Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het was een een jaar met ups en downs'

18 mei 2021 09:36 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Het was een een jaar met ups en downs"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad blikt Roger Schmidt terug op het afgelopen seizoen. Volgens de trainer was het een ingewikkeld jaar. "Geen fans, corona een laat voorseizoen, veel nieuwe spelers en direct starten met Europa League-kwalificatie. Het was een een jaar met ups en downs", aldus Schmidt. "Een paar topwedstrijden speelden we, maar het was niet bestendig. Ook niet tegen kleinere ploegen."

Schmidt gaat verder: "Wat we nu bereikt hebben is de tweede plaats en dat moest ook het minimum zijn, vind ik. Het gat met Ajax valt niet te ontkennen. Ze waren op hoog niveau betrouwbaar en bij die club werken veel spelers al een aantal jaren samen. Dat is bij ons minder het geval."

De trainer gaat ook in op de kritiek over zijn speelstijl en wisselbeleid. "Iedereen heeft zijn eigen mening. Er zijn zoveel manieren om van voetbal te houden en iedereen moet maar eigen keuzes maken.", zp geeft hij aan. "Voetbal is een teamsport. Elke speler moet alles doen om zich te ontwikkelen en alles geven om het team tot een succes maken. Van mij krijgen ze in moeilijke tijden honderd procent support, maar het is geen eenrichtingsverkeer."

Schmidt wil dan ook bij spelers uiteindelijk verbetering zien. "Als spelers voor zichzelf willen spelen en zonder teamspirit bezig zijn, gaan ze maar tennissen of golfen of zoiets. Dan kun je doen wat je zelf wilt. Voetbal is anders. Als je niet echt de goede teamspirit hebt, kun je als ploeg nooit succes hebben. Ook als je veel kwaliteit hebt", zegt hij daarover. "Teams als Manchester City of Bayern München zijn succesvol omdat het qua spirit en mentaliteit bij hen ook top is. En er is leiderschap in de groep. Geen enkele speler denkt dat hij groter is dan de selectie en de club. Ik kan een groep niet leiden zonder zo'n gedachte."




Tags

schmidt roger teamspirit bayern bestendig corona golfen ingewikkeld kwalificatie minimum ontkennen speelstijl teamsport tennissen voorseizoen wisselbeleid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Daar is geen woord Spaans bij, nu wel doorpakken graag:

- Schmidt moet bij zichzelf te rade gaan wat HIJ kan verbeteren:
1. niet zo dogmatisch qua speelwijze, ook niveau en speelstijl (tactisch goed) meenemen van Nederlandse clubs, ofwel 2 controleurs niet nodig in 9 vd 10 wedstrijden eredivisie; toppers en Europees is ander verhaal
NB gelukkig geeft Roger zelf aan daarover na te gaan denken...
2. Niet teveel in excuses denken/ praten

- De spelers:
1. weer jaar ervaring rijker, voor sommigen ook (jeugd)EK erbij, betekent drive houden om door te groeien, zoals Gakpo, Teze en Madueke deden.
2. Ervaren spelers als Zahavi, Götze en (ervan uitgaande dat hij bij PSV tekent) Van Ginkel meer druk opleggen om de leiding te nemen, het voorbeeld te geven, gas te geven.
Opm ik ga ervan uit dat oa Rosario, Dumfries en Malen vertrekken (zie verder TD)

- De technische leiding (TD):
1. Sambo bij laten tekenen en bij selectie halen, als back up voor Teze (RB ipv Dumfries)
2. Uppengård als Backup voor Max (LB)
3. Killer halen zoals Stam, Faber of Alex voor RCV positie
4. Pröpper binnenhalen voor middenveld (ervaring, creativiteit, doelpunten en NL ex PSV speler)
5. creative talentvolle aanvallende middenvelder erbij voor de breedte
6. Pavlidis of Giakoumakis halen als sterke technisch begaafde spits speler, die ook als kapstok cq aanspeelpunt gebruikt kan worden

Doe je dit dan ben ik er zeker van dat alleen de VAR nog voor problemen kan zorgen voor PSV in de strijd om het landskampioenschap...

NB vooral niet vergeten dat we NA de winter de volgende volkomen onnodige punten hebben laten liggen:
PSV - AZ 2 punten weggegeven
Fnoord- PSV min 1 punt
ADO - PSV 2 punten weggegeven
PSV - Ajakkus 2 punten weggegeven/genaaid
PSV - Fnoord 2 punten weggegeven
AZ - PSV 1 punt laten liggen/genaaid
PSV - Hveen 2 punten weggegeven

Dit alles gebaseerd op de verhoudingen en kansen in deze wedstrijden, oftewel dat zijn verbeter punten (meer wedstrijden killen), maar dat is geen hopeloze situatie, bv dat je constant minder bent of geen kansen creëert...
+1/-1

2 jaar geleden
Het seizoen was weer één langgerekt dieptepunt. Alleen de Europese overwintering was een lichtpuntje, maar dat werd weer tenietgedaan door de blamage in Athene (Piraeus).
+2/-0

2 jaar geleden
'Het was een een jaar met ups en downs'

Ja, vooral tussen de eerste en tweede helft en omgekeerd. Voor mij eigenlijk het meest onbegrijpelijke.
+1/-0

2 jaar geleden
Aber Rosario und Sangare sind doch Topspieler?

Gelukkig is van Ginkel nog op de valreep opgestaan. Nu nog kijken of het lukt met Propper, Veermannetje en Ramalho.

En graag ein bisjen dalli dalli. Als je kans wil maken op die CL dit keer geen last minute transfers. Vanaf dag 1 voorbereiding moet het klaar zijn Sjon.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Aub geen Veerman , je haalt er trammelant mee in huis. Iemand die zich zo uitlaat over zijn ploeggenoten moet eerst eens in de spiegel kijken. Nog een jaartje HV kan geen kwaad.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage