Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: ' De transferzomer van 2019 was niet goed, de rest wel'

5 mei 2021 12:06 - VI.nl
Foto: Pro Shots

John de Jong: " De transferzomer van 2019 was niet goed, de rest wel"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International wil technisch directeur John de Jong benadrukken dat hij na de kapitaalinjectie niet opeens 50 miljoen euro kan besteden op de transfermarkt. "Het exacte bedrag is geen vast gegeven en ik verwacht eigenlijk een reguliere transferzomer te draaien. De kapitaalinjectie geeft ons wel meer handelingssnelheid dan normaal", aldus De Jong. "Waar we altijd eerst moesten verkopen voordat ik kon kopen, hoeft dat nu niet meer. We hebben met die gedachte al Joël Drommel kunnen halen. Dat is een goed voorbeeld en een goede investering. We kunnen slagvaardiger zijn dan voorheen."

Over de transferwindow van 2019 is hij duidelijk: ook De Jong vindt dat het niet goed genoeg was. "De kritiek was terecht en daar loop ik niet voor weg. Moet je een grote kerel in zijn. Maar ik zorg er echt wel voor dat mijn transferbalans positief is", zo geeft hij aan. "Ik zie en lees niet zoveel, ook wel bewust, maar dat heb ik ook niet nodig om kritisch naar mijn functioneren te kijken. Ik weet toch hoe het werkt. Als het dit seizoen mis was gegaan, had ik misschien niet meer bij PSV gewerkt. Is ook helemaal niet erg, het zijn de wetten van de topsport."

De technisch directeur wil niet specifiek in gaan op namen omdat hij niemand wil beschadigen. "Maar dat er spelers zijn die niet hebben gebracht wat we hadden verwacht, is duidelijk. Zij kostten ons uiteindelijk geld, ook helder. Daar baal ik van, dat trek ik me aan, omdat ik verantwoordelijk ben", zegt hij daarover. "Maar iedereen kent ons beleid. Het aantrekken van spelers gaat altijd in samenspraak met de zittende trainer. Maar een honderdprocent-score is onmogelijk."

De Jong vindt het vooral vervelend dat er nooit een totaalbeeld wordt geschetst. "Dan moet je bijvoorbeeld ook de transferzomers van 2018 en 2020 meenemen. We haalden Angeliño, Denzel Dumfries en Noni Madueke voor honderdduizend euro. We hebben in mijn periode bij PSV dezelfde Angeliño, Luuk de Jong, Lozano, Bergwijn en Lammers voor veel geld verkocht en nu Götze, Zahavi, Philipp Max en Ibrahim Sangaré naar PSV gehaald. De transferzomer van 2019 was niet goed, de rest wel", zegt hij daarover. De raad van commissarissen heeft daar ook naar gekeken. "k zorg ervoor dat de transferbalans in mijn periode als td bij PSV positief is én dat dit zo blijft. Bovendien heeft een rvc veel meer informatie dan de buitenwacht, we zitten elke zes weken met elkaar om deze zaken door te spreken. Zij weten echt wel hoe het bij de club reilt en zeilt, wat er allemaal is gebeurd en ook waarom sommige spelers niet rendeerden."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

jong transferzomer angelino kapitaalinjectie transferbalans zorg bergwijn beschadigen buitenwacht drommel dumfries geschetst gotze handelingssnelheid honderdprocent kostten lammers lozano madueke philipp reilt rendeerden rvc sangare slagvaardiger totaalbeeld transferwindow transferzomers wetten zahavi zeilt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Heeft ie wel een punt. Wij zijn allemaal erg kritisch (en terecht) maar de RVC heeft veel meer informatie ter beschikking dan wij. Ik geef John het voordeel van de twijfel, maar deze zomer zal er een goede transferzomer moeten komen met dito resultaat in het komende seizoen, anders is het toch echt exit.
+1/-0

2 maanden geleden
Guti topper! Sangaré topper! Drommel topper!(?)... need I say more?
+2/-2

2 maanden geleden
Ja zahavi en sangare zijn geweldige aankopen. Ook bij max krijg ik steeds meer mijn twijfels.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 maanden geleden
Max kan gewoon niet best verdedigen is gebleken tegen de Nederlandse top maar ook tegen Spanje. Tegen de kleinere ploegen en in het systeem van Schmidt past hij heel goed.
+1/-0

2 maanden geleden
Toch vind ik de selectie van dit jaar niet gebalanceerd. De broodnodige CV is er niet gekomen, mogelijk door het op het laatste moment niet vertrekken van Baumgartl naar Fullham en we hebben eigenlijk geen enkele kopper in de selectie zitten, waardoor corners en vrije trappen nauwelijks gevaar op leveren. Daarnaast is de selectie veel te smal en hebben de spelers vanaf nr 16 gewoon echt niet het gewenste niveau voor PSV. Ook Jong PSV heeft het niet geweldig gedaan dit seizoen.
+1/-0

2 maanden geleden
Pronken met de verkoop van de parels van je voorganger (de Jong, Lozano) of jeugdproducten (Bergwijn, Lammers) en een daardoor positieve transferbalans voor de club. Zo lust ik er nog wel een paar.

De persoonlijke transferbalans van de Jong (spelers die hij zowel heeft aangekocht als verkocht/huidige waarde van die aankopen) is zwaar negatief. Het tafelzilver van de laatste kampioensploeg is inderdaad inmiddels verkocht en grotendeels verdampt. Goddank is de jeugdopleiding blijven leveren. Met 3 (semi-)huurlingen (Mvogo/Zahavi/Götze) en 2-3 waterdragers (Rosario/Sangaré/Boscagli) staat er fors minder kapitaal in de basis dan bij zijn start.
+2/-0

 
2 maanden geleden
"Met 3 (semi-)huurlingen (Mvogo/Zahavi/Götze)"

Huh?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja dat dacht ik ook toen ik het terug las haha.

Bedoel in geval van Zahavi/Götze dat evt. waardestijging bij goed presteren niet ten goede komt aan PSV. Zij zullen vermoedelijk uit hun contract lopen of tegen gelimiteerde vergoeding vertrekken.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay afkeer belgie bruma daguardo dak dame dumfries elfrink irrelevant izecson jong kenners klompje kopman kruijswijk malen nederland nos onzin oranje roglic romero santos teze tour udinese vrouwlijke zaaf zizou