Transparent
Inloggen
Sluiten

Olivier Boscagli: 'Mijn positie is natuurlijk centraal achterin'

7 juli 2021 11:28 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Olivier Boscagli: "Mijn positie is natuurlijk centraal achterin"; image source: Pro Shots

Ondanks dat hij afgelopen seizoen ook enkele wedstrijden op het middenveld speelde, richt Olivier Boscagli zich vol op de positie van centrale verdediger. Dat geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. "Voor mij is het duidelijk, mijn positie is natuurlijk centraal achterin", aldus Boscagli. "Zo ben ik in de jeugd ook opgeleid. Ik wil me focussen op één positie, maar als de trainer mij een keer nodig heeft op het middenveld dan kan ik er spelen."

Boscagli verlengde onlangs zijn contract in Eindhoven. "Ik weet niet of er interesse in me is geweest, maar dat wil ik ook niet weten. Ik ben gefocust op PSV en na het vorige seizoen heb ik met mijn zaakwaarnemer het jaar geanalyseerd", zo geeft hij aan. "Daarna heb ik met John de Jong en Toon Gerbrands gesproken. Zij wilden verlengen, voor mij was het direct duidelijk het te doen. Ik heb daar niet lang over na hoeven denken."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli gerbrands jong

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
In Nederland zijn verdedigers die goed kunnen meevoetballen populair. Maar internationaal ga je er geen potten mee breken. Ik denk dat als Dumfries verkocht wordt en er verder niets in de verdediging bij komt, het er amper op vooruit gegaan is. Wat we nodig hebben is een grote, sterke CV achterin. Een sloper.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Heb je al een paar foto's gevonden van zulke verdedigers?
+6/-1

 
2 jaar geleden
Vooropgesteld voetballen wij onze meeste wedstrijden in Nederland.
Daarbij denk ik dat voetballende CV’s juist heel erg gewild zijn zolang het niet afbreuk doet aan de kwaliteit van verdedigen.
Ik vind dat Boscagli zich super goed ontwikkelt en ook die verdedigende kwaliteiten dik on orde heeft. Kopt heel veel weg, kan dus goed positie kiezen, wat cruciaal is. Schuwt duels niet, is snel genoeg en met afstand de beste CV die we laatste jaren gehad hebben. De laatste jaren waren wel mager dat moet ik toegeven maar Boscagli verlengen is super goed nieuws!
+9/-0

 
2 jaar geleden
Eens,hoe meer voetballend vermogen in het elftal,hoe beter.
Met deze gast in de achterhoede,voetbal je je onder eventuele druk makkelijker uit.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Je zou van die Sangare zo'n sloper kunnen maken. Je blijft echter zitten met het feit dat je hem weinig nodig zult hebben als je ervan uitgaat dat PSV fris dominant aanvallend voetbal wenst te spelen... Dat deze speelstijl ertoe kan leiden dat je een paar keer per jaar gefopt wordt door een counterploeg, dat moet je maar op de koop toenemen.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Bij een goede tegenstander is Sangaré denk ik naast de spelverdeler(vGinkel/Pröpper?) op het middenveld een uitstekende keuze om als stofzuiger te functioneren.
+1/-0

Hopelijk houden ze het duo Boscagli Teeze in stand en regelen ze een rechtsback, verder hoop ik op goede concurrentie/vervanging voor Max want als er iemand mij tegen is gevallen is dat Max.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Max is uitstekend begonnen en heeft helaas een aardige terugval gehad. Ik hoop en denk dat ie het licht gezien heeft en na de zomerstop weer doorgaat zoals ie een jaar geleden begonnen is.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik ben bereid om de man het voordeel van de twijfel te gunnen. Zo slecht deed hij het afgelopen seizoen niet. Positive thinking!
+2/-1

 
Killer en Freak, jullie vinden wel beide dat Max het niet goed genoeg heeft gedaan en ik vind dat hij wat mij betreft tegen is gevallen, zoek het verschil.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vond Max met name in begin seizoen meer dan behoorlijk. Die oproep voor die Mannschaft en met name de wedstrijd tegen Spanje (6-0) heeft hem niet bepaald goed gedaan. Na de winterstop vond ik Max weinig soeps, verdedigend niet en aanvallend kwam er geen voorzet meer aan. Boscagli vond ik het met name op middenveld aardig doen. Maar dat is overbezet.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage