Transparent
Inloggen
Sluiten

Jack van Gelder: 'Mohamed Ihattaren heeft al veertien dagen last van zijn maag en zijn buik'

9 mei 2021 23:29 - Rondo
Foto: Pro Shots

Jack van Gelder: "Mohamed Ihattaren heeft al veertien dagen last van zijn maag en zijn buik"; image source: Pro Shots

Afgelopen weekend ontstond er veel commotie nadat Mohamed Ihattaren berichten op Instagram had geplaatst, terwijl hij vanwege ziekte zou ontbreken bij Willem II - PSV. Jack van Gelder gaf zondagavond bij Rondo op Ziggo Sport aan dat hij daarom contact had opgenomen met Toon Gerbrands en zaakwaarnemer Mino Raiola over de situatie. "Het is allemaal wat minder scherp dan het is, want hij werd direct weer veroordeeld", aldus Van Gelder.

De presentator ging verder met zijn uitleg: "Hij belijdt de islam en dat doet hij heel streng. Hij eet niet en hij drinkt niet. Hij heeft al veertien dagen last van zijn maag en zijn buik. Hij was daarom niet in staat om goed te trainen. PSV heeft hem ook bewust weggehouden van de groep omdat ze bang waren voor een bacterie. Laten we die jongen daarom niet meteen in de hoek duwen, want dit is het verhaal."
Discussieer mee op de forums


Tags

gelder buik ihattaren jack maag bacterie belijdt drinkt duwen eet gerbrands islam presentator raiola rondo streng weggehouden ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
René van de Kerkhof liet ooit een belangrijke interlandwedstrijd schieten omdat een van zijn kinderen eerste communie deed.
Ihattaren houdt zich aan de ramadan. Dat is een persoonlijke keus.
Voor een sportcarrière is het misschien niet handig. Maar er zijn echt wel meer topvoetballers die zich aan de ramadan houden. Er zijn ook voetballers die niet op zondag spelen, zoals Jaan de Graaf vroeger.
De ramadan is iets wat zelfdiscipline vergt. Het is iets anders dan interessant doen met je nieuwe sportauto. Probeer zelf maar eens een maand te vasten. Daar mag je best enige waardering voor hebben, ook al zie je het nut er niet van.
Dat "islam gelijk staat aan ellende" is in dit verband een onzinnige conclusie. Ihattaren is geen boosaardige moslim. Hij zegt hardop dat hijzelf, zijn familie en vrienden veel aan Nederland te danken hebben. Hij zet zich niet tegen Nederland af. Heeft zelfs voor Oranje gekozen.
Je kan kritiek hebben als hij slecht speelt of zich kinderachtig gedraagt, maar kritiek om de kritiek heeft geen zin.
+22/-1

 
3 maanden geleden
Uitstekende post! Hier kan ik mij alleen maar bij aansluiten.

(later meer)
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
de ramadan is in mijn ogen gewoon een hypocriet feest!! ze gaan het doen voor de mensen die weinig of niks te eten hebben en dan gaan ze en dag vasten en zo een maand lang!! maar als de zon onder is vreten ze zich helemaal de kolere "zodat ze dan weer ff zonder kunnen en dan vraag ik me af kunnen de mensen die niks te eten hebben dan wel ineens snachts eten?? gewoon ihataren uit de selectie schoppen en gewoon niet meer laten spelen voor een jaar lang!!
+1/-1

 
3 maanden geleden
Dat dit hier gewoon 7 uur kan blijven staan is verbazingwekkend. Gerapporteerd.

Was dit op het forum geschreven met vervolgens de argumenten waarom iemand dit vindt heb ik er geen moeite mee en kan er een gesprek ontstaan. Dit hier is gewoon belediging.

Ik schaam me om jou medesupporters te noemen
+2/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal mee eens. Weg met die post!
+2/-0

 
site-admin 3 maanden geleden
Hier hebben jullie helemaal gelijk. Dit had direct verwijderd moeten worden
+2/-0

3 maanden geleden
Op en top professional. Daar kun je op bouwen als werkgever.
Fijn dat hij wel heel streng is in 'het belijden van zijn geloof'. Als topsporter gaat hem duidelijk minder af. Misschien is een carrière als imam een betere keus.
+8/-9

3 maanden geleden
Laten we hem vooral niet meer lastig vallen. Hoofdstuk is afgesloten. Ik wens Mo een fijne toekomst bij Ajax. Over een paar jaar zien we hem wel in het rijtje staan met alle voetballers in dezelfde situatie die het allemaal net-niet gehaald hebben. Jammer maar helaas, het had een Europese (sub)topper kunnen worden.
+2/-1

3 maanden geleden
Jack neemt het direct even op voor een toekomstige(?) Ajaxspeler ;).
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nee, Jack weet uit enige ervaring (hij komt uit een ****se familie) dat het niet altijd makkelijk is om 'anders' te zijn.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom die sterretjes? Ridicuul dat op dit forum het woord j o o d automatisch met sterretjes verhuld moet worden. Wat is dat voor onzin, weet moderator hier iets van ?
+2/-1

 
3 maanden geleden
Juist! Ergerde ik mij op oude PN (forumgedeelte ook al mateloos aan. Ook het h- & k-woord konden zodoende niet gebruikt worden, zelfs niet indien functioneel. En het h-woord als onderdeel van een woord werd ook automatisch gecensureerd. Apart.
+1/-0

 
site-admin 3 maanden geleden
Die censuurlijst is nu aangepast. Ik denk dat iedereen wel zelf in kan vullen in welke context 'jood' voorheen werd gebruikt hier op de site. Om die reden werd het automatisch gecensureerd.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Maar is dat nou werkelijk zo erg, Stefan? Nu worden varianten hierop als 'neuzen', snavels wel geaccepteerd c.q. gedoogd. En kakkerlakken voor Feyenoord is ook niet bepaald netjes. Toch?

En wat gebeurt er met bijvoorbeeld het h-woord? Ik bedoel, homogeen is een gebruikelijk woord, en totaal niet kwetsend.

(edit: vraag 2e alinea is hierbij beantwoord; de vraag stellen...)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik begrijp het Stefan. Tis echter bizar dat je dit moest doen, we leven in 2021 en hopen dat er vooruitgang is in het elkaar in waarde te laten bv mbt. levensovertuiging en of voorkeur hebben voor wat dan ook. Helaas kan dat blijkbaar niet altijd. :\(
+2/-0

 
3 maanden geleden
Sjek zal sjek niet zijn hè hahah
+1/-0

3 maanden geleden
Even ook maar een instagramadan volgende keer Mo.
+5/-2

3 maanden geleden
Was ie daarom voor de ramadan tonnetje vet!? Moeilijk te bewijzen wat er echt speelt! Weten ze binnenskamer hopelijk wél.
+2/-0

3 maanden geleden
Je kunt wel concluderen dat we dit seizoen alleen maar gezeur en gedoe hebben gehad rond Ihattaren en dat hij niets heeft gepresteerd. Stoere jongen uithangen voor de camera na 1 mooie goal. Zolang PSV maar een dik doorverkooppercentage bedingt vind ik het prima. Jammer maar helaas.
+2/-0

3 maanden geleden
Jack wilt wat punten scoren, vind hem alsnog een stiekemerd.
+2/-0

3 maanden geleden
Ik vind het mooi dat er eindelijk iemand is die het ook een beetje opneemt voor Mo. Het is zó makkelijk om hem helemaal de grond in te boren. Ik ben ervan overtuigd dat Mo een grote voetballer gaat worden. Dat hij nog veel moet leren is overduidelijk, maar hij krijgt daar de tijd niet voor van ons fans. Er wordt totaal geen begrip getoond voor de moeilijke situatie waar hij in zit. Ga er maar aan staan: je vader verliezen op zeer jonge leeftijd, net op het moment dat je door iedereen de hemel in wordt geprezen en een bak met geld op je rekening krijgt. Zie dat allemaal maar eens goed op een rijtje te krijgen. Ik praat zijn gedrag absoluut niet goed, maar toon er wel begrip voor. Ik hoop van harte dat hij blijft en de tijd krijgt om in te zien dat hij zijn gedrag zal moetn aanpassen. Dat moment komt en hopelijk staat hij dan nog bij ons op de loonlijst en niet in Amsterdam. Dat verloren jaar neem ík graag op de koop toe.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Mooie genuanceerde reactie, scmhenk, mag ook weleens gezegd.

Stiekem hoop ik nog dat het goedkomt. Maar hierop verdient Mo geen kritiek.

Sterker nog, vergt behoorlijke discipline. Hopelijk kan hij hierop ook terugvallen bij comeback bij PSV.
+1/-0

3 maanden geleden
Topsporter die aan de Ramadan doet en daardoor niet kan werken. Moet een werkgever dat zomaar accepteren? Vroeg ik me af.
+2/-0

Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Ik hoop nog steeds op een dag wakker te worden en te realiseren dat alle verhalen over Mo een slechte droom waren. Ik heb een zwak voor dat joch, op de Herdgang was hij hartstikke aardig en bereikbaar. Zijn gedrag is herkenbaar voor me, ik zie het vaker gebeuren door dergelijke jongens die veels te vroeg bakken met geld verdienen. Bij Mo zijn er ook genoeg andere redenen nog te bedenken. Kan me voorstellen dat hij zich vaak alleen voelt, omgeven door mensen die niet het beste met hem voor hebben. Hopelijk tekent hij bij, gaat zijn talent etaleren en verlaat PSV over een jaar of 2 voor een smak geld zoals hij ooit beloofd heeft. Volgens mij is Mo een hartstikke leuk joch die de juiste mensen om zich heen zou moeten hebben. Hopelijk krijgt PSV hem terug op de rails.
+4/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Aan PSV zal/kan het niet liggen, zo is inmiddels wel duidelijk, denk eerder in richting van zijn directe persoonlijke omgeving, daar moet hij gecorrigeerd en bijgestaan worden; Ibi zou zich over hem kunnen ontfermen...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik lees dat wel vaker hier... dat Ibi Mo maar moet helpen, maar Ibi liep hier vorig jaar nog gewoon rond en dat heeft weinig uitgehaald. Sinds zijn vertrek hebben de 2 ook geen contact meer gehad, volgens Ibi. Lijkt mij dus ook niet de man die Mo nu opeens wel verder kan helpen. Daarbij lopen er meer mensen bij de club uit dezelfde cultuur, Ramzi bv, maar ook die heeft hem dus blijkbaar niet kunnen helpen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nou ja vorig jaar was er geen probleem met Mo...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Waarom lees en hoor ik dan elke keer dat er al veel langer problemen zijn met Mo?
Mo's vader overleed in 2019, in 2019 lukte het ook al niet om z'n contract te verlengen en werd er ook al gesproken over een overstap naar Ajax.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Er zijn 2 zaken:

Zijn houding, mentaliteit en daar had ik heb over
De 2e is het verlengen en daar heb je een punt
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja, precies.
Ik hoor de laatste tijd toch regelmatig dat zijn "houding, mentaliteit" nou juist al jaren een probleem zijn.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik hoor overal begrip. Voor zijn ziek zijn, voor zijn slechte presteren, voor zijn gedrag etc. Het zal allemaal waar zijn. Wat ik mis is dat het toch echt uit hemzelf moet komen. Spelers worden tot in het extreme gepamperd dus aan de begeleiding ligt het niet. Ik lees ook dat hij altijd al een moeilijk coachbare jongen is geweest. Allemaal prima maar betaal het dan terug met prestaties. De sleutel ligt bij hemzelf maar mijn geduld en mijn hoop dat hij dit inziet raakt een beetje op.
+2/-0

3 maanden geleden
Deze jongen lekker naar het buitenland laten gaan deze zomer. Gaan we totaal geen plezier meer aan beleven. Helaas vergooit hij zelf zijn carrière.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afgelast bergwijn berisha bijgesteld cashen crockett daguardo doan feyenoord fofana gakpo hockey hype ihattaren izecson james jong klauwen madueke malen nederland raiola sambo santos schmidt sonny steemzen teze yonci zahavi