Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV volgend seizoen in Eredivisie ook tegen NEC

23 mei 2021 20:08
Foto: Pro Shots

PSV volgend seizoen in Eredivisie ook tegen NEC; image source: Pro Shots

In navolging van Leeuwarden en Deventer zal PSV komend seizoen ook weer de reis naar Nijmegen gaan maken. NEC wist zondagavond in de finale van de play-offs op bezoek bij NAC Breda met 1-2 te winnen. Door een doelpunt in de laatste minuut verzekerden de Nijmegenaren zich van Eredivisie-voetbal komend seizoen.

In het seizoen 2016/2017 speelde NEC voor het laatst in de Eredivisie. Dat seizoen won PSV met 0-4 in Nijmegen, terwijl in het Philips Stadion met 3-1 werd gewonnen. PSV verloor bovendien nog nooit een duel in eigen huis tegen NEC. De voorgaande 43 ontmoetingen over alle competities eindigden in 38 zeges en 5 gelijke spelen.
Tags

eredivisie deventer nac nijmegenaren verzekerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Hijs fijn, prima clubs met grote achterban en mooie steden, PSV heeft daarnaast ook prima historie tegen deze clubs: Cambuur, Go Ahead en NEC, meestal 18 punten...

Nu al zin in, 2 clubs lekker dichtbij ook voor mij!
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Die 18 punten klopt bij lange na niet als je een normale kansberekening erop los laat. In ongeveer 30% van de wedstrijden tegen de genoemde 3 werd er puntverlies geleden.
+1/-0

3 maanden geleden
Avondje NEC weer een tijd geleden haha
+1/-0

3 maanden geleden
Ik verbaas mij wederom over dit bericht op een PSV-site. Wél over Eagles & NEC maar niet met Cambuur.

Maar goed, liever NEC dan NAC natuurlijk. Al had ik het liefst gewoon Emmen erin zien blijven. Ik begon er net een beetje aan te wennen en het zelfs een leuke away trip te vinden.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Hmmmm met dat K veld daar?

NEC is toch veel mooiere club, zeker qua historie, niet? Als klein menneke voor eerst naar stadion de Goffert, in die enorme betonbak met wielerbaan om het veld... Barca thuis legendarisch!

Als Nijmegenaar niet geheel objectief😊
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik was er voor het laatst in 2014 (0-2). Ik had graag afgelopen seizoen voor 3e keer op rij Meerdijk bezocht (thuistribune), maar het mocht niet zo zijn. Terecht gedegradeerd overigens. Niet goed genoeg.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Haha, tegen Barca was ik ook bij ! En een paar jaar later met een paar NEC-vrienden naar de finale van de play-offs ('84-'85) voor promotie tegen De Graafschap in Doetinchem. Ik had in een gekke bui gezegd dat ik, als NEC zou promoveren, ik met hun een seizoenkaart zou nemen van hun NEC. Wordt het een bloedeloze 0-0 maar NEC promoveert wel.... Seizoen '85-'86 had ik dus een seizoenkaart voor maar 75 gulden !!! Dat waren nog eens prijzen. Grappig seizoen meegemaakt maar ze degradeerden wel weer direct. Sindsdien heeft En Ie See (zoals ze daar zeggen) een plekje in mijn hart en gisteren heb ik als een gek staan juichen toen ze vlak voor tijd scoorden. Was lang geleden dat ik voor mijn eigen cluppie zo heb staan juichen 😖 Maar ik ben dus blij dat ze terug zijn.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
In Emmen begon de ellende in 2019.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Dat is ook weer waar. Heb je helemaal gelijk in. Hoe hebben wij het daar in hemelsnaam kunnen laten liggen?!
+1/-0

 
3 maanden geleden
De ellende begon al veer eerder, tegen Emmen kwam hij er pas uit. Welke zichzelf respecterende topclub zet de trainer van de A1 zonder ervaring voor de selectie? Zeker na het debacle Cocu met zijn angsthazige schijtbakkenvoetbal met de sterkste selectie van Nederland. Ik neem die mega blunder de leiding van PSV veel meer kwalijk dan van Bommel, die gewoon zijn best heeft gedaan, maar bagage miste. Het ergste is nog wel dat ze hem hebben laten zitten totdat de titel en Europees overwinteren echt 100% uit zicht waren. Een goede leiding had tijdig ingegrepen en zijn fout herstelt. Maar goed gedane zaken nemen geen omkeer. Het zou me niks verbazen als we met Ruud wederom exact dezelfde fout gaan maken. Leuk dat NEC terug is, goede vriend van me is supporter en gewoon een leuke club.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Precies!
Het zijn Gerbrands en de RvC die hebben gefaald, niet Van Bommel en/of De Jong.
+3/-0

 
3 maanden geleden
De top binnen PSV heeft hen de kans gegeven om te falen, heeft hen laten falen. Maar dat doet niets af aan de puinhoop die ze ervan gemaakt hebben. Beste was geweest als tegelijkertijd met MvB óók JdJ de laan uit was gestuurd. Zo blijven de miskopen binnenstromen en blijft het dure geld in sneltreinvaart verdampen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
We maken allemaal weleens ergens een puinhoop van.

Als Gerbrands jou morgen trainer of TD directeur maakt gaan we jou toch niet als een stuk stront behandelen, bedreigen en op staan wachten bij het stadion om weet-ik-veel-wat met je te doen? Slaat toch helemaal nergens op?

Niemand had ontslagen moeten worden. Van Bommel niet, De Jong niet. Gerbrands had de schade, die hij zelf heeft veroorzaakt, zonder schade weer moeten repareren. 2 keer gefaald.
En nee, ik zeg nu niet dat Gerbrands aan de schandpaal en ontslagen moet worden.
+1/-0

 
3 maanden geleden
The (in)famous "Dirty" Harry Callahan* once said and I quote: "Man's got to know his limitations".

M.a.w. ik ken mijn beperkingen en ik zou de baan van technisch verantwoordelijke bij PSV dan ook vriendelijk edoch beslist afslaan.

Indien niet, zou ik alle kritiek die ik eventueel zou krijgen nemen en accepteren als een man en mijn conclusies trekken, de (enig) juiste conclusies.

*Clint Eastwood, Magnum force, 1973
+1/-0

 
3 maanden geleden
Barcelona (Guardiola)? Cocu heeft het niet slecht gedaan en Van Bronckhorst werd voor het eerst sinds lang kampioen met Feyenoord. Arsenal heeft Arteta die alleen assistent was. Rangers met Gerrard die jeugdcoach was. Zo zullen er nog wel meer zijn.
Liever iemand die niets bewezen heeft als iemand die overal ontslagen is.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Guardiola is wel een uitzondering inderdaad. Bronckhorst werd mede kampioen omdat wij Cocu hadden die bij elke 1-0 voorsprong zo snel mogelijk het hele team in de 16 parkeerde met een extra verdediger, waardoor we toch weer gelijk speelde. Met het beschikbare materiaal heeft Cocu echt tranen trekkend slecht voetbal gespeeld en puur geteerd op het feit dat hij verreweg de beste selectie in Nederland had, en nog ging het met heel veel moeite. En dan de Europese onderuitgang van PSV onder Cocu en van Bommel. Het begon zo goed in 2015, maar daarna hebben we Europees geen deuk meer in een pakje boter geschoten met de grootste Europese vernedering in de clubhistorie als absolute dieptepunt tegen Osijek. Ook Rostov thuis was een grote blamage. van Bommel had het eerste jaar nog pech met de loting, maar daarna was het opnieuw een aaneenrijging van Europese afgangen. Kunnen we ook de fratsen van PSV in de beker onder beide trainers er nog even bij pakken en dan kun je toch wel concluderen dat er heel matig is gepresteerd met toch wel hele goede spelers. Schmidt mocht willen dat hij de selectie van Cocu of Bommel had (He, zou dat iets met John de Jong te maken kunnen hebben?) Neemt niet weg dat ze alle met de beste intentie en hart en ziel voor de club hebben gewerkt. Het blijven voor mij altijd helden van PSV en Cocu heeft ons met de 3-0 thuis tegen Ajax misschien wel het mooiste geschenk ooit gegeven.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Verreweg de sterkste selectie van Nederland terwijl je kampioen wordt met een verdediging met Schwaab, Isimat en Brenet als linksback? Gaat alles wel goed verder?
+2/-0

3 maanden geleden
Degradatie van Emmen, gelukkig verlost van weer een kunstgrasveld
+2/-0

Riverside (geschorst)
3 maanden geleden
Volgend seizoen, met mijn ideale 11(eerste 11) die naar mijn idee ook allen haalbaar zijn, zo treed ik aan tegen NEC:
Doel, Drommel, verdediging van rechs naar links: Teze, Ramalho, Boscagli, Max, verdedigende middenvelders, opbouwers,
Propper, van Ginkel, daarvoor Gotze, Gakpo, met als diepe spitsen, De Jong(Luuk) en Madueke en klaar is Roger👍
+1/-0

3 maanden geleden
Kunstgras clubs er uit en echt gras er in graag!
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nu alleen nog dat vermaledije Heracles, die hebben met hun sponsor een heel slechte verandering in gang gezet...

Gelukkig zijn en aantal club al genezen: Zwolle, VVV, Den Haag.
Eigenlijk moet de KNVB het verbieden, want het is gewoon competitie vervalsing imo; het heeft niets met prof voetbal te maken!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Helaas krijgen we met Cambuur nog een club met die plastic onzin. Sparta speelt overigens ook nog op die ellende, al willen zij over een jaar weer overstappen op echt gras. Was de bedoeling om dat komende zomer te doen maar is met minstens een jaar uitgesteld vanwege corona en de financiële gevolgen daarvan.

Verbieden ben ik volledig met je eens. De meeste clubs vinden dat ook. Alleen dat achterlijke systeem in Nederland zit zo in elkaar dat je minstens 15 van de 18 clubs moet hebben die daarmee akkoord gaan en dat is precies de reden waarom er nooit iets veranderd hier. Iedereen roept om het hardst dat er iets moet veranderen, maar als het puntje bij het paaltje komt geven ze allemaal niet thuis. Ja, de clubs die Europees spelen staan een deel van die inkomsten af. Zou onderhand ook eens fijn zijn als er iets tegenover staat van de teams die puur in de Eredivisie spelen omdat deze nog uit 18 teams bestaat.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Juist, kijk bij de amateurs begrijp ik er nog iets van (ivm belasting voor alle teams), maar prof clubs... als je geen 400 K over kan hebben voor onderhoud aan je veld, ben je als club niet geschikt voor prof voetbal imo
Sparta ja dat is ook onbegrijpelijk, zo'n mooie traditie club en dan op kunstmatige troep.

Tis echt achterlijk, maar ja Jan Smit ed hebben blijkbaar nog steeds een flinke vinger in de pap, zo slecht voor ons imago in t buitenland en vooral spelers die we naar ons land willen halen!
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

backup basarnhem benfica berisha boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord galatasaray gokken ihattaren kwalitatief malen mand mauro midtjylland mwene obispo paok ramalho ring schmidt shevchenko spartak tank teze toptalenten viergever yonci