Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jong PSV-aanvoerder Tijn Daverveld vertrekt naar Cyprus'

12 juli 2021 10:42 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Jong PSV-aanvoerder Tijn Daverveld vertrekt naar Cyprus"; image source: Pro Shots

Tijn Daverveld zal gaan vertrekken bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvoerder van Jong PSV zal deze week nog een contract bij AEL Limassol in Cyprus gaan tekenen. De 21-jarige verdediger mocht vertrekken bij de club en zou dit seizoen niet meer op veel speeltijd kunnen rekenen. Daverveld zat sinds 2008 in de jeugdopleiding van PSV, maar wist de stap naar het eerste elftal nooit te zetten. Uiteindelijk zat hij één keer bij de wedstrijdselectie, vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Omdat er uit de jeugdopleiding enkele verdedigers zijn doorgeschoven naar Jong PSV zal PSV geen vervanger aantrekken voor Daverveld. Hij had in Eindhoven nog een contract voor een jaar.

Meer op ED.nl
Tags

daverveld jong cyprus ael limassol pec

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Mooie stap om dat te combineren als ‘het grote avontuur’ en het eerste elftal. Wellicht dat ie volgend seizoen misschien wel Europa league voetbal speelt. En van daaruit als ie zich in de basis knokt en uitblinkt kan ie misschien wel ene mooie vervolgstap maken voor zijn carrière.
+1/-0

3 jaar geleden
Lekker onder de zon,ver weg van huis een andere cultuur proeven en nog een beetje tegen een bal aan trappen.
Die ervaring pakken ze hem straks niet meer af,en daar word je als mens alleen maar rijker van.
Veel succes,Tijn.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Doet-ie goed.

(edit: wonnen wij toch paar jaar terug met 3-0 & 0-4 van, na 2x 0-0 ruststand?)
+1/-0

3 jaar geleden
Wel vreemd dat notabene de aanvoerder van Jong niet goed genoeg is voor het eerste. Wat zegt dit over de rest van de spelers van Jong PSV?
+1/-0

 
Helemaal niets. Of heb je gemist dat er vanuit Jong PSV vijf spelers mee op trainingskamp waren en Sambo, Oppegard, Antonisse en Fofana een uitstekende indruk maakten? Daverveld is de aanvoerder omdat hij de meest ervaren speler van Jong PSV is.

Van de selectie van Jong PSV van 2019/20 zitten Jordan Teze en Yorbe Vertessen inmiddels vast bij de selectie. De aanvoerder van die ploeg was Robin Schoonbrood, zit nu zonder club thuis. Van de selectie van 2018/19 zitten Cody Gakpo en Armando Obispo bij de selectie (Teze zat dat seizoen overigens ook al bij Jong PSV), Piroe was toen de aanvoerder. En zo heb je ook Damien van Bruggen, Dirk Abels en Clint Leemans als aanvoerder gehad. Uit iedere lichting zijn meerdere spelers doorgestroomd naar de A-selectie. De meeste aanvoerders van die teams hebben echter nooit een minuut in het eerste gespeeld.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik dacht precies hetzelfde, maar dan vooral de vraag waarom was vorig seizoen niet een van de jongens die meegingen op trainingskamp met het eerste de aanvoerder? Fofana of Sambo bijvoorbeeld?
Iemand aanvoerder maken die je niet goed genoeg vindt, en dus iemand anders die je wel goed genoeg vindt die "ervaring" niet geven lijkt me vooral een rare keuze.
+1/-0

Ik zou het ook weten, als je hier tussen wal en schip valt? Doe het met wat minder in een prachtige omgeving tot je daar genoeg van krijgt/hebt, leef elke dag alsof het je laatste dag is, je doet wat je het liefst doet en daarnaast leef je, ja leven!!
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi