Transparent
Inloggen
Sluiten

Yorbe Vertessen tekent nieuw contract bij PSV

28 mei 2021 12:56 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Yorbe Vertessen tekent nieuw contract bij PSV; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat Yorbe Vertessen een nieuw contract heeft getekend. De Belgische aanvaller ligt nu tot de zomer van 2025 vast in Eindhoven. Zijn oorspronkelijke verbintenis zou over een jaar aflopen. Vertessen wist dit seizoen door te breken in de A-selectie en ziet dat nu bekroond worden met een nieuw contract.

Volgens technisch manager John de Jong is de contractverlenging een terechte beloning voor de spits. "Yorbe is het ultieme bewijs dat hard werken en geduld opbrengen loont en daarmee is hij een voorbeeld voor alle talenten van de PSV Academy", aldus De Jong. "Dat heeft hem nooit ontmoedigd. De talentvolle aanvaller heeft altijd de ambitie gehad om het eerste elftal te halen. Dat is hem gelukt en nog altijd probeert hij dagelijks het beste uit zichzelf te halen."

De Jong gaat verder: "Dit contract is het resultaat van keihard werken, geloof en wij spreken hiermee ons vertrouwen in Yorbe uit. Dat is geheel in lijn met onze filosofie van het opleiden van talent. De technische leiding is overtuigd van zijn potentieel en zijn ontwikkeling van jeugd- tot selectiespeler maakt PSV trots."

Zelf is Vertessen ook blij met zijn nieuwe verbintenis. "Sinds ik deze winter werd opgenomen in de A-selectie is mijn ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt", zo geeft hij aan. "De afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk. Ik ben blijven knokken en heb mijn plaats in de groep inmiddels gevonden. De laatste wedstrijden heb ik me met doelpunten en assists ook kunnen laten gelden. Mijn doel is om dat de komende jaren te blijven doen en ik ben dankbaar dat PSV me de kans geeft me hier verder te ontwikkelen."




Tags

vertessen jong academy bekroond bewijs ontmoedigd potentieel selectiespeler stroomversnelling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Tja.. dubbel.
Enerzijds zou ik zeggen dat hij bij lange na (nog) niet het niveau heeft wat wij na zouden moeten streven, anderzijds heeft hij duidelijk potentie en is er duidelijk weer een stijgende lijn te zien en vind ik het daarom te vroeg om hem deze zomer te moeten verkopen, omdat hij anders volgend jaar gratis de deur uit loopt.
Op dit moment echter nog niet goed genoeg voor het eerste en zeker niet voor de CL, dus een jaartje verhuur en veel wedstrijden spelen lijkt mij het beste.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Als je talent de kans wilt geven, geef dan Madueke de kans.
Madueke heeft zo veel in zich om een topper te worden, terwijl ik bij Vertesse het idee krijg dat hij alleen en vooral heel hard kan rennen. Maar goed, dat geld natuurlijk ook voor een speler als Timo Werner dus we zien wel hoe het zich ontwikkelt.
+3/-2

2 jaar geleden
Blij mee! Die schiet er komend seizoen 20 in.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Dan zou hij zo maar eens topscoorder van de Jupiler League kunnen worden. Mooie trofee
+2/-5

KatC (geschorst)
2 jaar geleden
Pure middelmaat. Voegt niks toe. Kan beter op atletiek gaan
+2/-6

2 jaar geleden
Goede zaak. Oogt altijd dreigend. Als het maar niet ten koste gaat van Madueke. Want dat is pas écht een talent!
+3/-2

2 jaar geleden (gewijzigd)
Top, volgende parel uit de JO

Voor de cynici: Nilis voorspelde hem al n hele grote toekomst, destijds - voor zijn zware blessure - samen met Mo het mega talent van onze jeugd...
+9/-1

 
2 jaar geleden
Ja en Aad de Mos zei dat Obispo beter is dan De Ligt. Zegt mij allemaal niet zoveel.
+2/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee klopt, maar t ging mij om dat jullie mij niet hoeven te geloven, maar misschien hebben jullie wel vertrouwen in onze clubicoon Luccie?

Zowel Obispo als Vertessen hebben zware blessure gehad, iets waar Niet Ligt geen last van gehad heeft, bovendien zat die bij een club met een zekere voorkeur bij veel bepalers... ook niet te onderschatten!
+2/-1

 
2 jaar geleden
En de Europese top wil de Ligt omdat de Nederlandse media dat zo graag willen. Wat een beest in wording is dat zeg
+1/-1

 
2 jaar geleden
Mwah.. Luc was een groot speler en ik geloof best dat hij ook een beetje oog heeft voor talent, maar het ophemelen van spelers waar hij op dat moment mee werkt zegt mij niet zo veel. Het zou ook wel heel raar zijn geweest als hij had gezegd dat Vertessen er niks van.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Teze obispo Ramalho max in de verdediging
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
De dag dat ik hier lees dat Malen zijn contract verlengd heeft stuur ik John de Jong een magnum Dom Perignon. Schmidt schijnt het helemaal in deze jongen te zien zitten. Ik zie veel liever andere type spelers spelen.
+1/-3

 
2 jaar geleden
Dat zou iedereen hier willen Tony, helaas bepaalt John de Jong dat niet...

Die Dom moet je maar naar jouw stadgenoot Raiola sturen, wellicht stem je hem daarmee positief...😉
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik doel op een Madueke bijvoorbeeld, niets eens op Mo. Ik lees jou lyrisch zijn over Vertessen, ik zie het niet
+1/-1

 
2 jaar geleden
Madueke is de Vertessen van 2021

Volg jij de jeugd wel?
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb veel meer met Madueke dan met Vertessen. Wat is daar mis mee? Voor die eerste ga ik naar het stadion, voor die 2e niet. Jij als volger van de jeugd: waarom ben je zo lyrisch over hem? Mij gaat het erom wat ik ze bij PSV 1 zie doen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Eerst kreeg Mudueke de voorkeur en maakte dat waar, vervolgens raakte hij geblesseerd en daarna kreeg Vertessen kansen en is begonnen met scoren voor PSV 1, iets waar jij al zolang op hamert...
+1/-1

 
2 jaar geleden
Bekijk jij in al je enthousiasme ook de cijfers alvorens je iets post? Madueke in 1280 minuten, 9 goals en 7 assists. Zet dat eens af tegen Vertessen: 734 minuten, 3 goals, 3 assists. Deze cijfers zijn gemeten over alle competities afgelopen seizoen. ik houd van spelers met scorend vermogen inderdaad en concludeer dat Madueke tot nu toe veel doeltreffender was dan Yorbe. Je zin 'Madueke is de Vertessen van 2021' kan ik totaal niet plaatsen.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Madueke vooral voor der winterstop, daarna niet meer, maakte ook geen indruk als hij inviel.

Komt op als n komeet (vergelijking) uit de jeugd
+1/-1

 
2 jaar geleden
Madueke heeft er na de winter een week of 6 uit gelegen met een hele vervelende blessure. Heeft veel minder minuten gemaakt dan voor de winter. Hoe, wanneer of waarom: goals zijn goals en per minuut is Madueke tot nu toe veel effectiever gebleken dan Vertessen.
+1/-1

 
Ik ben het wel eens met PSValtijd1 dat Madueke na zijn blessure een vrij zwakke indruk maakte. Buiten die (gruwelijke) goal tegen Fortuna na heeft hij eigenlijk niets laten zien en behoorde hij steeds tot de zwaksten op het veld.

Dat doet overigens niets af aan zijn talent, want hij is overduidelijk het grootste talent in de selectie. Dat heeft hij in de eerste seizoenshelft volop bewezen. Hij is ook nog altijd pas net 19 jaar. Dat een speler dan even een dipje heeft op die leeftijd is ook volkomen logisch.

Dan Vertessen: ik ga altijd graag bij de jeugd kijken (dit seizoen natuurlijk niet mogelijk geweest) en heb hem in de jeugdelftallen al volop aan het werk gezien. Daarin viel hij altijd op met zijn scorend vermogen en vooral het gemak waarop hij de doelpunten maakt.

Natuurlijk was zijn begin bij de A-selectie matig tot zwak. Hij viel vooral op door zijn werklust, maar zijn acties zelf waren vrij ongelukkig. Al vond ik hem in de laatste wedstrijden steeds een betere indruk maken en zag je langzaam de 'oude' Vertessen uit de jeugd weer terug.

Ik verbaas me iedere keer weer hoe makkelijk een speler hier wordt afgebrand dat hij er helemaal niets van kan (bedoel hier niet jou mee, maar de algemene tendens hier op de site). We hebben het hier over een pas net 20-jarige aanvaller die twee jaar stil heeft gestaan met spierblessures. Zeker op die leeftijd loop je qua ontwikkeling een flinke achterstand op.

Ik verwacht komend seizoen een beetje hetzelfde voor hem als afgelopen seizoenshelft. Voldoende minuten maken als invaller, af en toe een basisplaats en ongetwijfeld ook nog minuten maken bij Jong PSV. Dan kan hij over één of wellicht twee jaar klaar zijn om de kar te gaan trekken voorin, iets wat hij in de jeugd al volop bewezen heeft. Het is niet voor niets dat hij ieder jaar (samen met Ihattaren) werd gezien als het grootste talent van zijn lichting bij PSV. Op zijn zestiende maakte hij al regelmatig minuten in het Onder-19 team van Van Bommel dat voor het eerst deze eeuw kampioen werd.
+10/-0

 
2 jaar geleden
Dus bij een is dat wel relevant en de ander niet???

Scorebord journalistiek
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Beter een flesje zonder prik. Straks schiet die kurk nog in de strot van Johnny...
Dat wil je toch niet op je geweten hebben? Het is een "beproefde" methode om versneld toegang te krijgen tot een nalatenschap.
+1/-0

2 jaar geleden
Afgelopen half jaar niet gezien dat dit echt PSV-materiaal is. Leuk als opvulling in de selectie, maar in mijn ogen ben je kansloos voor de titel als dit soort spelers bij de eerste 18 van je selectie zit.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hij is nog wat druistig, maar als hij wat meer ervaring krijgt komt dat wel goed, was echt heel groot talent, wat hij niet verleerd heeft; moest alleen vertrouwen op doen (van de trainer en in zijn eigen lichaam)!
Komt goed, echt, hier gaat PSV, net als bij Madueke, nog veel plezier aan beleven.
+3/-1

 
2 jaar geleden
We zullen zien, ik hoop van harte dat je gelijk hebt. Maar waar je bij Madueke, Malen, Depay en ook bij Gakpo in de eerste invalbeurten al zag dat ze iets bijzonders hadden, heb ik dat bij Yorbe helaas nog niet gezien. En bij PSV is het niveau van die eerste 4 natuurlijk wel een beetje de norm / verwachting.
+2/-0

2 jaar geleden
Poep snel en neus voor de goal. Bij ajax goal ontnomen...
+1/-0

2 jaar geleden
Ja dat matig materiaal tekent wel bij. Ging dat maar zo makkelijk met de echte talenten.
+2/-0

2 jaar geleden
De meningen zijn verdeeld, dat begrijp ik wel maar natuurlijk goed nieuws dat hij verlengd. Voor de jeugdopleiding en hij geeft opties met zijn snelheid en werklust. Ik zou zo’n speler ook graag in mijn selectie hebben. En hij wordt alleen maar beter.
Succes
+1/-0

2 jaar geleden
Ik vind zowel madueke als yorbe een groot talent,de een met vooral snelheid en doelgerichtheid en Madueke meer creatief uit het niets een opening realiserend.
Maar ik heb vooral het gevoel dat Yorbe een streepje voor heeft,omdat zijn intentie tot verdedigende arbeid te verrichten,ietwat groter is.

Overigens denk ik dat we beide kwaliteiten nodig hebben,en hoewel ik ze allebei wel in staat acht om een mooie carierre te gaan maken,gaat mijn voorkeur uit naar Madueke.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Prima!, weer n exponent uit de JO! Komend seizoen hopelijk heel het jaar fit, net als Madueke. Dan kun je eind seizoen opmaken of hun grafiek doorstijgt, en wie het verste staat. Dit seizoen zou ik nog niets concluderen agv. blessures waardoor het wedstrijdritme verstoord werd.
+1/-0

2 jaar geleden
Heeft ook mij nog niet overtuigd, maar is nog jong en er was een stijgende lijn. Aan die snelheid heb je in de eredivisie overigens vaak weinig, omdat tegenstanders toch rond de eigen zestien blijven. Meen me te herinneren dat Fleming Poulsen ook voor zijn snelheid werd gekocht en niet zo’n succes was. Maar tegen betere tegenstanders een optie voor snelle counters.
+1/-0

 
2 jaar geleden
haha Flemming Povlsen ... dat is lang geleden zeg. Maar idd ook niet echt een succes als ik me zo herinner.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage