Transparent
Inloggen
Sluiten

Monsterzege voor PSV Vrouwen in Philips Stadion

14 mei 2021 21:50
Foto: Pro Shots

Monsterzege voor PSV Vrouwen in Philips Stadion; image source: Pro Shots

PSV Vrouwen heeft vrijdagavond uitgehaald tegen ADO Den Haag. In het Philips Stadion eindigde het duel in een 6-2 zege. Joëlle Smits was met een hattrick wederom zeer belangrijk voor de ploeg, terwijl ook Romée Leuchter en Naomi Pattiwael tot scoren kwamen. Het openingsdoelpunt was een eigen treffer van ADO Den Haag.

Na de vierde speelronde zijn er nog maar twee ploegen in de race voor de titel aangezien FC Twente wederom wist te winnen van Ajax. De Tukkers bezetten daarom nog altijd de eerste plaats met een punt voorsprong op PSV. Volgende week zondag wacht voor PSV een uitwedstrijd tegen Ajax, terwijl een week later in het Philips Stadion FC Twente wacht.

Het duel tegen ADO Den Haag was de eerste wedstrijd van PSV Vrouwen ooit die in het Philips Stadion werd gespeeld. Vorig seizoen was het al de bedoeling dat de thuiswedstrijd tegen Ajax in het stadion zou worden gespeeld en er waren destijds al meer dan 20.000 kaarten voor verkocht. Vanwege het coronavirus werd die wedstrijd echter niet gespeeld.

Stand kampioensgroep Pure Energie eredivisie vrouwen

1.FC Twente4 - 26 pt - (6-3)
2.PSV4 - 25 pt - (12-5)
3.Ajax4 - 19 pt - (4-6)
4.ADO Den Haag5 - 11 pt - (3-11)




Tags

ado twente coronavirus eredivisie hattrick joelle kampioensgroep leuchter naomi openingsdoelpunt pattiwael romee smits titel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Net livestream zonder commentaar en klok/scorebord gekeken. Prima 1e helft (5-1), maar na rust zakte het ver weg... waar ken ik dat toch van?

Erg jammer dat Ajax niet punt kon pakken in Enschede (1-0). Ervan uitgaand dat FC Twente in eigen huis wél wint van ADO, mag PSV niet verliezen op Toekomst. Eigenlijk kan je maar beter beide wedstrijden winnen, dan ben je verder nergens meer van afhankelijk.

Zal pittig worden, maar goed, kampioenschap is min of meer een must gezien de uitspraken onlangs gedaan.

Voordeeltje is wél dat CL voetbal voor komend seizoen al vrijwel verzekerd is.

En die bekerfinale tegen ADO mag afgaande op de afgelopen 2 uur ook eigenlijk geen probleem worden. Wat zou dat mooi zijn zeg: de double! Maar goed, wedstrijd voor wedstrijd.
+1/-0

2 jaar geleden
Hmmm Twente is beetje angst Gegner voor PSVrouwen 😉
+1/-0

2 jaar geleden
Twente heeft altijd moeite met Ado terwijl PSV moeite heeft FCT. Hopelijk pakt Ado een puntje in Enschede en anders moet PSV gewoon 2x winnen.De club met veruit het grootste budget speelt hoogst waarschijnlijk geen CL. Smits heeft 3x gescoord en de vrouwelijke van Nistelrooij wordt topscorer voordat ze naar Duitsland vertrekt. Wordt een groot gemis voor PSV.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Yep en ook Nouwen moeten ze volgend jaar opvangen, dat wordt niet gemakkelijk.

Aan de ene kant is dat een compliment en aan de ander kant wel treurig dat bij de vrouwen ook de geldfactor al weer doorslaggevend is/ wordt...
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Vroeger trokken de vrouwen eerder naar Noorwegen omdat het daar het meest “ professioneel” was, is het nu logisch dat de beste speelsters nu naar de topcompetities van Europa vertrekken. Zoals in Duitsland, Engeland en Spanje. Dat is nu welhaast de walhalla van het vrouwenvoetbal. Meiden zoals Miedema en Van de Donk bij Arsenal. Groenen bij Manchester United. Martens bij Barça. De beleving in zulke landen is vele malen interessanter, dan wat hier pas een paar jaar leeft. Eigenlijk sinds dat Nederland het EK heeft gewonnen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Als Aniek dan toch bij PSV vertrekt, laat haar dan idd maar naar Chelsea gaan.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage