig gefocust op het bereiken van de tweede plaats, zodat we de kans krijgen om ons te kwalificeren voor de Champions League. Uit mijn ervaringen bij Leverkusen en China weet ik dat het iets speciaals is om op een internationaal podium te spelen en dat dat op iedere club een positief effect heeft. Ik weet zeker dat Mario deze ervaring ook graag mee wil nemen."

Meer op 11Freunde




Tags

gotze schmidt roger beheersbaar china freunde leverkusen mislukken tijdsdruk transferwindow

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Nog steeds bizar dat dit is gelukt, zo trots op m'n PSV shirt met Gotze op de rug.
Ik hoop dat hij nog een jaartje blijft en we hem allemaal nog een keer in het stadion kunnen zien.
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Had John de Jong dit niet geregeld dan ? ;)
+1/-0

3 jaar geleden
Gut gemacht.

Roger. Over and out.

Hopelijk binnenkort weer in dit volle theater.
+1/-0

Riverside (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Roger, probeer Kevin Kampl er ook bij te halen met tevens een beer van een rechter centrale verdediger, Kim? Montes?
+2/-0

3 jaar geleden
Ik vind het nog altijd een megastunt,voorronde CL binnen halen en de kans dat hij blijft is weer wat groter.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage