Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik ben niet naar PSV gekomen om na één jaar alweer te vertrekken'

30 april 2021 11:46
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Ik ben niet naar PSV gekomen om na één jaar alweer te vertrekken"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van vrijdag gaf Roger Schmidt aan er van uit te gaan ook komend seizoen nog bij PSV te zitten als trainer. "Ik ben niet naar PSV gekomen om na één jaar alweer te vertrekken", aldus Schmidt. "Als het seizoen voorbij is, hebben we 47 wedstrijden gespeeld en geen enkele daarvan was in een vol stadion. Als ik nu al zou vertrekken ben ik voor mijn gevoel niet echt hier geweest. Het is altijd mijn doel geweest om zeker twee jaar hier te werken. Ik kijk er erg naar uit om volgend seizoen om de prijzen te kunnen spelen en hopelijk ook in de Champions League."

Schmidt werd de laatste tijd met regelmaat gelinkt aan een Duitse club. "In het voetbal zijn er altijd veel geruchten, zeker aan het einde van het seizoen", zo gaf hij aan. "Dat hoort bij het voetbal, daar kan ik ook niets aan veranderen. Ik heb nu echter al een paar keer een duidelijke verklaring gegeven."
Tags

schmidt roger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Prima statement, hoop dat het constante getrek, gespeculeer en gezanik over hem nu ophoudt, m'n in de media, het wordt best wel sneu onderhand.
Zelf altijd overtuigd geweest dat hij geen voorbijganger is of wilde zijn bij onze mooie club. Als dat zo was had hij wel andere keuze kunnen maken vorig jaar...

Hoewel het jaar niet (echt) succesvol is geweest, presteert hij naar behoren met 2e plaatst en overwintering in EL.
Dat er ruimte is voor verbetering daar is Schmidt zelf ook van overtuigd, hij wil bij PSV iets neerzetten om trots op te zijn.
Hoewel ik ook niet alle keuzes begrepen heb afgelopen maanden, heb ik alle vertrouwen in een succesvol(ler) volgend voetbaljaar.
Zeer benieuwd naar het doorselecteren en de komst van fris nieuw bloed in de groep; prio is in mijn ogen een echte leider achterin met ervaring. Pröpper zou welkome aanvulling kunnen zijn ipv Rosario of Sangaré. Dan ben je al heel eind op weg imo...
+4/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Opzich wel eens met je bericht , alleen vind ik het voetbal niet eens zo goed als sommige mensen voordoen. Ik kan me geen wedstrijd herinneren dat we echt overtuigend hebben gevoetbald , en heb veels te veel wedstrijden met spanning moeten kijken dan naar mijn mening nodig zou moeten zijn. Ik hoop met een paar gerichte aankopen dat we alsnog het voetbal te zien krijgen waar van te voren over gesproken werd , het is ook pas z'n eerste jaar en hij heeft denk ik nu wel meer kennis over de competitie/club.
+1/-0

3 weken geleden
Ik hoop eerlijk gezegd op minimaal 3 jaar.
+5/-1

 
3 weken geleden
Daar begrijp ik werkelijk niets van. Er is het hele jaar al terechte kritiek. Raar systeem, onlogische wissels, geen topwedstrijd gewonnen, hooguit 1 helft goed spelen.

Het is hetzelfde als bij De Jong. Zal best een sympathieke gast zijn. En een clubman. Maar PSV is een topclub. Niet goed presteren moet exit zijn.

Zeker bij een trainer van jaar tot jaar kijken.
+3/-3

 
3 weken geleden
Totaal niet mee eens. Waarom is het systeem raar? Alles dat afwijkt van 4-3-3 is niet meteen raar he. Er zijn meer wegen naar Rome. Bovendien hebben we hier in de vorige eeuw en aan het begin van deze eeuw ook lang 4-4-2 gespeeld. Niks nieuws dus. De reeks van topwedstrijden niet winnen was al voordat Schmidt aan het roer was ingezet. Het voetbal is nog niet perfect, maar de spelopvatting is zoveel fijner dan onder zijn voorgangers. De bal willen hebben. Druk naar voren uitoefenen. Voetballers achterin opstellen. Ik zie voldoende aanknopingspunten om er nog een leuker 2e seizoen van te maken. Bovendien hebben onze spelers voldoende kansen gehad om de topwedstrijden in winst om te zetten. Schmidt kan de open kansen die je gewoon moet maken op dit niveau er niet zelf in gaan schieten he.
+7/-0

 
3 weken geleden
Ik snap opzich wel wat hij bedoelt. We gaan met Zahavi/Malen/Gakpo/Götze in het midden staan waardoor je met 2 spitsen en 2 extra aanvallende middenvelders ook nog hun mandekkers meeneemt waarna je door die drukte heen wilt voetballen. Dat lukt af en toe wel alleen het meerendeel dus niet en dan oogt het stroef, terwijl je op de vleugels ruimte hebt en met een Gakpo/Madueke zou je in 4-3-3 lekker hun man op kunnen laten zoeken aan de buitenkant waardoor je denk ik iets makkelijker zou kunnen voetballen. Maar misschien dat het volgend seizoen beter gaat.
+1/-0

 
3 weken geleden
"Niet goed presteren moet exit zijn."

Eens maar dan moet je wel zeker weten dat je een vervanger kunt halen die beter is.
De Jong is ook niet alleen maar "een sympathieke gast" en een "clubman". Vraag mensen die er verstand van hebben eens wat ze van De Jong als TD vinden. De Jong is niet de koekenbakker die velen graag van hem maken op de momenten dat het even tegenzit.
+4/-0

 
3 weken geleden
Op welke mensen die er verstand van hebben doel je?
+1/-1

 
3 weken geleden
Ik doelde niet specifiek op iemand. Maar goed.. vraag het eens aan Brands of aan Schmidt.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Het draait allemaal maar om 1 ding. Resultaten. Prijzen pakken. En vooruit, mooi voetbal is meegenomen. Alledrie vallen tegen dit jaar.

Als hij dan nog een jaar de kans krijgt, moet het volgend jaar wel tot prijzen leiden. Valt het volgend jaar weer tegen, moet iemand anders het proberen. Dat is topsport. Zo werkt het bij een topclub.
+4/-1

3 weken geleden
Mooie woorden. Zolang Roger maar beseft dat het speelkwartier over is. Niet langer mogen. Komend seizoen móét het. Afhankelijk daarvan eventueel verdere voortzetting.
+2/-0

3 weken geleden
Hij gaat er vanuit.. Da's ook een antwoord van niks.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez arriba atiba bernal boscagli busreis eredivisie espn feyenoord gakpo geldprijs ginkel handsbal identieke israelier izecson kanaal klassement madueke malen mollema omsmelten pec sangare santos schmidt shevchenko utrecht zahavi zeist