PSV al 6 seizoenen niet gewonnen in Tilburg

3 april 2003 00:09

Verslaggever: MP

PSV heeft het de laatste jaren moeilijk in Tilburg. Slechts 1 keer wist PSV te winnen in het in mei 1995 geheel vernieuwde Willem II stadion aan de Goirleseweg. Van de laatste zes seizoenen won Willem II vier keer en twee keer werd het een gelijkspel. Van de in totaal 28 ontmoetingen tussen Willem II en PSV in Tilburg won PSV 15 keer. Zeven keer won Willem II en zes keer werd het een gelijkspel. De laatste overwinning van PSV in Tilburg op de Tricolores was op 31 maart 1996 en is dus al meer dan 7 jaar geleden.

Na een pass van Jan Wouters schoot Luc Nilis vanuit een moeilijke hoek knap de 0-1 binnen. Vijf minuten later maakt Jack de Gier de gelijkmaker. Rond de 30e minuut bracht Boudewijn Zenden met twee doelpunten, beiden op aangeven van Luc Nilis, PSV op een 1-3 voorsprong. Nog voor rust bracht wederom Jack de Gier de spanning terug. Na rust besliste Luc Nilis en Eidur Gudjohnson de wedstrijd. Vlak voor tijd keerde Jimmy van Fessem nog een penalty van Boudewijn Zenden.

Ondanks de steun van maar liefst 1500 PSV supporters op het moment dat in het seizoen 96/97 de soapopera omtrent Sport 7 zijn ?hoogtepunt? naderde, verloor PSV met 1-0 door een doelpunt van Bert Konterman. PSV verloor echter niet de koppositie omdat zowel Ajax als Feyenoord verloren van respectievelijk SC Heerenveen en NAC.

In het seizoen 97/98, na een aantal gelijke spelen in vooral de uitwedstrijden, maakte Willem II een einde aan de titelaspiraties van PSV. Gilles de Bilde bracht PSV nog wel op 0-1. Waarna Nilis bij een 1-1 stand een strafschop miste. Sanou, Wijnhard en Arts zorgden er vervolgens voor dat PSV zijn eerste neerlaag in de competitie zou lijden.

In het seizoen 98/99, het seizoen dat Willem-II als tweede achter Feyenoord zou eindigen, verloor PSV door doelpunten van Marcel Valk, Adil Ramzi (2x) en Jatto Ceesay met 4-2. Tegendoelpunten van Luc Nilis en Ruud van Nistelrooy konden niet voorkomen dat PSV in het tweede rijtje op een troosteloze twaalfde plaats kwam te staan.

Het seizoen erop was eind maart de voorsprong op de concurrenten voor de titel al zo groot dat de 0-0 en daarmee twee verloren punten PSV geen pijn deden. Hetzelfde gold voor het seizoen daarop. De 1-0 door Kevin Hofland en de gelijkmaker door Tom Caluw? zorgde ervoor dat PSV een dag later, zonder zelf te spelen, geen kampioen k?n worden. PSV stelde een week later voor eigen publiek tegen SC Heerenveen het kampioenschap definitief veilig.

Vorig seizoen zorgde Willem II ervoor dat PSV teleurstellend aan de competitiestart begon.
Mariano Bombarda (2x) en Joris Mathijsen (uit een indirecte vrije trap) bezorgde PSV de eerste nederlaag na maar liefst 35 competitiewedstrijden. Op aangeven van Jan Vennegoor of Hesselink maakte Mateja Kezman nog wel een eretreffer.

Zondag om 14.30 uur staat de confrontatie tussen Willem II en PSV op de agenda. Meer over de statistieken van Willem II - PSV: archief