Transparent
Inloggen
Sluiten

Eerste van drie 'finales' wacht zondag in Tilburg

6 mei 2021 23:05

Voor PSV wacht zondag de uitwedstrijd tegen Willem II en als het de tweede plaats in eigen hand wil houden is een overwinning in Tilburg noodzakelijk. Waar PSV strijdt voor een plek in de voorronde van de Champions League, is Willem II vol aan het strijden om degradatie te ontlopen. De Tilburgers staan maar één punt boven de play-offs plaats, terwijl een directe degradatieplaats maar drie punten verwijderd is.

PSV speelde al 43 keer eerder in Tilburg voor de Eredivisie. PSV wist tot nu toe 24 keer te winnen, speelde 9 keer gelijk en verloor 10 keer. De grootste zege die PSV wist te boeken is 0-6 en dat lukte zowel in het seizoen 1956/1957 als in het gouden seizoen 1987/1988. De afgelopen seizoenen leverde de uitwedstrijd tegen Willem II echter veel problemen op, aangezien PSV in de laatste vijf edities maar één keer wist te winnen. De laatste zege werd behaald in het seizoen 2018/2019 toen met 0-3 werd gewonnen, terwijl vorig seizoen het duel in een 2-1 nederlaag eindigde.

Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een 3-0 overwinning dankzij doelpunten van Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen. In de voorbereiding van het seizoen speelden beide teams vriendschappelijk tegen elkaar. Het duel eindigde ook toen in 1-1. Malen opende na een kwartier spelen de score.

De selectie van Willem II kent twee spelers met een verleden bij PSV. Freek Heerkens doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar kwam nooit in actie in een officiële wedstrijd. Doelman Robbin Ruiter maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Eindhoven naar Tilburg. Vanwege blessures zullen ze zondag echter niet in actie komen. Willem II heeft ook een trainer met een verleden bij PSV. Nadat eveneens oud-PSV'er Adrie Koster werd ontslagen werd Zeljko Petrovic aangesteld als zijn vervanger. De Serviër speelde van 1996 tot 1998 in het shirt van PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

tilburg malen adrie degradatie degradatieplaats eredivisie gotze heerkens koster ontlopen petrovic philipp ruiter tilburgers voorronde zeljko

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje