Transparent
Inloggen
Sluiten

Erwin van de Looi: 'Alle vertrouwen dat Mohamed Ihattaren het verschil kan maken voor Nederland'

21 mei 2021 16:04 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Erwin van de Looi: "Alle vertrouwen dat Mohamed Ihattaren het verschil kan maken voor Nederland"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International is bondscoach van Jong Oranje Erwin van de Looi in gegaan waarom Mohamed Ihattaren geen deel uitmaakt van zijn definitieve selectie. "Hij zat in de voorlopige selectie, maar had op dat moment al wat wedstrijden gemist bij PSV", aldus Van de Looi. "We hadden hem er toch bij genomen voor het geval hij weer zou aansluiten bij PSV. Hij is namelijk voor ons echt een serieuze optie, omdat hij natuurlijk een speler met bijzondere kwaliteiten is."

Ihattaren ontbrak de laatste wedstrijden echter in de selectie van PSV. "We hebben contact gehad met PSV en begrepen dat Mo op dit moment niet wedstrijdfit is. Daarom is hij bij ons afgevallen", zo geeft hij aan.

De bondscoach heeft geen signalen ontvangen dat de middenvelder van PSV is benaderd door de voetbalbond van Marokko. "Mo heeft een tijd geleden voor Oranje gekozen en sindsdien is er regelmatig een kink in de kabel gekomen waardoor hij geen wedstrijden of selecties heeft meegemaakt", zegt hij daarover. "Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat Mo weer het niveau gaat halen dat hij kán halen. Dan kan hij een heel waardevolle speler zijn en het verschil maken voor Nederland. Niet alleen voor Jong Oranje, maar zeker ook voor het Nederlands elftal, dat zou natuurlijk het allermooiste zijn."

Meer op VI.nl




Tags

ihattaren looi erwin nederland oranje jong afgevallen allermooiste kabel kink marokko uitmaakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Nou, dat klinkt best positief, buiten dat hij weer niet wedstrijdfit is natuurlijk.
+2/-0

2 jaar geleden
Hahaha die vd Looy. Wanne kwakzalver. Neem die gast ook dan niet op in de voorselectie. Situatie toen was niet veranderd....
+2/-0

2 jaar geleden
En weer gaat het vandaag al 3x over Mo. Direct dan wel indirect. Wat een soap.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zo te horen heeft iedereen het beste met Mo voor, alleen niemand weet zich er raad mee, Ik persoonlijk ben al een tijdje klaar met deze hele situatie met Mo en zolang Mo zelf geen positieve draai aan de situatie weet te brengen moet het een keertje ophouden, als er gedacht word dat iemand bij Mo het hem toegekende talent kan wakker maken moeten ze daar aan gaan werken met Mo ,en eventjes alle nieuws rond Mo bevriezen tot hij het aankan, persoonlijk denk ik dat al de hoge verwachtingen niet waargemaakt kunnen worden en dat Mo gewoon een Modale speler gaat blijken te zijn, laat de jongen gewoon met rust, basta toch?
+5/-0

2 jaar geleden
Ik ben erg benieuwd of er daadwerkelijk toezeggingen aan Mo zijn gedaan in het verleden door werknemers van de KNVB. Veel fans hameren op zijn gedrag maar niet nageleefde toezeggingen richting zo’n jongen vind ik zeker zo kwalijk.
+1/-1

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Ben ik het niet mee eens.

1 Koeman is geen bondscoach meer, dus die belofte zou dan niet meer tellen.
2 als je jezelf onmogelijk maakt, niet je best doet, te vet bent en nooit wedstrijd fit bent omdat je geen topsport mentaliteit hebt, dan vind jij het net zo kwalijk??

Er is maar 1 reden dat hij niet bij (jong)Oranje zit en die reden is: Mo zelf!
+6/-1

 
2 jaar geleden
Tony heeft een goed punt.
Oordelen op basis van aannames hoort wat mij betreft bij categorie ‘roddel en achterklep’. Dat dit het verdienmodel is van sites is bekend, dat wij hier aan mee doen is zonde van onze tijd en kwetst anderen
(Mogelijk zelfs ten onrechte). Eendracht maakt macht!
+2/-2

2 jaar geleden
Dat kan allemaal best zo zijn maar ik zie een scenario aankomen dat Mo deze zomer gaat vertrekken bij PSV en doordat zijn selecties voor het NL elftal achterwege blijven, alsnog voor Marokko gaat spelen wegens gebrek aan vertrouwen...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat lijkt mij ook best waarschijnlijk en ik denk dat we er niet zo heel rouwig om hoeven te zijn. Want als je er goed over nadenkt heeft hij al die tijd bar weinig laten zien en is het vooral de media die hem tot het achtste wereldwonder gepromoveerd hebben.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik hoop dat hij er weer bovenop komt en weer in zijn oude vorm komt. Dat die weer goed en gemotiveerd speelt. En ook belangrijk kan zijn. Het liefst zie ik dat bij PSV, maar mocht dat niet gebeuren dan is het het beste om die jongen te verkopen. Want om hem nog een seizoen te laten verpieteren op de bank dat is natuurlijk ook geen optie.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat de meesten van ons op meer hadden gehoopt. Wij dachten natuurlijk ook allemaal goud in handen te hebben, sportief op het veld of financieel door een megatransfer. Je hebt een winnend lot in handen en heel langzaam zie je dat in brand vliegen en niemand kan het blussen. Dat gevoel dus, een beetje die onmacht van "wat gebeurt hier nu?" En na die teleurstelling komen natuurlijk de oud Hollandse vooroordelen en aannames tevoorschijn. Begrijpelijk JA maar terecht NEE, wij weten namelijk helemaal niet wat er bij die jongen speelt.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage