Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Je zoekt altijd naar de ideale balans van leiderschap, mentaliteit en talent'

21 mei 2021 11:22 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Je zoekt altijd naar de ideale balans van leiderschap, mentaliteit en talent"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad blikt technisch directeur John de Jong onder meer vooruit op de komende transfermarkt. Gevraagd wordt aan De Jong wat hij in de selectie wil veranderen. "Ik denk dat je altijd zoekt naar de ideale balans van leiderschap, mentaliteit en talent", aldus de technisch directeur.

Volgens De Jong is het niet realistisch dat eind juli de selectie al compleet zal zijn. "En die groep zal ook niet helemaal dezelfde zijn als in september. Door de coronacrisis en het EK komt de transfermarkt naar verwachting pas laat op gang", zo geeft hij aan. "Grote clubs gaan wachten en laat investeren, dat werkt door in de markt. Het maakt het moeilijk om alles eind juli al klaar te hebben. We moeten goed inspelen op onze eigen inschattingen ten aanzien van spelers die vertrekken. Een goede mix van voetbalculturen kan in een groep ook iets goeds teweeg brengen."

Uiteindelijk wil PSV in elke linie versterkingen halen. "Daar kijken we wel naar. Ons wedstrijdschema maakt alles wat complex in deze zomer, maar daarover zeuren we niet. Dan hadden we maar kampioen moeten worden", zegt hij daarover.




Tags

jong coronacrisis inschattingen voetbalculturen wedstrijdschema

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Goed verhaal maar daar zullen velen hier wel weer een andere 'mening' over hebben.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dus als iemand het daar niet mee eens is, moet dat gelijk tussen 'quotes'? Alsof andere mensen geen recht hebben op een eigen inzicht. Noord-Korea.

Wat De Jong zegt kunnen we allemaal bedenken. Het gaat om de uitvoering. En die is tot nu toe niet denderend. Hopelijk nou eindelijk een keer wel.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Goed, ik zal het nog eens uitleggen..

"Wat De Jong zegt kunnen we allemaal bedenken. Het gaat om de uitvoering. En die is tot nu toe niet denderend. Hopelijk nou eindelijk een keer wel."

Dat is een mening.

"En dan kom je op de proppen met het clownsduo Baumgartl & Bruma... zou een liedje kunnen opleveren: "toet-toet, boing-boing Baumi & Bruma...". "

Dat is geen mening (maar een 'mening'), dat is denken dat je grappig bent.

Duidelijk nu?
+2/-3

 
2 jaar geleden
Ik lees je posts hierboven na en snap er werkelijk niets van wat je nu eigenlijk precies wilt zeggen over onze TD. Verklaar u nader aub. Dank!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ehm.. ik heb niks over Sjonnie gezegd, enkel dat ik zijn verhaal goed vind.

Ik word alleen een beetje schijtziek van al dat kinderachtige, zure gezeik in elk topic over De Jong, wat dan vervolgens word weggezet als een 'mening'.
+2/-0

2 jaar geleden
Tot op heden is het niet gelukt om een goede balans te hebben. Talent is er zeker, maar niet de begeleiding door een wat meer gevestigde orde (met name in de as van het veld). Daaronder ook graag een of enkele spelers met natuurlijk leiderschap.

Dan heb ik er het volste vertrouwen in dat we Ajax vol onder druk kunnen gaan zetten met hopelijk een schaal aan het eind van het seizoen.
+1/-0

2 jaar geleden
En dan kom je op de proppen met het clownsduo Baumgartl & Bruma... zou een liedje kunnen opleveren: "toet-toet, boing-boing Baumi & Bruma...".
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dat zijn 2 jaar ouwe koeien, ja die kwamen uit de sloot, zo zwak; inmiddels zijn er ook successen qua aantrekken van kwaliteit of het behouden ervan: Boscagli, Malen verlengt, Max, Madueke verlengt, Götze (ook al had Schmidt dat de hand in), Gakpo verlengt en Teze verlengt.
Ik weet dat jij geen vertrouwen hebt in JdJ, maar imo kan hij dit jaar aantonen dat hij geleerd heeft..
+1/-0

 
2 jaar geleden
Goed dan: Sangaré 1 jaar geleden, Drommel onlangs nog... nee ik denk niet dat er geleerd is.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Sangare is nog niet overtuigend, maar heeft zeker potentie, Drommel kan niemand nog iets van zeggen, want nog geen wedstrijd gespeeld voor PSV.

Overigens had ik Okoye ook gehaald...
+2/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Die jongen heeft een contract dat loopt tot 2022 waarbij Sparta een optie heeft van 2 extra jaren. Er zou interesse vanuit verschillende landen zijn waaronder Engeland. Media hebben het over €10m. Ik man me niet voorstellen dat die 7,5 ton klopt. Verre van dat. Mocht het wel kloppen: zit John de Jong dan niet te slapen?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Geen idee of jij nu degene bent die moet lachen als je denkt dat Okoye maar 750.000 moet kosten. Vraagprijs van 10 miljoen is overigens al meerdere keren genoemd. Ook best logisch voor een 21jarige speler met nog een contract voor 4 seizoenen (als ze die optie gaan lichten)
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Optie is nog niet gelicht, nog 1 jaar contract... wellicht kost hij inmiddels 1 mln vanwege de belangstelling, maar nooit 10
+1/-2

 
2 jaar geleden
Als er interesse is van clubs gaat Sparta die optie direct lichten. Dat is geen hogere wiskunde. Je hebt overigens wel gelijk dat zijn contract zonder de optie volgend jaar afloopt. Maar als je werkelijk denkt dat Okoye voor 1 miljoen op te halen is, heeft het ook geen nut om hier nog verder op in te gaan. Regelrechte waanzin.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Klopt helaas niets van. Die optie heeft een waarde Gebaseerd op de marktprijs van deze jongen uitgaande van een 4-jarig contract. Inzake jouw stelling: €1m voor een 1 jarig contract: wat vind je dan van de prijs die PSV heeft betaald voor Drommel?
+1/-0

2 jaar geleden
Creativiteit en scorend vermogen voor het middenveld om mee te beginnen aub. In de groep ‘ervaren’ jongens aub geen mannen van glas meer maar kerels die daadwerkelijk het verschil gaan maken en de jonkies bij de hand nemen.
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje