PSV probleemloos naar winst tegen PEC Zwolle

13 mei 2021 16:24

PSV probleemloos naar winst tegen PEC Zwolle; image source: Pro Shots

PSV heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afgesloten met een overwinning. In het Philips Stadion werd PEC Zwolle met 4-2 verslagen. Een eigen goal, Donyell Malen, Yorbe Vertessen en Eran Zahavi zorgden voor de Eindhovense treffers.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Na enkele minuten kreeg Yorbe Vertessen al een enorme kans, maar de jonge Belg miste de bal na een goede pass van Donyell Malen. Niet veel later kreeg ook Eran Zahavi een goede mogelijkheid, maar nu was de pass van Malen net niet goed. De Israëliër kreeg na een klein kwartier spelen een niet te missen kans nadat doelman Mous een schot van Philipp Max niet onder controle kreeg. De spits schoot echter tegen de keeper aan.

Halverwege de eerste helft kwam de openingstreffer dan toch, al kwam daar 'enige' hulp van PEC Zwolle bij kijken. Doelman Mous verkeek zich op een terugspeelbal van Nakayama en de bal rolde in het eigen doel.

De doelpunten volgden elkaar opeens in hoog tempo op. Op aangeven van Vertessen zorgde Malen voor de 2-0, terwijl de jonge Belg enkele minuten later zelf voor de 3-0 zorgde na een goede actie van Marco van Ginkel. Dat was uiteindelijk ook de ruststand.

In de tweede helft was het al snel weer raak. Met zijn familie op de tribune kopte Zahavi na een uitstekende voorzet Malen de 4-0 tegen de touwen.

Halverwege de tweede helft kwam uit het niets opeens een tegendoelpunt van PEC Zwolle. Een slechte terugspeelbal van Van Ginkel werd afgestraft met de 4-1 tot gevolg.

Opeens was PSV het helemaal kwijt. Het lukte niet om ondet de druk van Zwolle uit te komen, de passing was veel te zwak en duels werden veel te makkelijk verloren.

Nadat de ploeg zelf weer wat kansen had gekregen, viel in de laatste minuut ook de tweede tegentreffer na wederom zwak verdedigen. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor het in 4-2 eindigde.