Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen winnaar van Bronzen Schoen

17 mei 2021 19:25 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Donyell Malen winnaar van Bronzen Schoen; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Donyell Malen de winnaar is van de Bronzen Schoen. Uiteindelijk brachten 34 ex-internationals en rapporteurs van De Telegraaf hun stem uit en de topschutter van PSV kwam uiteindelijk op een derde plek uit. Twee seizoenen geleden, toen de prijs voor het laatst werd uitgereikt, ontving Luuk de Jong nog de Zilveren Schoen. Georginio Wijnaldum was in het seizoen 2014/15 de laatste PSV-winnaar van de Gouden Schoen.

Afgelopen seizoenen werd op basis van punten in De Telegraaf bepaald welke speler werd uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar en ontving daarbij de Gouden Schoen. Dit seizoen werd iedere speelronde een andere oud-international van het Nederlands elftal uitgekozen om zelf een Elftal van de Week samen te stellen. Die 34 internationals hebben uiteindelijk gekozen wie de Gouden Schoen, Zilveren Schoen en Bronzen Schoen won. Onder meer Berry van Aerle, Theo Lucius en Arnold Bruggink brachten een stem uit.

Woensdag wordt bekend wie wordt uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Malen is daarin een van de veertien kanshebbers. Ook Jordan Teze en Cody Gakpo staan op die shortlist.

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

schoen bronzen malen telegraaf zilveren aerle arnold berry bruggink cody gakpo jong jordan lucius rapporteurs shortlist teze topschutter uitgekozen wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
De bronzen schoen... dat is nog erger dan die fair play prijs.
+1/-0

Gewoon alle schoenen in de betonnen schoendoos dumpen
+1/-0

2 jaar geleden
Misschien dat Tadic met een gouden schoen wel langer dan 20 seconden rechtop kan blijven. Klaassen terecht in de top 3. Malen te goed voor de Eredivisie, nog niet goed genoeg voor de stap omhoog. Hopelijk kan hij Bergwijn, met 0 goals dit jaar, als waarschuwing gebruiken. Toch lijkt eenieder er al vrede mee te hebben dat hij weg is.
+1/-0

2 jaar geleden
Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar ik vind dat Malen een teleurstellend seizoen heeft gedraaid. Een bronzen schoen heeft hij in mijn ogen dan ook niet verdiend.
+1/-0

 
Je hebt gelijk, ik heb het idee dat het vaderschap te-veel van deze jongens vergt, is weliswaar ook geblesseerd geweest, maar ondanks dat wel teleurstellend naar verwachtingen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Die jongen komt terug van een loodzware blessure, heeft niet 100% kunnen geven tijdens de voorbereiding en nam PSV geregeld bij de hand op zijn jonge leeftijd. Ik geef het je te doen. Had er 45 moeten maken maar dan nog. In een dergelijk zwalkend schip kapitein zijn is niet makkelijk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
In Amsterdam nam hij PSV bij de hand ja. In alle andere toppers heb ik hem niet gezien.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij past zich aan aan het niveau van zijn luitenanten. Daar zit een verbeterpunt net als bij de effectiviteit en oog hebben voor medespelers maar Malen steekt er qua aanleg met kop en schouders bovenuit. Velen lijken dat niet te willen zien
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nee joh, snap dat dan. Met 27 doelpunten en 10 assists over alle competities was hij maar gemiddeld in iedere 96 minuten direct betrokken bij een doelpunt. Een heel teleurstellend seizoen dus :denk

Sommigen hier slaan hier echt met de week verder door.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik weet niet hoe het er tegenwoordig aan toe gaat, maar vroeger werden bij De T de beoordelingen van alle gespeelde wedstrijden opgeteld en wie de meeste punten had, was de beste voetballer van het seizoen. Was je geblesseerd en/of geschorst geweest, kon je een goede klassering al gevoeglijk vergeten.

Vond ik het klassement van de VI eerlijker. Daar moest je een, minimaal, x-aantal competitiewedstrijden hebben gespeeld en beoordeeld zijn. Het totaal aantal punten werd gedeeld door het aantal wedstrijden en het gemiddelde - 2 decimalen achter de komma - was jouw eindcijfer. Easy does it.
+1/-0

 
34 oud-spelers hebben gestemd wie ze de beste vonden
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ah oké. Dus niet meer dat legertje oudprofs* dat wekelijks over de 9 stadions werd verdeeld en alle 22 spelers diende te volgen & beoordelen?

*waaronder ene Sjakie die slechts naar één stadion wilde
+1/-0

 
Nee, zijn ze mee gestopt. Al kan dat ook best zijn dat dat alleen dit seizoen was vanwege alle coronamaatregelen.

Iedere speelronde was een andere oud-international die met een zelfgekozen elftal van de week kwam. Uiteindelijk hebben die 34 spelers ook mogen stemmen wie de beste spelers waren.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat Tadic de gouden schoen pakt en Klaassen de zilveren verbaast me enorm omdat die laatste veel belangrijker was en Tadic een half seizoen uit vorm was maar ze zoeken het maar uit met elkaar. Zet die 2 eens af tegen onze grootverdieners Gotze, Zahavi en van Ginkel. Dat is wat mij betreft HET grote verschil tussen beide ploegen. Mocht Malen vertrekken (verleng aub zijn contract!) dan zal volgend jaar blijken hoe belangrijk die jongen voor ons was. Geweldige speler voor PSV begrippen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje