Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'PSV zit weer op koers om toch weer prijzen te gaan winnen'

16 mei 2021 12:38 - NOS
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "PSV zit weer op koers om toch weer prijzen te gaan winnen"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met de NOS geeft algemeen directeur Toon Gerbrands dat PSV in zijn ogen op weg is om weer prijzen te gaan pakken. "Wij hebben iets in gang gezet met Schmidt en de staf en met wisselingen in de spelersgroep", aldus Gerbrands. "We staan er nu goed voor om de tweede plaats te halen, Europees hebben we overwinterd en in de beker zijn we uitgeschakeld door de latere winnaar. We hebben wel stappen gemaakt. We zitten op koers om toch weer prijzen te gaan winnen."

Volgens de algemeen directeur was dit het maximale wat er dit seizoen te halen was. "Je moet ook de credits geven aan Ajax. Vanaf 2018, toen ze vier jaar geen kampioen werden, hebben ze de koers omgegooid en een aantal beslissingen genomen. Dat betaalt zich deze jaren uit", zo geeft hij aan. "Die stap hebben wij dit seizoen nog niet kunnen maken om echt aan te haken. In alle redelijkheid is dit denk ik het maximum."
Tags

gerbrands koers credits latere nos overwinterd redelijkheid schmidt wisselingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Laten we het hopen!
+1/-0

5 weken geleden
Prijzen winnen betekent grofweg kampioen worden.

Eerst zien, dan geloven.
+1/-0

 
5 weken geleden
Natuurlijk aan het eind van de rit tellen alleen de prijzen, maar wat is jouw gevoel hierover dan?

Ikzelf vind als je kijkt waar PSV vandaan komt, twijfelachtige plaats 5 net voor Willem II, naar een (net aan)2e plaats voor een ingespeeld AZ, een totaal andere speelwijze (waar ik wel af en toe mijn vraagtekens bij had), Corona én een druk schema dat dit toch wel het "maximale" is.

Natuurlijk is de achterstand (te) groot en heeft PSV zich weer een aantal keer voor schut gezet (Ado, Feyenoord, Twente uit), te slecht in de toppers, waardoor je uiteindelijk een straatlengte achter staat.

Maar ik heb nu, afgaande op de geruchten, dat men wel aan het opbouwen is. Een keeper die mij beter lijkt dan dat we hebben, men kijkt naar voetballende middenvelders ipv weer een breker én talenten doorschuiven ipv breedte aankopen.

Is het dan uiteindelijk een goed seizoen? NEE, maar slecht of matig vind ik zwaar overdreven. Men is een traject gestart en een titel met dit Ajax (wat in paniek ff 22 miljoen over de balk smijt voor een spits) in de competitie was ook niet echt
reëel toch?
+2/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Laten wij het er maar op houden dat het afwachten wordt. In de onderlinge duels vond ik Ajax niet beter. Maar in de overige topwedstrijden zakte PSV toch keihard door het ijs.

Ik hoop dat aanval & middenveld zoveel mogelijk intact blijven. Waarbij m.b.t. middenveld wel uiteraard in aanvallend opzicht, één controleur lijkt mij in beperkte eredivisie meer dan voldoende (in de zwaardere wedstrijden en Europees ietwat aanpassen).

Verdedigend mag er wel wat bij? En dan met name maar niet louter in de breedte. Ik ben benieuwd.
+2/-0

 
5 weken geleden
Vond je ajax niet beter in amsterdam? We stonden 2-0 voor maar na een half uur , hebben we totaal niks meer laten zien en werden we een uur lang met onze kont in de 16 gezet.
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Maar wij waren thuis beter en hadden ook verdiend te winnen. Dus qua saldo achtte ik Ajax dit seizoen in onderlinge duels niet beter.
+1/-1

 
5 weken geleden
Ja klopt opzich wel, al moet ik zeggen dat we thuis niet veel beter waren maar we hadden inderdaad moeten winnen dus misschien heb je toch wel gelijk.
+1/-0

5 weken geleden
Dat dit het maximale is dit seizoen ben ik het mee eens. Enkel in de EL hebben we een ronde extra laten liggen. In vergelijking met vorig seizoen is het natuurlijk helemaal een enorme verbetering. Verder kan ik weinig met Gerbrands z'n gebrabbel. Ik hoor al jaren mooie praatjes waar niks van uitkomt. Als je net John de Jong tot 2024 verlengd ligt de lat volgens mij niet zo hoog. Laten we eerst maar eens terug komen op het niveau toen Toon begon, meedoen om de titel en Europese subtop, daarna kunnen we omhoog kijken.
+1/-0

5 weken geleden
Sorry Toon, maar met prijzen winnen denk ik toch echt aan een landskampioenschap of bij de laatste 4 in een europeese competitie en niet aan 'sportploeg van het jaar in Eindhoven'
+3/-0

 
5 weken geleden
Het gaat sneller dan we denken, we hebben de fair play prijs al binnen dit seizoen.
+2/-0

5 weken geleden
Er wordt door iedereen veel teveel naar Ajax gekeken. We spelen in de competitie maar 2 x tegen Ajax en daar hebben we de punten niet laten liggen, dat was toch echt in de andere wedstrijden.
Met de 2e plaats ben ik helemaal niet ontevreden, maar wel met de manier waarop.
We hebben een trainer waar denk ik iedereen hoge verwachtingen van had, maar die maakt steeds weer onlogische keuzes, na een seizoen is het voetbal nauwelijks verbeterd en we winnen vrijwel geen enkele wedstrijd gemakkelijk. Ook ging het bij psv dit seizoen veel te vaak niet over voetbal maar over randzaken.
Dit samen maakt voor mij het seizoen zeker niet geslaagd, komend seizoen kunnen we hopelijk wel echt meedoen om de prijzen.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
5 weken geleden
Voortaan maar naar Feyenoord kijken dan?
+1/-2

5 weken geleden
Ik denk dat dit artikel beter te begrijpen valt als je het woord "prijzen" vervangt door "troostprijzen".
+1/-0

5 weken geleden
'PSV zit weer op koers om toch weer prijzen te gaan winnen'

Het zal wel aan mij liggen, maar dat woordje "toch" in die zin bevalt me niet.
+1/-0

5 weken geleden
Het 1e wat Toon dan moet regelen, is de supercup - johan cruijff schaal,laten verplaatsen wanneer Manchester united de europa league wint.Dan moet PSV 3 of 4 augustus instromen en die "finale"word op 8 augustus gespeeld.PSV en de rest van de eredivisie moest wijken in het belang van het nederlandse voetbal , voor onze vrienden uit amsterdam.Competitie ging 2 jaar geleden 2 weken midden in een titelstrijd op zijn kop en omgedraaid.Vervolgens stond PSV 3 maanden later de finale om de johan cruijff schaal te midden van 2 voorronde duels tegen FCbasel te spelen,en opnieuw was het ajax wat hier voordeel van had , het belang nederlandse voetbal was ineens geen discussie meer.en het onbevredigende afloop kennen we inmiddels.Dit is de 1e mogelijkheid op een prijs,om een statement voor de rest van het seizoen te maken,PSV moet dat serieus willen benaderen,en zich niet weer opnieuw laten piepelen.De basis leggen voor een nieuw succesvol seizoen met honger naar prijzen.
+2/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Toon heeft niet helemaal gelijk, we hadden ca. 10 punten meer moeten hebben en Olympiakos toch moeten pakken in de thuiswedstrijd(een paar 100% open kansen gemist). Pas dan was het maximale eruit gehaald.
Als we door de voorronden CL komen is volgend seizoen al een eind geslaagd waarbij de bankrekening flink gespekt kan worden met premies en 3 thuiswedstrijden.
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
4 weken geleden
Als er daadwerkelijk doorgeselecteerd gaat worden en Dumfries en Malen vertrekken kan Schmidt weer opnieuw beginnen. We hebben dit seizoen gezien hoe lang het duurt voordat een team begrijpt wat zijn systeem inhoudt. De as wordt (terecht) compleet gerenoveerd. Met 35 tegengoals is er werk te doen!

Met name Malen zijn vertrek zal een groot gemis worden. Had er 45 kunnen en zelfs moeten maken maar van de 19 goals die hij maakt creert hij de helft zelf. Fans onderschatten zijn bijdrage. Madueke maar even voor Malen is easier said than done. We hebben de afgelopen jaren vaak genoeg gezien dat invallen veel makkelijker is dan er staan als je daadwerkelijk een basisplek hebt. Daarbij moet ik nog maar zie dat Madueke blijft.

Plek 2 was het maximaal haalbare. De achterstand op de kampioen is groot. Overbrug dat eerst maar eens voordat we weer gaan zweven.
+1/-0

4 weken geleden
Ja 2e plek is binnen en achteraf het maximaal haalbare. Je kunt als supporter maar helemaal als directeur natuurlijk niet tevreden zijn over dit seizoen. Geen topwedstrijd gewonnen, veel talenten afgebrand, geen herkenbare speelstijl, geen wedstrijd gemakkelijk gewonnen, Europees weliswaar overwinters maar tegen een griekse laagvlieger eruit. Nee ik ben zeker niet tevreden.
+2/-0

 
4 weken geleden
De 1e helft van het seizoen heeft PSV idd het maximaal haalbare gehaald, maar de 2e helft van het seizoen heeft PSV zwaar onder de maat gepresteerd.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi