Transparent
Inloggen
Sluiten

Erwin van de Looi: 'Cody Gakpo gaat definitief niet met Jong Oranje naar het EK'

16 mei 2021 20:59 - NOS
Foto: Pro Shots

Erwin van de Looi: "Cody Gakpo gaat definitief niet met Jong Oranje naar het EK"; image source: Pro Shots

Omdat Cody Gakpo in de voorselectie van het 'grote' Nederlands elftal zit, moet hij een plek in de selectie van Jong Oranje deze zomer uit zijn hoofd zetten. Dat geeft bondscoach Erwin van de Looi aan in gesprek met de NOS. Vanwege regelgeving van de UEFA zou hij niet meer aan de selectie van Jong Oranje toegevoegd kunnen worden mocht hij niet in de definitieve selectie van het Nederlands elftal komen voor het EK van komende zomer.

Van de Looi legt de situatie verder uit: "Op 21 mei moeten wij onze definitieve selectie van Jong Oranje voor het EK al bekend maken. Op 24 mei komt de selectie van Oranje pas bij elkaar. Gakpo zit bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Het is geen garantie dat hij ook daadwerkelijk het EK met Oranje gaat spelen, maar het is wel een garantie dat hij dat niet met Jong Oranje zal gaan doen. In het slechtste geval kan het zijn dat er jongens tussen wal en schip vallen, maar dat is de consequentie hoe het nu georganiseerd is. Al die jongens die nu op de lijst staan hebben nul garanties op het EK."

Gezien zijn leeftijd zou ook Donyell Malen nog mee mogen doen met Jong Oranje. Voor hem geldt uiteraard hetzelfde, al zat de spits van PSV de laatste interlandperiodes sowieso al bij de selectie van het Nederlands elftal.
Discussieer mee op de forums


Tags

oranje jong gakpo looi erwin garantie garanties malen nos uefa wal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Bla bla bla. Op 20 mei ( of eerder) ga je met Frank zitten en overleg je over de jongens die voor beiden in aanmerking komen. Opgelost.

Het is toch van de gekke dat hij niet met jong mee mag en ook niet wordt geselecteerd voor het grote oranje. Het gebrek aan een proactieve houding gaat ons opbreken zo. Wat een onzin.
+3/-0

 
5 weken geleden
Het lijkt me eigenlijk wel een uitgemaakte zaak dat Gakpo ook bij de definitieve selectie zal zitten, ook omdat De Boer al heeft aangegeven al te weten welke 26 spelers hij in zijn definitieve selectie zal opnemen. Als ze zelf al weten dat spelers uit de voorselectie van Nederland niet meer naar Jong Oranje mogen, ga je niet Gakpo (of Koopmeiners of Timber) in je voorselectie opnemen en ze dan niet meenemen. Dan naai je ook direct Jong Oranje als je nu toch al weet dat je die spelers niet nodig hebt.

Het zou ook direct verklaren waarom Stengs, die de afgelopen interlandperiodes vast bij de selectie van Oranje zat nu niet eens in de voorselectie zit. Gezien zijn seizoen overigens een terechte keuze, daar niet van.
+3/-0

 
5 weken geleden
De Boer is slim genoeg om Gakpo mee te nemen naar het EK.
+2/-0

 
4 weken geleden
Het zou wel heel amateuristisch zijn als de Boer Gakpho niet zou selecteren en van der Looi ook niet. Gakpho is de beste speler va n Jong Organje. Als dit werkelijk ou gaan gebeuren en het geen praatje voor de bühne is dan moet van der Looij eruit wegens grenzeloze domheid. Maar van der Looij is niet dom dus het is gewoon een praatje voor de bühne.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi