Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordan Teze wint met Jong Oranje van titelfavoriet Frankrijk

31 mei 2021 19:54
Foto: Pro Shots

Jordan Teze wint met Jong Oranje van titelfavoriet Frankrijk; image source: Pro Shots

Jordan Teze heeft maandag met Jong Oranje voor een enorme stunt gezorgd op het EK Onder 21. Titelfavoriet Frankrijk werd in de kwartfinale met 2-1 verslagen. Teze speelde de hele wedstrijd als rechtsback en kon terugkijken op een goede wedstrijd. Donderdag speelt Jong Oranje in de halve finale tegen de winnaar van Duitsland - Denemarken.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong oranje teze frankrijk jordan titelfavoriet denemarken duitsland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Leuk voor Teze. Verder uitermate jammer. Ik vond Frankrijk ook de betere ploeg.
+1/-7

 
2 jaar geleden
Waarom jammer? Omdat hij dan een minder lange zomervakantie heeft?
Dit zijn de wedstrijden dat ze zich ontzettend goed ontwikkelen, kunnen leren tegen grote (letterlijk en figuurlijk tegen dit team), goede tegenstanders. Goed voor de marktwaarde en vooral zijn ontwikkeling. Leert hier meer dan tegen vvv en rkc.
+17/-0

 
2 jaar geleden
Waarom ik het jammer vind? Ja ik vind het prettig als Teze zogauw mogelijk op vakantie kan zodat hij fit aan het nieuwe seizoen begint..

Daarnaast gun ik het merendeel van de selectie geen succesvol (jeugd-)EK, zeker de (ex-)Ajacieden niet, en Erwin van der Looij eigenlijk ook niet. En uiteraard, ik zou het bijna nog vergeten, de (K)NVB niet!
+2/-9

 
2 jaar geleden
Ik wil ook dat hij fit begint, maar ik denk ook dat hij er meer aan heeft om een paar potjes op niveau als rechtsback om de knikkers te spelen dan van de zomer tegen FC Ball auf dem Dach om niks.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik begrijp jou wel hoor.

Belangrijkste reden is eigenlijk gewoon dat ik fel gekant ben tegen Nederlands elftal, Jong Oranje, (K)NVB, Zeist en alle (voormalige) Ajacieden (die niks voor PSV betekend hebben).

Alleen de Nederlandse vrouwen gun ik (nog) succes, maar ook dat kan zomaar zijn langste tijd gehad hebben.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Bijzonder triest: een jongen, die zelfs bijna heel zijn leven bij PSV heeft gevoetbald niet het geluk en blijdschap gunnen van een overwinning. 'Teze kan beter op vakantie gaan', dat is nl. beter voor de gemoedsrust van @killer. Manmanman....
+2/-2

 
2 jaar geleden
Dat zegt hij toch niet? Hij zegt letterlijk "leuk voor Teze". Hij heeft zelf geen warm gevoel bij het Nederlandse elftal (understatement). Wat je daar ook van vindt. Persoonlijk loop ik ook niet de oranje polonaise (understatement deel 2), maar dat mag toch ieder zelf bepalen? Dat gezegd hebbende ben ik het eens met preaky dat deze wedstrijden qua belasting goed zijn voor teze, en ben ik blij voor hem.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dank je, Gallier, jij hebt groot gelijk.

Als men niet goed, begrijpend, kan lezen, is het misschien handig om niet te reageren. Zulks voorkomt misverstanden.
+2/-0

2 jaar geleden
Puike prestatie. Af en toe best leuke aanvallen gezien. Verdedigend soms sterk soms zeer zwak. Van dit sterke Frankrijk wat echt niet goed was vandaag. Als.met al topprestatie
+5/-0

2 jaar geleden
Die zag ik niet aankomen. Beetje geluk doet wonderen.
+4/-0

2 jaar geleden
Mooie wedstrijd. Teze speelde goed. Die Bijlow is me een hele goede keeper zeg en die Per Schuurs kan ook goed verdedigen zeg. Die jongen van Sparta speelde ook erg goed. Van der Looij heeft er wel een echt team van gemaakt, dus uiteindelijk toch goed werk verricht. Ja misschien waren de Fransen wel beter over het geheel gezien maar in de laatste minuut scoren was prachtig!
+6/-1

 
2 jaar geleden
Teze speelde niet onaardig ja - wel 1 grote fout waar direct een gigantische kans uit voortkwam maar verder degelijk. Bijlow was in potentie de eerste keeper van het grote oranje als hij niet van glas gemaakt was; liet bij vlagen zijn klasse zien. Schuurs viel me ook niet tegen, maar ik denk wel dat dit ongeveer zijn plafond is.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vond hem dus echt slecht spelen als back. Haalde continu de snelheid uit de aanval door terug te kappen. Roger had hem op zijn fl*kker gegeven dat hij vaker naar voren moest voetballen. En terecht.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wie meer goals dan de tegenstander maakt, wint terecht. Het is ouderwets denken, en vooral in NL, "ja, maar we speelden beter... en ook mooier". Hier moeten we in NL op dat gebied nog veel vorderingen maken, derhalve is een buitenlandse trainer als Schmidt meer dan van harte welkom hier.
+1/-0

2 jaar geleden
Eigenlijk vond ik de commentator gedurende de wedstrijden bijna 90 minuten lang overdreven positief. Alsof het een wonder was dat we er niet met 6-0 af zijn gegaan. Alsof het een wonder was dat we überhaupt een paar keer voor de Franse goal zijn gekomen.

Frankrijk kende een slechte groepsfase met een nederlaag tegen Denemarken. Dus ondanks dat ze misschien de beschikking hebben over veelbelovende spelers, draaiden ze vorige maand ook al niet als een geoliede machine.

Jong Oranje heeft in de laatste minuut uitstekend geprofiteerd van de ruimte die een minder goed georganiseerde ploeg altijd laat liggen. Die 1-2 was echt een perfect uitgespeelde counter, het deed me denken aan de 4-3 die Depay een paar jaar geleden scoorde tegen Feyenoord. En daarnaast heeft Jong Oranje over het algemeen ook goed verdedigd.

Maar ik vond het zeker geen grootse wedstrijd van Jong Oranje. Goede mogelijkheden die we creëerden, werden knullig om zeep geholpen (Stengs, Kluivert, Boadu). En er werden kansen weggegeven door persoonlijke fouten of een slechte organisatie. Dat is echter inherent aan "jong elftallen".

Uiteindelijk vind ik dat de Fransen ons, zeker in het laatste half uur, een paar keer in leven hebben gelaten door grote kansen te missen. Daardoor bleven we in de wedstrijd en zijn we doorgestoten naar de halve finales.

Hopelijk speelt Teze morgen weer in de basis en kunnen deze jongens een nog mooier toetje aan hun seizoen vastplakken. Want ondanks dat ik de gevoelens van killermfc en anderen jegens de KNVB en Oranje wel kan begrijpen, vind ik het toch mooi om onze jongens zo'n succes te zien behalen (ook al is er nog maar 1 PSV-er bij).
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage