Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Vrouwen begint met uitstekende zege tegen Ajax aan kampioensgroep

25 april 2021 14:16
Foto: Pro Shots

PSV Vrouwen begint met uitstekende zege tegen Ajax aan kampioensgroep; image source: Pro Shots

De PSV Vrouwen is de kampioensgroep begonnen met een uitstekende overwinning tegen Ajax. Op PSV Campus De Herdgang eindigde het duel zondagmiddag in een 3-1 overwinning. Na ruim een kwartier spelen opende Naomi Pattiwael de score, waarna Joëlle Smits vanaf de strafschopstip een kleine 10 minuten later voor de tweede treffer zorgde.

Direct vanuit de aftrap van Ajax werd de bal veroverd zodat Smits nog geen minuut later haar tweede treffer van de middag maakte. Voor de spits was het haar 44ste treffer in dienst van PSV en dat maakte haar direct clubtopscorer aller tijden.

Via een penalty kwam Ajax voor rust nog op het scorebord, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. In de kampioensgroep bezet PSV Vrouwen dan ook direct de eerste plaats op twee punten van FC Twente. Volgende week zondag wacht het uitduel tegen de Tukkers.




Tags

kampioensgroep smits aftrap clubtopscorer herdgang joelle naomi pattiwael twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Hehe eindelijk een bericht over ons vrouwen team!

Graag nu de dubbel pakken dames, wordt onderhand tijd voor de eerste echte prijs, zeker na vorig jaar toen onze dames en straatlengte voor stonden...
+4/-0

2 jaar geleden
Wow!!!

De lobby heeft gewerkt... beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald! Eerlijk is braaf.

De 3e thuisoverwinning op rij tegen Ajax. Grote klasse, meiden, nou s.v.p. volgende week bevestigen in Enschede!
+3/-0

2 jaar geleden
Vanaf het begin werd het iniatief aan de Amsterdammers over gelaten en volgde een gunstig scoreverloop met een 3-0 voorsprong binnen het kwartier.Lekker!
Wel leuk al die topwedstrijden en natuurlijk het gelijkspel van de tukkers.
Op naar de eerste prijzen.
+1/-0

2 jaar geleden
Veel balbezit voor de Amsterdamse vrouwen die echter weinig kansen opleverde door goed verdedigen van PSV. Smits kreeg in de 2e helft zelfs de grootste kansen door alleen voor de keepster 2x in het zijnet te schieten. Ze doet me een beetje denken aan van Nistelrooy.
+1/-0

2 jaar geleden
Top dat er hier nu ook aandacht aan wordt besteed! Thanks!

Mooie start van de kampioenspoule! Hadden in de 2e helft misschien nog een penalty mogen krijgen.
Nu uit bij Twente laten zien dat ze kampioenswaardig zijn.
+2/-0

2 jaar geleden
Leuk eindelijk iets over de goed presterende dames. Weer een topper gewonnen en op de eerste plaats. Ze verdienen de titel na vorig jaar!
+1/-0

2 jaar geleden
Vrouwenvoetbal interesseert me niks. Maar winnen van Ajax is natuurlijk altijd leuk.
+1/-1

2 jaar geleden
Die penalty was ook gewoon een ontnomen scoringskans, dus had gewoon rood moeten zijn. Lekker dat Twente gelijk puntverlies leed. Jammer dat Unibet, Fotmob, etc., nu juist gestopt zijn met de vrouwen Eredivisie :/.
+1/-0

2 jaar geleden
Mooi dat de wedstrijd ook werd uitgezonden. Echt, die Smits doet me denken aan van Nistelrooij. Het spel van PSV was m.i. erg slecht (beetje net als PSV-1; net alsof ze nooit samenspelen) maar elke keer een bal naar voren en die Smits sticht dan een hoop gevaar. Mooi om te zien.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ze - onze dames - hebben echt wel goede wedstrijden gespeeld en dan ongelukkig verloren; het is nu zaak om eerst te winnen, daarna mag de schoonheid aan bod komen imo

Na vorig jaar verdienen deze meiden de titel; resultaat is heilig.
Die Smits is heel goed, maar vertrekt helaas volgend jaar al weer.
Echter PSV is goed bezig en dat verdient een prijs als beloning...
+1/-0

 
2 jaar geleden
De plastic sprieten op de Herdgang zijn vervangen door een knollenveld. Dat zal ook niet helpen om een goed voetballend niveau te halen en dus zijn lange ballen op Smits een prima alternatief. Ik hoop dat PSV dat knollenveld na afloop van het seizoen vervangt voor een goede grasmat.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja daar heb je gelijk in. Dat PSV het afzichtelijke knollenveld vervangt door een goede grasmat lijkt me wel het minste. Waarom ligt er uberhaupt zo'n slechte grasmat?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje