Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Als spelers dachten dat de tweede plaats makkelijk zou worden, weten ze nu dat ze hard moeten werken'

2 mei 2021 19:24

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Soms word je als trainer ook verrast. We hadden ons goed voorbereid en hebben de afgelopen drie wedstrijden goed gespeeld zonder een tegendoelpunt te krijgen. De trainingsweek was ook goed, dus er was geen enkele indicatie dat we zo voor de dag zouden komen", aldus Schmidt. "Er was geen intensiteit, geen energie en ook niet de juiste mentaliteit tegen een sterke tegenstander. Heerenveen heeft het ook goed gedaan. Als je dan niet op topniveau bent zoals wij vandaag is het lastig om te winnen."

De trainer kreeg de vraag of hij niet erg hard was in zijn bewoordingen. "Maar je moet ook eerlijk naar jezelf zijn", zo gaf hij aan. "Als ze dachten dat het een eenvoudige stap richting de tweede plek zouden zijn, weten ze nu dat het hard werken gaat worden. Het is een zware competitie met de andere ploegen. Vandaag hebben we onze zwakheden laten zien. We hebben nu een week om ons voor te bereiden op de laatste drie wedstrijden."

Gevraagd werd ook of PSV niet te gemakzuchtig was. "Zo leek het vandaag wel", zei hij daarop. "We hebben een belangrijk doel. Het is belangrijk voor ons en de club om de tweede plaats te halen. Voor de wedstrijd had ik echt het gevoel dat iedereen hierop gefocust was. Nu kan ik niet verklaren waarom we zo voor de dag zijn gekomen. Daar moeten we over in gesprek."

In de tweede helft ging het wel wat beter. "We hadden meer diepte en kregen ook meer kansen. We scoorden twee goede doelpunten, maar daarna lieten we direct weer zien niet op topniveau te zijn", reageerde hij daarop. "Ook tactisch maakten we fouten. Posities stonden niet goed en het werd voor de tegenstander heel makkelijk bij het tweede doelpunt. Het was zeker niet onze dag vandaag."




Tags

schmidt roger topniveau espn gemakzuchtig heerenveen intensiteit tegendoelpunt trainingsweek zwakheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje