Transparent
Inloggen
Sluiten

Arminia Bielefeld licht koopoptie op Ritsu Doan niet

3 juni 2021 12:35 - Kicker.de
Foto: Pro Shots

Arminia Bielefeld licht koopoptie op Ritsu Doan niet; image source: Pro Shots

Tegenover Kicker heeft technisch directeur Samir Arabi laten weten dat ze de optie tot koop op Ritsu Doan niet zullen lichten. De nummer 15 van de Bundesliga zou de Japanner voor 5 miljoen definitief over kunnen nemen van PSV, maar dat is voor de Duitsers simpelweg te duur. "Er is geen enkele kans. Ritsu zal ons verlaten", aldus Arabi.

Doan heeft bij PSV nog een contract voor drie seizoenen. Afgelopen seizoen kwam hij in 34 wedstrijden in de Bundesliga tot 5 doelpunten en 3 assists. In maart werd hij nog uitgeroepen tot Talent van de Maand van de Duitse competitie.

Meer op Kicker.de
Discussieer mee op de forums


Tags

doan arabi arminia bielefeld bundesliga kicker samir

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Doan lijkt mij een speler die het alsnog zou kunnen redden bij PSV, je wordt niet zomaar speler van de maand in de BL, zou hem nog een kans geven.
+4/-0

 
2 weken geleden
Talent van de maand..
+1/-1

 
2 weken geleden
Klopt, maar het wilt iig iets zeggen, iig bedankt voor de correctie.
+1/-0

2 weken geleden
Nah. Te langzaam voor Vollgass.

Verder wel knap, na de overbodige aankoop, ook wederom de verkeerde club uitgekozen voor verhuur. Zelfs 5 miljoen is ze teveel.
+2/-1

 
2 weken geleden
Hoezo was dit de verkeerde club voor verhuur? Alleen omdat ze hem nu niet kunnen kopen? Hij heeft daar 34 wedstrijden gespeeld en is daar talent van de maand geworden van de BL. Voor zijn ontwikkeling is dit juist niet de verkeerde keus geweest. De kans is nu ook dat hij zich in de kijker heeft gespeeld bij clubs in de BL die wel meer dan 5 miljoen kunnen betalen.
+4/-0

 
2 weken geleden
En daarom vindt het de moeite waard kunnen zijn hem te behouden, nog drie jaar contract hè, gokje waard heren?
+2/-0

2 weken geleden
Toch wel opvallend. 34 wedstrijden gespeeld in de Bundesliga en ze vinden 5 miljoen te duur. Dan verwacht ik dat het niet lang duurt voordat ze weer degraderen.
+2/-0

2 weken geleden
De grond verkocht. Het huis verpand en de lening van Jumbo nog om direct onze miskopen uit het verleden op af te schrijven. Ik krijg steeds meer vertrouwen in de toekomst.....
+1/-3

2 weken geleden
oh, ik dacht dat is een Doan-deal ;)
Een speler met zijn kwaliteiten moet toch meer dan 5 mln op kunnen leveren.
Misschien niet eens zo slecht dat ze de optie niet lichten.
+2/-0

Tony the Tiger (geschorst)
2 weken geleden
Even serieus, wordt er bij PSV überhaupt due diligence gedaan voordat er met clubs deals gedaan worden? Schijnbaar zou de transfersom + salaris ongeveer 20-30% van het totale budget van Bielefeld zijn. Dat je een speler graag een jaar van je loonlijst af wilt begrijp ik maar die hele optie tot koop was ook vorig jaar dus gewoon een wassen neus.
+7/-2

 
2 weken geleden
Ik begrijp wat u bedoelt. Ik denk echter dat dit te lastig is voor PSV. Je hebt geen "snuffel" recht in andermans boeken en dit klemt des te meer nu het ging om een koopoptie en niet om een koopverplichting.
+4/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Je dramatiseert @tony. Zullen we even due diligence bij Real Madrid en Barcelona doen, die kopen ook gewoon wat ze willen. In de voetbalwereld veranderen zaken per dag. Buiten dat, Bielefeld wilde Doan huren, kopen was alleen een optie, meer niet.
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 weken geleden (gewijzigd)
Dan ga jij er dus vanuit dat er geen vergelijkbare opties waren vorig jaar met financiëel grotere clubs? Wat Real en Barca hiermee te maken hebben snap ik helemaal niks van.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
N voetbalclub is niet een financiële instelling en het betreft hier ook geen overname, vreemde crossover

Daarnaast, jij stond ook te juichen toen 1 van de mislukte aankopen werd uitgeleend...

Dus
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 weken geleden (gewijzigd)
Gedegen onderzoek wordt in de normale wereld op veel brede schaal toegepast dan alleen bij een financiële instelling.Tevens wordt een dergelijk onderzoek op veel bredere basis toegepast dan alleen maar bij overnames.

Ik vind het bijzonder vreemd dat er een optie te koop is met een partij waarvan achteraf blijkt dat deze club totaal niet bij machte is om deze uit te oefenen. Het lijkt erop te duiden dat er nagenoeg geen belangstelling was voor Doan of dat er bij PSV iemand aan het onderhandelen is die zich het kaas van het brood laat eten.
+1/-0

 
2 weken geleden
Denk eerder invloed corona op financiën
+1/-1

2 weken geleden
Behalve die 5 mln zal ook zijn salaris een rol hebben gespeeld. Ik ben bang dat hetzelde gaat gebeuren met Bruma. Door de corona crisis zullen er weinig spelers van club gaan veranderen het komend jaar.
+1/-0

2 weken geleden
Ik vind Doan niet eens zo heel slecht spelen de keren dat hij meedeed. Met 34 wedstrijden BL ervaring erbij zal hij er ook niet slechter op zijn geworden. Thomas, Mauro of die duitser van Bayern hebben ook weinig indruk op mij gemaakt. Wie weet wordt het de verassing komend seizoen. Voor de breedte niet eens zo heel verkeerd denk ik, tenzij hij echt eigen jeugd in de weg gaat staan, maar weet niet of er al iemand klaar staat voor die positie.
+5/-1

 
2 weken geleden
Ik vermoed dat Doan te duur is om als speler voor de breedte erbij te houden.
+1/-0

 
2 weken geleden
Doan is zeker geen slechtere speler als Mauro Jr. of Ryan Thomas. Maar wat hij tot nu toe (bij PSV) heeft laten zien, is hij ook geen betere speler, en dat is wel waar wij naar moeten streven.

Van mij hoeft Doan niet per sé weg. Maar het is noodzakelijk dat uit het rijtje middenvelders Fein, Sadilek, Guti, Thomas, Mauro en Doan er volgend jaar maximaal 2 onder contract staan. Anders komen we nooit van de middelmaat af en is er te weinig (salaris)ruimte voor spelers die wél versterkingen zijn voor ons middenveld.
+1/-0

 
2 weken geleden
Als hij het goed doet mag hij gerust eigen jeugd vertragen of eigen jeugd moet het tegendeel bewijzen, in Doan is ook heavy geinvesteerd hè?
+1/-0

2 weken geleden
Goh verrassend dit... waarom heeft PSV deze speler destijds überhaupt gehaald? Zeker omdat-ie 'maar' €7-8M moest kosten.

Ik ben overigens 2x met PSV bij Arminia geweest: 2-0 nederlaag en 3-3 gelijkspel (na 3-0 bij rust), Angstgegner? Maar dat terzijde.
+1/-2

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Onbegrijpelijke aankoop destijds, kwam zelfs omdat keuze 1 (Berghuis) niet mogelijk was...
Ook dat was vreemde aankoop geweest, maar had iig meer ervaring en scorende vermogen
+1/-0

 
2 weken geleden
Dus jij bent geen voorstander van de komst van de zoon van "Pico"?
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Nou uiteindelijk wel nu, maar destijds hadden er ook Bergwijn nog...

Pico, ja papa Frank zelfde lichting als Erik-Jan van den Boogaard, net niet generatie,
+1/-0

 
2 weken geleden
Nou Pico kwam pas op aan het eind van de net niet-generatie, maar was zelf idd net-niet, althans voor waar het niveau PSV betrof.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Ik kan me nog herinneren dat hij - Frank/Pico - en plakplaatje op zijn arm zette als hij tegen Gene Hanssen speelde van Roda JC om zijn tatoeages belachelijk te maken 🤣🤣🤣

Kom dat nu maar eens om... times are changing!
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat was Gijp.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Die msn ook, maar ik zou zweren dat Frank dat ook deed... en dat was voordat Gijp kwam
+1/-0

 
2 weken geleden
Gijp was al bij PSV toen Berghuis nog moest debuteren.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Hmmm zal mijn geheugen ff bijpunten...😆
+1/-0

2 weken geleden
Ik zie hier eigenlijk een win-win situatie.... mits ze er in Rotterdam ook zo over denken..... ruil hem maar tegen Berghuis👍
+4/-0

 
2 weken geleden
Is geen gek idee van jou, alleen de grootste win op termijn komt voor Feyenoord imo, ook vraag ik me soms af hoe groot een talent moet zijn om bij mijnheer Schmidt wat meer speeltijd af te kunnen dwingen en daarbij doel ik op Madueke, ik vrees nmlk dat als ze nog een speler voor die positie halen Madueke de kuierlatten vat.
+1/-0

2 weken geleden
Dat is gunstig voor ons... gewoon erbij houden !
+2/-0

 
2 weken geleden
Ja kan zo de revelatie worden.
+2/-0

2 weken geleden
Ik denk dat Schmidt hem er graag bij heeft want , inzet, discipline en doen wat er gevraagd wordt. Daar houdt hij wel van lijkt me en wie weet kan het werken. We hebben ook een historie met spelers te snel afschrijven
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi