Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV hervat de strijd om de tweede plek zondag tegen sc Heerenveen

30 april 2021 11:14

Zondagmiddag wordt de strijd om de tweede plaats hervat met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De Friezen kennen een wisselvallig seizoen en staan momenteel op de tiende plaats. De play-offs voor Europees voetbal is echter verre van uitgesloten, omdat de achterstand op de achtste plek slechts twee punten is.

PSV speelde 28 keer eerder in eigen huis tegen sc Heerenveen voor de Eredivisie. Waar de uitwedstrijd regelmatig voor problemen zorgt is dat in Eindhoven anders. Tot nu toe werd er 18 keer gewonnen, 6 keer gelijk gespeeld en 4 keer ging PSV onderuit.

De grootste overwinning die PSV behaald heeft is 5-1. Dat lukte in de seizoenen 1995/1996, 2011/2012 én 2012/2013. De meest spectaculaire editie was vermoedelijk uit het seizoen 2016/2017. PSV leek af te stevenen op een 2-3 nederlaag, maar in de laatste minuut zorgde Marco van Ginkel voor de gelijkmaker. PSV ging echter voor de winst en zag dat een minuut later al bekroond worden door een treffer van Hector Moreno. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Friesland nog in een 2-2 gelijkspel.

Bij sc Heerenveen speelt één speler met een verleden bij PSV. In het seizoen van de 4-3 speelde Siem de Jong op huurbasis voor PSV. Hij wist in 23 wedstrijden uiteindelijk 6 keer te scoren. Denzel Dumfries speelde in het seizoen 2017/2018 juist voor sc Heerenveen, waarna hij de overstap maakte naar Eindhoven.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen bekroond dumfries editie eredivisie friesland ginkel hector jong moreno spectaculaire wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage