Transparent
Inloggen
Sluiten

Yvon Mvogo: 'Ik wil heel graag bij PSV blijven'

1 mei 2021 10:17 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Yvon Mvogo: "Ik wil heel graag bij PSV blijven"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Yvon Mvogo aan te hopen dat hij ook volgend seizoen nog bij PSV zit. "Ik ben niet iemand die even hallo zegt en daarna snel weer weggaat. Ik wil heel graag bij PSV blijven en vind het uitstekend dat de club Joël Drommel heeft gekocht. Dat is een teken van ambitie", aldus Mvogo. "Een club met de status en doelstellingen van PSV heeft twee goede keepers nodig. Aangezien ik na dit seizoen nog maar een jaar onder contract sta en Lars Unnerstall vertrekt, moest PSV met het oog op de toekomst iets doen."

Mvogo vindt dat hij in Eindhoven ook een betere keeper is geworden. "Ik had voor mijn komst naar PSV drie jaar weinig gespeeld en dat heeft me toch parten gespeeld. Het is een vak waarin je op intuïtie, maar ook op routine situaties moet managen en waarin je af en toe een fout maakt", zegt hij daarover. "Nu heb ik pas echt het gevoel dat ik er lekker in begin te komen. Zeker met thuispubliek voelt het totaal anders dan in een leeg stadion. Als keeper scheelt dat veel. Je durft met de steun van de supporters soms overtuigend voor een bal te gaan, waar je zonder toeschouwers misschien blijft staan."

Dankbaar is de international van Zwitserland voor de kansen die hij heeft gekregen voor Roger Schmidt. "Het was voor hem in het begin ongetwijfeld niet makkelijk, toen ik twee grote fouten heb gemaakt en er druk op ons kwam. Dan merk je pas hoe een trainer is. Ik heb nooit een seconde twijfel bij hem geproefd, hij was geen moment kwaad en de trainer steunde me door aan te geven dat hij snapte waar ik doorheen ging", zo geeft hij aan. "Dat is een zegen op het moment dat je het mentaal even zwaar hebt. De trainer liet me altijd voelen dat hij waardering had voor mijn kwaliteiten, wat ik al merkte in de gesprekken die we voor mijn komst naar PSV hadden."

Mvogo gaat verder: "Ik wilde hem daar zo graag iets voor teruggeven, maar het is ons niet gelukt om een prijs te pakken. Voor heel PSV en zeker voor de trainer vind ik dat ongelooflijk jammer. Voor volgend seizoen ben ik heel optimistisch, als we een belangrijk deel van het team bij elkaar kunnen houden. Er kan echt iets moois ontstaan bij PSV en ik wil er graag deel van uitmaken."




Discussieer mee op de forums


Tags

mvogo yvon drommel geproefd hallo intuitie parten roger routine schmidt snapte teruggeven unnerstall zegen zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
"Je durft met de steun van de supporters soms overtuigend voor een bal te gaan, waar je zonder toeschouwers misschien blijft staan."

Dat is best een bijzondere uitspraak. Ik snap dat door het publiek er een extra stoot adrenaline vrijkomt. Maar dat mag toch niet bepalen of je voor een bal gaat, of niet. Ik ben zelf keeper geweest, en reactie vermogen gaat veelal op intuïtie, niet doordat iemand achter je goal staat of niet.

Verder lijkt het me echt wel een sympathieke gast, maar of we er de oorlog mee winnen waag ik te betwijfelen
+2/-0

2 jaar geleden
Nu snap ik waarom ie bijna nooit bij hoge ballen en een volle 16 de bal uit de lucht plukt of bokst.

Hij had het publiek ervoor nodig.

Ik ben benieuwd of ie net zo positief blijft als ie nog een jaar gehuurd wordt en achter Drommel op de bank terechtkomt. Want als tweede keeper is er niks mis mee. Ik vind hem tekort komen als 1e keeper.

Eerst maar eens afwachten of Drommel wel uit de verf komt.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Inderdaad, snap wel dat hij wel blijven, hier speelt hij wekelijks.
+1/-0

VHTLsaw (geschorst)
2 jaar geleden
Professionele uitspraken over de komende concurrentie. Prima. Ook uitermate interessant om te horen hoeveel waardering hij uitspreekt voor onze coach. Waardering die die man heeft verdiend, meer dan hij hier en daar gekregen heeft.
Omdat we niet weten wat Drommel hier gaat brengen zou het inderdaad fijn zijn als Mvogo blijft. Hij heeft zich goed hersteld van zijn ongelukkige start van het seizoen.
+3/-0

2 jaar geleden
Yvon Mvogo doet mij sterk denken aan Nicolas Isimat-Mirin. Ook zo'n vreselijk aardig, bijna lieve, zéér enthousiaste speler. Aandoenlijk! Maar de positie van keeper is nou eenmaal nóg iets kwetsbaarder dan die van (reserve)verdediger.

Maar als hij de, eerlijke, strijd met Joël Drommel wil én durft aan te gaan, is dat een win-win situatie. Daar kunnen beiden alleen maar sterker van worden. Al ben ik van mening dat alleen een échte topkeeper goed genoeg is voor PSV. Maar laat ze het maar uit knokken samen.
+3/-0

2 jaar geleden
Yvon Mvogo, u bent de zwakste schakel... tot ziens!
+2/-7

2 jaar geleden
'Ik wil heel graag bij PSV blijven'

Heerlijk, hoor je niet zo vaak meer.
Dat gezever altijd over 'een volgende stap' word ik niet goed van, helemaal als ze dan toch niet vertrekken, omdat niemand ze wil. Zit ik elke week weer tegen een speler aan te kijken die eigenlijk liever niet meer voor onze mooie club wil spelen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Bijna Amsterdamse uitspraken ha ha ha!
+1/-0

2 jaar geleden
Ik denk dat deze Mvogo beter is als Drommel, bang dat deze Drommel de zwakste keeper wordt uit de betaald voetbal geschiedenis van PSV !!
Als suppporter heb ik den ik recht van spreken heb ga al kijken sinds sinds Gert Bals 1963....
+2/-1

 
2 jaar geleden
Dat is interessant, want dan hebt u oa ook Doesburg, Van Beveren, Van Gerwen, weer Doesburg, Van Breukelen, Waterreus, Menzo, Gomez, Isakson en Zoet meegemaakt...
Daar zitten echt wereld toppers bij, maar zeker niet allemaal; waarom verwacht u dat Drommel het slechter gaat doen dan al deze keepers?
+1/-0

2 jaar geleden
Mij heeft hij niet kunnenovertuigen en tot op heden heb ik nul reden gezien waareom hij moest komen ten nadele van Unnerstal. Drommel in het nieuwe seizoen eerste keeper en een talentvolle 2e keeper (weet even niet of we die in Jong of O19 hebben).
+2/-0

 
2 jaar geleden
Maxime Delanghe is het grootste aankomend talent bij PSV. Maar met Drommel neem je volgend jaar al een risico, aangezien er totaal geen garantie is dat hij volgend jaar laat zien een waardig eerste keeper voor psv te zijn. Om dan als tweede keeper een jong ventje als Maxim Delanghe te hebben is veel te riskant. Kan je beter een keeper kiezen met wat meer ervaring waarvan je weet wat hij kan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik mag toch hopen dat we een keeper hebben gekocht voor 3,5 miljoen die er gewoon staat. Die jongen is gescout beoordeel en goed genoeg bevonden. Je koopt geen keeper voor de bank. We mogen toch verwachten dat er een dijk van een keeper staat. John en de scouting zijn er niet om enkel geld over de balk te smijten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat zie je verkeerd; John "miskoop" de Jong is juist ingehuurd om het geld te laten rollen en dus juist wel over de balk te smijten. Omdat John "miskoop" de Jong dat zo goed kan, is zijn contract onlangs verlengd. Uiteraard met een flinke prestatiebonus. 50 miljoen verbrast en nu kom maar op met die volgende 50 miljoen, die zijn binnen een jaar op!
+1/-0

 
Mocht Drommel het van Yvon winnen "wat ik betwijfel" sta ik natuurlijk achter onze keeper, maar of Drommel nou al daar toe in staat is? Ik bedoel gelet op het aantal tegendoelpunten van Twente zal het toch niet alleen aan de verdediging liggen? En om Drommel nou zo eerste keeper te maken en Maxime tot 2de keeper te promoveren? Nee dat zeker bij lange na nog niet.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje