Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Timo Baumgartl op huurbasis naar Union Berlin

1 juli 2021 10:13 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Timo Baumgartl op huurbasis naar Union Berlin</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Timo Baumgartl op huurbasis vertrekt naar Union Berlin. De verdediger krijgt in de Duitse hoofdstad weer de mogelijkheid om speelminuten te maken nadat hij snel na zijn komst naar PSV zijn basisplaats kwijtraakte. Union Berlin geeft via de officiële website aan dat er ook een optie tot koop bedongen is.

Baumgartl kwam uiteindelijk tot 36 officiële wedstrijden voor PSV en heeft nog een contract voor drie seizoenen. Eerder speelde hij al 121 wedstrijden voor VfB Stuttgart. Bovendien kwam hij ook tot 20 interlands voor Jong Duitsland.

Meer op PSV.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

baumgartl berlin union duitsland jong kwijtraakte stuttgart vfb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Volgens mij heeft die club helemaal geen geld om Baumgartl over te nemen.
Duurste speler wat ze kochten was 3.5 miljoen laatste jaren.
Gewoon Je verlies pakken dan maar als Psv zijnde.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Die club speelt ook pas 2 jaar in de Bundesliga. In 2008 speelden ze zelfs nog in de Regionalliga Nord. Die gaan als een speer omhoog.
Er lopen daar een paar spelers met aflopend contract die behoorlijk wat waard zijn. Als ze die deze zomer verkopen, of de contracten weten te verlengen en volgende zomer verkopen, hebben ze geld zat om Baumgartl te kopen.
+1/-0

2 jaar geleden
En straks twee seizoenen, dus dan is het argument voor een nog lagere prijs weer dat er een kort contract aan vastzit... Die optie tot koop kunnen we ook al invullen wat daar volgend jaar mee gaat gebeuren, links of rechts is PSV daarvan het kind van de rekening...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Met andere woorden lekker gescout.! Onze scouts eens onder de loep leggen!
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Onze scouts eens onder de loep leggen!"

Met name de manier waarop we scouten, denk ik.
Ik geloof niet dat het zo zeer aan de scouts ligt, maar de manier waarop we scouten. Volgens mij scout men op verkeerde zaken en teveel aan de hand van data. Leuk hoor die verslaving aan data tegenwoordig, zo las ik van de week nog stuk over hoe PSV nu elke vierkante meter van het veld kan scannen en nog meer data kan verzamelen, maar praktijk en theorie zijn 2 totaal verschillende zaken. Voetballers zijn (nog) geen robots.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Data is key...
Belasting op spieren, trainingsintensiteit, herstelduur, loop acties (loopafstanden).
Er is zoveel data die zeker zinvol zijn.
Dit zijn zomaar een paar zaken die je kunt meten.

Je kunt er uiteraard niet alles aan ophangen (mentaliteit, spelinzicht, etc) dat ben ik wel met je eens.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Data kan inderdaad veel toegevoegde waarde hebben. Martinez is bij België ook veel met data bezig.

Maar het ging hier over scouten. En de meeste data waar jij het over hebt is niet beschikbaar voor scouts maar enkel bij de eigen club.
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Data is key..."

Tja, daar ben ik het dus niet mee eens. Data is wat extra info die je in het juiste perspectief moet plaatsen en zeker niet leidend moet laten zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Hopen dat ie de pannen van het dak gaat spelen... 😍 Wie weet...
+1/-0

 
2 jaar geleden
In dat geval ben ik niet zo blij met die optie tot koop. Vooral als daar al een vaste prijs in zou zijn overeengekomen, zoals bij Bruma, Doan... Begrijp ook niet waarom zo'n jongen niet bij PSV kan doorbreken, nota bene onder een Duitse trainer... Met 25 jaar en toch aardig wat wedstrijden in de Bundesliga gespeeld zou hij er toch al moeten staan?
+1/-0

2 jaar geleden
Pfff ik vind regelmatig dat Killer nogal chargeert met zijn hetze tegen JdJ maar als ik nu dit rijtje zie denk ik toch TSJA:
-Baumgartel krijgen we met moeite verhuurd, laat staan verkocht voor 10 miljoen.
-Doan speelt zich in de kijker in Duitsland, maar verkopen voor 6 miljoen of meer ho maar.
-Romero krijgen we niet eens verhuurd, dag 10 miljoen.
-Bruma speelt een goed seizoen, maar verkopen voor 7 miljoen lukt nog niet eens.
En dan vergeet ik er vast nog een paar. Moet ik op mijn werk eens doen, jongens ik heb voor 40 miljoen wat gekocht. Zelf hebben we er niet veel aan maar ik kan wat terug verdienen met verhuur en over vijf jaar is het toch afgeschreven.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
- Bizar inderdaad dat je iemand na 2 jaar met amper speeltijd niet verkocht krijgt voor zijn aankoopbedrag
- De transfermarkt moet nog op gang komen en hij bereidt zich nu met Japan nu voor op de Olympische Spelen. Die interesse voor hem komt vanzelf wel op gang.
- Romero is geblesseerd. Nogal logisch dat de clubs niet in de rij staan (aankoop bovendien van Brands)
- Ook voor Bruma geldt dat de transfermarkt nog op gang moet komen. Daarnaast speelde hij helemaal niet zo denderend.

Dat Baumgartl en Bruma flinke misperen zijn is een feit. Geeft De Jong overigens zelf ook gewoon aan. Maar als dit werkelijk het niveau wordt waarop gediscussieerd moet worden kun je beter stoppen met deze sites.
+6/-1

 
2 jaar geleden
Of je cancelt gewoon jezelf ipv de site te cancelen omdat het niet aan jouw 'hoge standaard' voldoet.

Er is niks mis met de reactie. Het feit dat je die spelers met moeite kunt verhuren geeft gewoon keihard aan dat ze nergens de potentie zien die JdJ en onze scouts erin zagen.

Want als die spelers voor de komst naar PSV reeds goed in het boekje stonden, dan neem je een tijdelijke stilstand in hun carrière of een dip voor lief, in het geval van Doan, Bruma of Baumgartel, en neem je hem bv voor een koopje van 5 miljoen over. Want je zag immers eerder de potentie en je denkt dat je het eruit kan halen bij jouw club.

Maar dat gebeurt niet. Niemand wil die spelers hebben. En dat komt omdat ze totaal verkeerd ingeschat zijn op hun waarde en niveau.

En voordat we dat weggegooid geld met toptransfers hebben terugverdiend zal die 40 miljoen altijd aan JdJ blijven kleven. Met de kanttekening dat ook Brands destijds zijn goedkeuring gaf aan Bruma en Guti, en bv Maher en Luckassen haalde. Niettemin, dat zijn heel andere bedragen qua miskopen.
+5/-2

 
Welke 40 miljoen? Die 3 samen waren iets minder dan 30 miljoen.

En nogmaals: Bruma en Baumgartl zijn absolute miskopen en daar ga je ook een enorm verlies op maken. Zelfs De Jong zelf erkent dat.

Doan is een heel ander verhaal. PSV wil zelfs graag met hem verder. Hij wilde afgelopen seizoen alleen zelf verhuurd worden omdat hij zeker wilde zijn op een plek op de Olympische Spelen. Zal na de OS gewoon lekker aansluiten als er niemand komt die de portemonnee wil trekken.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik weet niet wat voor reactie er is verwijderd en of je daarop reageert? Ik zie niet wat er mis is met mijn "niveau waarop gediscussieerd wordt". Ik geef alleen een opsomming van een aantal "gevallen" die ons veel geld gaan kosten.
-Baumgartel speelt niet omdat hij simpelweg niet het benodigde niveau heeft.
-Doan zou het niveau wel kunnen hebben maar blijft volgens mij een twaalfde man, daar vind ik hem veel te duur voor.
-Bruma was wel degelijk een gewaardeerde speler in Griekenland met doelpunten en assists.
-Romero is inderdaad botte pech voor hem en ons.
Maar voor de duidelijkheid ik zal het NOOIT eens zijn met persoonlijke aanvallen en het overduidelijk proberen je gelijk te halen ten koste van een ander.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het zijn toch gewoon feiten dat er de afgelopen jaren heel veel geld is uitgegeven aan spelers die niet eens in PSV 1 spelen. Dat mag gewoon gezegd worden. Was het geld uitgegeven aan spelers die wel wat toe zouden voegen hadden we geen 14 punten achter Ajax gestaan vorig jaar. Ik begrijp best dat daar veel frustratie over is, want we zitten nog wel even aan deze spelers vast. Ik zou ook liever ten gelde maken en het geld goed investeren. JdJ is natuurlijk niet de enige die beslist of een speler wel of niet komt, maar wel de eindverantwoordelijke. Ik hoop van harte dat hij binnenkort eens met een mooie verassing uit de hoge hoed kan komen, dat zal het sentiment ook wat doen keren. Pröpper en van Ginkel zijn normaal gesproken goede versterkingen, nu de kers op de taart nog.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Okee, dat JdJ geen succesvolle handel weet op te zetten tot nu toe is een feit, maar dat geloel over je verlies pakken wordt wel een toverwoord onderhand, ze zijn bezig de mogelijkheden te vinden om het verlies zoveel mogelijk te beperken en met een beetje geluk er het beste van te maken,, Union hoeft Baumgartl niet te kopen, Baumgartl moet zijn eigen verkopen/bewijzen door daar zijn stinkende best te doen en dat telt voor alle verhuurde speler, de huurder hoeft hem niet persè te kopen, door goed te presteren schept de verhuurde speler zelf zijn kansen op een mooie transfer en/of nieuwe kans, al dat sarcasme cynisme en cyanidegezeik is niet nodig, let wel hè, niet nodig maar is wel een recht;-) en die respecteer ik.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Haha Cynisme en sarcasme ken ik, maar cyanide gezeik is nieuw voor mij😎

Laten we hopen dat we er uiteindelijk sterker uit te voorschijn komen en dat we de schade kunnen beperken(sorry Por). En eerlijk is eerlijk, ik koop ook wel eens wat waarvan ik achteraf denk "zonde van het geld"
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage