Transparent
Inloggen
Sluiten

Mario Götze: 'Het is goed dat we flexibeler kunnen zijn'

11 juli 2021 11:31 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Mario Götze: "Het is goed dat we flexibeler kunnen zijn"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Mario Götze aan dat zijn nieuwe rol bij PSV uitstekend bevalt. De Duitser is de nummer tien in een 4-2-3-1 systeem. "Ik ben het ermee eens dat dit beter bij het team past. Roger vond het een goed idee om me op een positie neer te zetten die me een centrale flexibiliteit geeft, zodat ik ook meer ruimtes kan creëren door van positie te wisselen", aldus Götze. "Het is goed dat we flexibeler kunnen zijn: dat we 4-3-3 kunnen spelen als ik wat terugzak of 4-4-2 als ik voorin blijf hangen. Dat is goed voor mij, en ik denk ook voor het team."

Götze is dan ook zeker niet bezig met een vertrek bij PSV. "Ik focus me op PSV, dat is het belangrijkste. Dit trainingskamp, de belangrijke wedstrijden die komen gaan: daar ben ik mee bezig. Je weet hoe het in de voetballerij werkt, alles kan heel snel veranderen, maar ik focus me nu op de taak die voor ons ligt", zo geeft hij aan. "Er zijn geen aanbiedingen geweest, nee. Het moet ook wel echt iets goeds zijn wil ik vertrekken, een goed project. Maar ik ben gelukkig op dit moment, ik ben overtuigd van het plan van de trainer en ik denk dat het team is gegroeid in de laatste maanden en dat we goede versterkingen hebben gehaald. Ik ben een PSV-speler en daar ben ik blij mee."

Na een zwaar trainingskamp kijkt de aanvaller uit naar het nieuwe seizoen. "We zijn nu vermoeid, maar we hebben nog ruim een week om te herstellen en spelen woensdag nog een goede oefenwedstrijd", zegt hij daarover. "De sfeer in de selectie is goed en we hebben een goede voorbereiding gehad tot nu toe. Ik ben er dus van overtuigd dat we een goede wedstrijd zullen spelen tegen Galatasaray."

Meer op VI.nl




Tags

gotze flexibeler trainingskamp flexibiliteit galatasaray project roger terugzak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik hoop dat hij komend seizoen meer speelt en vooral wat aanweziger is. Op de nr10 positie kun je je wat minder verstoppen. Dan moet ie ook iets minder energie in het meeverdedigen stoppen, zodat hij vaker met het aanvallen mee kan doen.
+1/-4

 
2 jaar geleden
Als je iets Götze níet kan verwijten is dat hij zich verstopt. Hij is wel zijn slimme loopacties ook heel belangrijk in het creëren van ruimte voor anderen en aan de bal ziet het er niet altijd spannend uit, maar hij speelt de bal wel meestal vooruit en naar de goed kleur.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Ik zal het me wel allemaal verkeerd herinneren vorig seizoen. Zijn passing is prima, maar ik verwacht meer dan dat voor een aanvallende middenvelder. Hij had 0 schotpogingen zijn laatste 4 wedstrijden, ondanks veel balbezit op dreigende posities. Vaak was de vraag na een wedstrijd of hij wel mee had gedaan. Vaak was hij niet eens in beeld bij een aanval van PSV. Malen of Zahavi stonden vaak alleen in de 16 bij een voorzet. Met zijn kwaliteiten verwacht je toch net iets meer.
+1/-0

2 jaar geleden
Brengt tot nu toe te weinig.
Zelfde verhaal met Van Ginkel.
In oefenwedstrijden tot nu toe weinig gezien van deze twee.
Propper vond ik wel goed.
+1/-2

2 jaar geleden
Ik vrees met grote vrezen.... te magertjes allemaal en te weinig energie. Vrij iedeenloos ... te veel spelers die lijken het allemaal wel best te vinden....
Ik denk dat het niet goed komt qua championsleague.
Competitie strijden om plek 2 met feyenoord Vitesse en AZ....
Ik hoop zo dat ik ongelijk krijg....
+1/-2

2 jaar geleden
Als je dit verhaal van Gotze zo leest, dan waan je jezelf als Alice in Wonderland: alles is of komt goed als je maar niets belangrijk vindt (behalve je salaris natuurlijk)...
+1/-4

 
2 jaar geleden
Dat heet positief denken, daar bereik je dingen mee zoals wereldkampioen worden..
+3/-0

2 jaar geleden
Nog geen wedstrijd gespeeld en dan alweer zo'n zure reacties hier . Je hoeft niet alles kritiekloos te slikken maar wat een zeikerds zijn jullie.
+13/-0

2 jaar geleden
Ja, ik snap wel dat hij niet bezig met een vertrek bij PSV. Als je kijkt naar wat hij aan salaris krijgt voor die paar wedstrijden die hij gespeeld heeft. Dat gaat hem bij een andere club niet lukken
+1/-3

2 jaar geleden
Alsof dat salaris hier zo uitzonderlijk is. Hij kon bij zoveel meer clubs meer verdienen.

De enige kritiek waar ik het mee eens ben is dat ie vaker moet schieten, hij is extreem dienend rond de 16 en lijkt altijd een ander te kiezen die er beter voor staat. Maar volgens mij heeft hij technisch het beste schot van allemaal, dus hij zou veel vaker zelf na een actie moeten afdrukken ipv altijd te zoeken naar iemand die er beter voor staat.

Gaat er bij mij niet in dat je na een goeie dribbel richting zestien die bal vervolgens geeft aan Sangare of Rosario als laatste station in een aanval. Die 2 zouden verboden moeten worden te schieten. Gotze is veel te bescheiden.
+2/-0

2 jaar geleden
Toch leuk om te lezen. Mooie woorden. Voor wat het waard is overigens.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage