Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil langer door met Shurandy Sambo'

16 mei 2021 11:52 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil langer door met Shurandy Sambo"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSV langer door wil met Shurandy Sambo. De rechtsback van Jong PSV heeft nog een contract voor een jaar, maar als het aan de club ligt wordt dat verlengd. Sambo brak dit seizoen door in de Keuken Kampioen Divisie en wist als verdediger in 35 wedstrijden tot 6 doelpunten en 5 assists te komen. Al zijn treffers maakte hij bovendien pas na de winterstop.

Voor Sambo is veel belangstelling vanuit de Eredivisie, mede door zijn contractsituatie. PSV hoopt hem echter langer aan de club te kunnen binden. De 19-jarige rechtsback zat dit seizoen al vier keer bij de wedstrijdselectie, maar debuteerde nog niet. Mocht hij zondagmiddag tegen FC Utrecht wel speeltijd krijgen, zal hij de 36ste speler van PSV zijn die dit seizoen in de Eredivisie in actie komt.

Meer op ED.nl
Tags

sambo eredivisie contractsituatie jong utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Hoop dat ze hem vandaag in laten vallen. Dumfries gaat komende zomer weg en heb veel vertrouwen in onze Sambo.
+1/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Deze jongen heeft echt talent en bij hem is PSV 1 zeker haalbaar, dus lang vastleggen graag!

Goede drive, prima techniek, kan goed opbouwen, is snel en behendig, kan zomaar de nieuwe RB van Oranje worden op termijn...

Uitstekend voorbeeld van de florerende JO van PSV, mogen we trots op zijn!
+3/-0

5 weken geleden
Nou moet ik bekennen niet alle wedstrijden van Jong te hebben gezien, maar van alle spelers is hij mij het meeste opgevallen. Stap a la Teze zou mooi zijn. @estudiantes; wat denk jij, als kenner/volger?
+1/-0

5 weken geleden
Ik vergelijk Sambo met Dumfries in zijn eerste jaar bij PSV. Onbevangen en doelpuntjes meepikken. Volgens mij heeft Sambo in de KKD 7 doelpunten gescoord. Enige nadeel is dat Sambo niet al te groot is maar wel fysiek sterk.Ik hoop dat hij volgend seizoen een kans krijgt bij PSV1 en dat hij bijtekend.
+1/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Van de huidige selectie van JPSV zijn er twee prioriteiten wat betreft contract verleningen: Sambo en Fofana. Beiden zijn nog niet gerealiseerd. Vanuit het perspectief van de club PSV is het een absolute noodzaak het contract met Sambo te verlengen: ik dicht hem veel kansen toe om op korte termijn een mooie rol te spelen in de selectie. Ik zie persoonlijk geen reden om een verhuurtraject met hem te starten omdat ik denk dat hij goed genoeg is aan te haken. Vanuit het oogpunt van de staf is de conclusie waarschijnlijk geweest dat Sambo niet goed genoeg is om een rol in de selectie te spelen. Hij heeft verschillende keren meegetraind en er is door Uneken en Schmidt ook al een aantal keren aangegeven dat hij nog veel te leren heeft. Het is ook maar de vraag in hoeverre Schmidt in verdedigend opzicht jonge zelfopgeleide spelers vanuit JPSV nog wilt inpassen. Vanuit het oogpunt van de balans in de selectie was er voldoende aanleiding om Sambo te laten instromen aangezien er geen alternatief is voor de invulling van deze positie zoals Dumfries dat doet. Alleen Sambo beschikt over deze capaciteiten, een Teze bijvoorbeeld niet. Normaliter had Sambo dus allang speelminuten gemaakt moeten hebben. Dumfries heeft veel minuten gemaakt, heeft vormdippen gekent en heeft nooit gevoeld dat er vanuit de selectie iemand aan zit te komen die een bedreiging kan vormen voor zijn positie. Vanuit het oogpunt van Sambo is het nog maar de vraag hoe hij daar tegenaan kijkt. Dit seizoen hebben verschillende spelers hun debuut gemaakt voor de buhne. Deze spelers zijn niet goedgenoeg om ooit een rol te spelen bij PSV1. De beste speler van JPSV heeft tot op heden zijn debuut nog niet gemaakt terwijl er maar 1 volwaardige rechtsback in de selectie zit. Ik denk dat dit invloed heeft gehad om zijn prestaties in de winter waar hij overduidelijk teleurgesteld rondliep bij JPSV. Hij heeft zich daarna weer heel goed opgepakt. Ik kan mij voorstellen dat er veel interesse voor hem is, maar dat hij zich ook zal beseffen dat er geen rol voor hem weggelegd zal zijn zolang Schmidt trainer is van PSV1. Hij kan dus eieren voor zijn geld kiezen en volgend jaar zijn contract uitdienen en bij een solide club in de eredivisie aan de slag gaan, of PSV gaat een verhuurtraject met hem aan, waarbij je toch als een soort tweederangs selectiespeler bij een eredivisieclub binnenkomt, of PSV biedt hem perspectief aan in de selectie van PSV1. Ik denk dat het meest realistische scenario is dat Sambo met 1 jaar wilt verlengen en dat PSV hem een verhuurtraject aanbiedt bij een eredivisieclub.
+0/-0

5 weken geleden
Is toch de enige fatsoenlijke speler van JPSV? Zou ik maar langer vastleggen dan.
+1/-0

 
5 weken geleden
Er zijn wel meer getalenteerde spelers bij JPSV alleen komt het merendeel niet in aanmerking voor PSV1. Die talenten komen bij de met alle respect mindere clubs in de eredivisie terecht of bij de top van de KKD.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Wat te denken van Nigel Thomas, Antonissen en Babayoko?
Alle drie kunnen ze PSV 1 halen lijkt me.
+1/-0

5 weken geleden
Dit gaat echt wel goed komen. Jonge uit Geldrop. Die heeft goed naar Gakpo gekeken en weet wat het perspectief kan zijn.
Als je hard werkt krijg je bij Schmidt gewoon kansen. Dat heeft bv vertessen bewezen.
Deze gaat bijtekenen.
+1/-0

 
4 weken geleden
Niet alleen hard werken, ik ken nl. geen trainer die 'n speler kansen geeft alleen omdat hij hard werkt. Vertessen toont aan dat hij flink progressie heeft geboekt in PSV1, als Shurandy dat ook laat zien heeft Schmidt er n 'probleem' bij in de pikorde op de LB positie. Ongetwijfeld tekent hij bij, wat is er mooier dan voor je eigen club in het eerste te kunnen spelen? :)
+2/-0

 
4 weken geleden
RB dan wel, op links heeft Oppengård ook mogelijkhedenom PSV 1 te halen, alleen nog niet zo ver als Sambo
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi