Transparent
Inloggen
Sluiten

'Intern gesproken bij PSV na social media berichten over politiek conflict in Israël'

12 mei 2021 20:32 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Intern gesproken bij PSV na social media berichten over politiek conflict in Israël"; image source: Pro Shots

In een reactie aan De Telegraaf heeft algemeen directeur Toon Gerbrands laten weten dat er intern een gesprek is geweest over de verschillende berichten op social media die afgelopen week verschenen over het conflict in Israël. "Toevallig stond er al een gesprek gepland met de spelersraad, richting het einde van dit seizoen", aldus Gerbrands. "Dit punt stond nu als nummer één op de agenda."

Gerbrands gaat verder: "Eran was daarbij en toevallig nog een aantal jongens die berichten hebben geplaatst. Er hoefde dus geen apart gesprek plaats te vinden, al had dat in dit geval zeker gebeurd. Voor hetzelfde geld blijft er onderling wel iets hangen en je moet wel onbelast met elkaar verder kunnen."

De spelers hadden zelf al contact met elkaar gehad. "Iedereen heeft zijn eigen standpunt over de situatie, dat is ook uitgesproken en met elkaar hebben ze dat een plaats gegeven", zo geeft Gerbrands aan. "Eran is dan ook een heel realistische jongen . Van luister, we hoeven het niet met elkaar eens te zijn, het is niks persoonlijks. Zo zaten ze er allemaal in. Er was veel onderling begrip en respect en die volwassenheid doet me goed. Het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaak, maar het was sneller voorbij dan ik dacht."

Zahavi deelde via zijn Instagram berichten over raketten die vanuit Gaza naar Tel Aviv werden gelanceerd. Onder meer Jordan Teze, Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren deelden een bericht met de tekst 'Je hoeft geen moslim te zijn om op te staan voor Gaza, daarvoor hoef je alleen een mens te zijn'.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

gerbrands israel eran gaza aviv deelden gelanceerd ihattaren jordan meemaak moslim onbelast persoonlijks raketten rosario spelersraad tekst telegraaf teze volwassenheid zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Goed dat ze alert zijn op deze zaken, zeker na zondag met Zahavi.

Storm in glas water en door!
+6/-0

2 maanden geleden
Ieder zijn eigen mening. Prima. Buiten het veld. Op het veld eenheid.
+6/-0

2 maanden geleden
Iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening, maar snap dat PSV voor de zekerheid er extra op let. Gelukkig lijkt het geen probleem te zijn.
+1/-0

2 maanden geleden
Van mij mag iedereen zijn eigen mening hebben en hem ook op social media zetten. Het enige wat dan wel bijzonder is, is dat ze nu die mening op social media ventileren, terwijl wanneer het een keer wel over voetbal gerelateerde zaken zoals het WK in Qatar gaat, er geen enkele social media post te vinden is.
+3/-0

2 maanden geleden
Prima om dit in de kiem te smoren. Maar manmanman, wat wordt ik doodmoe van die Social media..... Dat maakt meer kapot dan ooit nog goed gemaakt kan worden.
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 maanden geleden
Zo'n Mo weet werkelijk niet hoe als professional om te gaan met social media. Buiten het feit dat hij zichzelf compleet belachelijk maakt zorgt hij onnodig voor een hoop onrust. Dat ze eens hun voeten laten spreken deze wijsneuzen.
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi