Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Vrouwen naar Champions League na zege tegen FC Twente

30 mei 2021 16:23
Foto: Pro Shots

PSV Vrouwen naar Champions League na zege tegen FC Twente; image source: Pro Shots

PSV Vrouwen is de Pure Energie Eredivisie Vrouwen geëindigd met een 2-1 overwinning tegen kampioen FC Twente. Via Joëlle Smits kwam de ploeg al vroeg op een 1-0 voorsprong, maar al snel volgde de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd zorgde de net ingevallen Kayleigh van Dooren voor de nieuwe voorsprong en de uiteindelijke eindstand in het Philips Stadion. PSV zal komend seizoen daardoor wederom uit mogen komen in de Champions League.

Een nederlaag tegen FC Twente zou uiteindelijk echter ook niet uitgemaakt hebben. Ajax moest dan namelijk met ruime cijfers zien te winnen van ADO Den Haag om de ploeg van Rick de Rooij nog voorbij te kunnen gaan op de ranglijst, maar won na een bizarre slotfase 'slechts' met 3-5. ADO had een kwartier voor tijd nog een 2-0 voorsprong te pakken.

Het seizoen is voor PSV Vrouwen echter nog niet voorbij. Op zaterdag 5 juni wordt in Almere de bekerfinale tegen ADO Den Haag gespeeld. Het duel begint om 20:00 uur en wordt live uitgezonden op ESPN.

Eindstand kampioensgroep Pure Energie eredivisie vrouwen

1.FC Twente6 - 29 pt - (8-5)
2.PSV6 - 28 pt - (16-9)
3.Ajax6 - 25 pt - (12-11)
4.ADO Den Haag6 - 11 pt - (6-17)




Tags

twente ado eredivisie bekerfinale dooren espn joelle kampioensgroep kayleigh rooij smits

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Fijn dat je deze wint tegen de kampioen, maar meer ook niet. Twente hoefde niet meer en zal ook minder gemotiveerd en voorbereid aan de wedstrijd begonnen zijn.

Mooie goals van de thuisclub, met name de 2e - bewussie??? - en de tegentreffer was, spijtig genoeg, weer een groteske flater van Sari. Zij kost je uiteindelijk de landstitel, daar kunnen geen misverstanden over bestaan.

Conclusie: too little too late, mosterd na de maaltijd. Volgende week nou iig die beker winnen, dan heb je, naast bereiken CL-voetbal, tenminste ook een tastbare prijs. Een hoofdprijs.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ja sari was echt de zwakste schakel dit seizoen. Veel punten gekost. Had ik niet verwacht dat ze als een neerwaartse spiraal zou presteren. Van beste keeper van de wereld naar een middelmatige vliegenvanger.
+2/-0

2 jaar geleden
Altijd leuk om van kampioen en angstgegner FCT te winnen. Aanvallend was PSV in de kampioensgroep goed (16 doelpunten tegen 8 voor FCT) maar verdedigend was het matig.(9 om 5 doelpunten).Het matige verdedigen heeft PSV het kampioenschap gekost. Jammer met internationals als vd Berg (cv) en Veenendaal (keepster). Daar had meer verwacht van mogen worden. Volgende week de beker maar winnen tegen Ado.
+2/-0

Ik mag aannemen dat Twente heel graag PSV op de plaats had willen zetten? En dus graag had willen winnen? PSV dames heeft iig het hoofd niet laten hangen.
+2/-0

2 jaar geleden
Leuke wedstrijd om te zien in het stadion. Voor het eerst bij de vrouwen geweest en het was een lgoede wedstrijd
+1/-0

2 jaar geleden
Eindelijk winst tegen Twente, beker pakken en door!
+1/-0

2 jaar geleden
Leuk voor de dames maar het interesseert mij 0!!
Ik denk dat we geen dames of heren voetbal moet zijn maar gewoon voetbal en dan zien we wel wie er blijven spelen en wie er niets te doen hebben maar nu zijn ze vrouwen voetbal proberen door ons strot te duwen terwijl het echt niet om aan te zien is kom op realisme please !!!
+1/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hoezo door de strot duwen? Je kijkt of je kijkt niet, je reageert op een topic of je reageert niet. Jouw keuze. Niemand die dat voor jou bepaalt

Zo zijn er ook de varianten van mannen en vrouwen bij andere balsporten in teamverband zoals bijvoorbeeld basketball, handbal, hockey, volleybal of waterpolo.

Ook maar samenvoegen dan of anders de vrouwenvariant afschaffen? Beetje kortzichtig, zeker gezien dat de Nederlandse vrouwenteams tegenwoordig over het algemeen beter presteren dan de mannen.

En wat doen wij dan met de individuele sporten? Vrouwen tegen mannen laten boksen, fietsen, hardlopen of tennissen? Niet eerlijk toch? Beter zo houden dus maar.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik open deze app en daar staat het toch ook weet je niet van te voren toch.
Maar super als jij het wel goed vindt fijn toch kun je 2x zoveel wedstrijden kijken.
Ieder z'n ding.
Waarom zeg ik dat het dan maar 1 sport moet worden omdat er gezegd wordt dat ze hetzelfde willen verdienen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Welke app bedoel je en wie beweert er in hemelsnaam dat vrouwen in het voetbal evenveel willen verdienen als mannen?

En ik beweer niet dat vrouwenvoetbal even leuk is om naar te kijken als mannenvoetbal, hoewel het elkaar bij (het huidige) PSV niet veel ontloopt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Aanvoerder nationale vrouwen elfal VS
En spelers van bet nationale vrouwen elftal NL
wilde zelfde verdienen als de mannen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Gelijke verdiensten voor mannen en vrouwen zie ik niet gauw gebeuren. Zou ook niet terecht zijn aangezien er over het algemeen minder (publieke) belangstelling voor is.

Al is Team USA een ander verhaal. Dat ziet er gewoon goed uit en vrouwenvoetbal is in de VS ook populairder dan de mannelijke variant.

Wellicht dan alleen met eindtoernooien. Daar heeft Nederland het extreem goed gedaan de laatste 2 eindrondes. Op die ene nederlaag in de WK-finale na, alle wedstrijden gewonnen. Erg knap in wat langzaam maar zeker toch een mondiale sporttak begint te worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het Nat elftal van the USA verloor met 3-0 tegen een clubelftal van onder 19.
Het is echt slecht KillerMFC. Ik begrijp dat je ze enig respect wilt geven en dat siert je zeker!!
Ik hoop dat je in de toekomst toch ook in gaat zien hoe slecht het is maar je bent wel een koene ridder dat je ze verdedigd groet Henry
+1/-0

 
2 jaar geleden
De beste hockeyploeg ter wereld bij de vrouwen, Nederland dus, zal ook niet opgewassen zijn tegen mening mannenteam. Dat heeft alles te maken met fysiek. Je moet vrouwelijke sporters niet vergelijken met de mannelijke equivalent, maar beiden gewoon apart beoordelen. Annemiek van Vleuten laat je ook niet meerijden in de Tour de France. Serena Williams zal ook niet veel games pakken tegen Novak Djokovic.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nou dan weet ik wel als iedereen dat denkt hoeveel ik in ga zetten en op wie zo dat wordt nooit meer werken 😃😃😃
+1/-0

 
2 jaar geleden
Geen interesse dan ook niet reageren of moet je elk topic je "haat " laten horen voor vrouwenvoetbal?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage