Transparent
Inloggen
Sluiten

Noni Madueke: 'Iedere keer als ik op het veld sta moet ik bewijzen dat ik altijd hoor te spelen'

8 juli 2021 09:43 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Noni Madueke: "Iedere keer als ik op het veld sta moet ik bewijzen dat ik altijd hoor te spelen"; image source: Pro Shots

Noni Madueke wordt de laatste periode nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar Borussia Dortmund. De aanvaller geeft in gesprek met Voetbal International aan hier zelf totaal niet mee bezig te zijn. "Mijn prestaties moeten voor mij spreken. Iedere keer als ik op het veld sta moet ik bewijzen dat ik altijd hoor te spelen. Dat is wat ik probeer te doen", aldus Madueke.

De Engelsman gaat verder: "Laten we afwachten wat er gebeurt. Mijn voeten, die moeten praten. Het liefst doe ik dat vanaf de rechterkant, maar iedereen weet dat ik overal voorin kan spelen. Tegen Delbrücker was het 4-2-3-1, maar het kan ook heel goed 4-2-2-2 of 4-3-3 worden. Wat de trainer ook besluit, we zullen het zo goed mogelijk uitvoeren."

Over Borussia Dortmund wil hij het dan ook niet hebben. "Ik ben voetballer van PSV en ik geniet momenteel van het voetballen. Dat is eigenlijk alles. Ik wil niks over hen zeggen als ik voor PSV speel. Dat is niet respectvol naar de club en de fans van wie ik houd", zo geeft hij aan. "Ik wil wedstrijden spelen, dat is voor mij op dit moment het belangrijkst in mijn ontwikkeling. Als ik speel dan is het goed, daar ligt dus vooral mijn focus op. Maar natuurlijk neemt de coach de beslissingen."

Madueke denkt dan ook al aan de wedstrijd tegen Galatasaray. "Het komt er nu snel aan. Het is mijn eerste Champions League-wedstrijd, daar kijk ik enorm naar uit", zegt hij daarover. "De kracht van de tegenstander kijk ik niet zo naar, wel naar die van mijn ploeggenoten. We hebben een sterk team. Samen zullen we alles doen om te winnen en ik wil natuurlijk mijn team helpen met doelpunten."

Meer op VI.nl




Tags

madueke dortmund delbrucker galatasaray geniet respectvol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Ben ik de enige die zich kapot ergert aan die manipulatieve media?

Wat willen die nou? Dat talentvolle spelers zo vroeg mogelijk weggaan uit Nederland?

En dat terwijl die ook vreten van het voetbal...

Goede reactie van Noni btw!
+10/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens. Noni is nog niet eens uitgegroeid tot basisspeler of de media wil hem al naar het buitenland hebben. Valt me nog mee dat ze er niet bij vermelden dat PSV 7 miljoen voor hem wil hebben. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met het voetbal in Nederland.
+6/-0

2 jaar geleden
We hebben jaren met Ihataren gespeeld met erg weinig rendement rond de goal, in zowel assist als goals, zelfde jonge leeftijd. Met Madueke heb je een speler in het veld staan die minimaal 15 goals maakt en dan wordt er toch een soort van raar machtsspelletje weer gespeeld van 'langzaam brengen' en 'hij doet zijn verdedigende taken niet'. Weet je wie ook zijn verdedigende taken niet deed? Ruud van Nistelrooy, Romario en Ronaldo, maar ze zorgden wel voor de goals... Zorg gewoon dat je met negen man die verdedigende taken regelt en laat twee gasten zorgen voor de ballen in het netje... En zorg er svp voor dat dit talent niet te vroeg weggaat...
+7/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Het was ook wel heel indrukwekkend geweest als Ihattaren op z'n 17/18e al goal na goal maakte , dat is een investering die je maakt in de ontwikkeling van zo'n jongen. Al moet ik wel zeggen dat we niet moeten doen alsof er voor een assist en een goal niks met de bal gebeurd.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Als je wil dat 2 spelers geen enkele verdedigende arbeid hoeven te doen, dan moeten ze er allebei 30+ inschieten en geen 15 want dat is veel te weinig . Dat lukte die 3 die jij noemt overigens met 2 vingers in de neus, terwijl zeker van Nistelrooy wel degelijk zich 3 slagen in de rondte werkte op het veld.
Madueke heeft na zijn blessure op 1 mooie goal tegen Fortuna na eigenlijk niks meer laten zien: onzichtbaar op het veld en 0 goals en 0 assists. Als je dan vervolgens ook je verdedigende taken laat liggen is PSV gewoon met 10 man aan het voetballen.
Geeft niks dat een jonge speler een terugval heeft na een betere periode maar als hij nu al ophoudt met hard werken gaat hij er ook nooit komen.

Als je overigens ook met 9 verdedigend ingestelde spelers wil gaan voetballen, ben ik benieuwd wie de aanvoer naar die 2 spitsen moet gaan verzorgen, want met 9 Rosario's en Sangaré's gaat dat natuurlijk nooit gebeuren.
+2/-0

2 jaar geleden
Een topper in spé. Deze jongen wordt komend seizoen zeer belangrijk voor PSV.
+5/-0

2 jaar geleden
Dan moet hij wél regelmatig(er) op het veld staan natuurlijk.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Die gaat het gat wat Malen laat vallen vullen en misschien wel snel laten verbleken ook...

N gat laten verbleken, die past met bij Geer en Goor 🤣🤣🤣

Maar zonder dollen veel vertrouwen in deze topper en dat ziet onze trainer ook wel!
+1/-0

2 jaar geleden
Hij wil vlieguren maken dit seizoen en denk dat dat het beste bij PSV kan. Bv bij Dortmund is daar echt niet zeker van basisplek. Dit seizoen kan Roger Schmidt echt niet omn hem heen. Word een sensatie dit jaar!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot soccernews tuchtcommissie vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage