Transparent
Inloggen
Sluiten

Marco van Ginkel: 'We weten wat ons te doen staat en wat de spelopvatting is'

16 juli 2021 11:39 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Marco van Ginkel: "We weten wat ons te doen staat en wat de spelopvatting is"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Marco van Ginkel aan enorm uit te kijken naar de start van het seizoen. "Voor mijn gevoel gaat het goed", aldus Van Ginkel. "Tijdens ons trainingskamp hebben we hard gewerkt en zijn we veel bij elkaar geweest. De voorbereiding is wat korter dan normaal geweest, maar we weten wat ons te doen staat en wat de spelopvatting is. Dat er nu weer publiek bij de wedstrijden is, bezorgt je kippenvel omdat je je weer echt voetballer voelt. Ik heb het gemist."

De aanvoerder van het duel tegen PAOK krijgt ook de vraag of hij samen met Davy Pröpper op een middenveld kan spelen. "We zullen zien hoe het loopt. Davy is ook een goede voetballer, heeft een tijdje in Engeland gezeten en is blij om weer hier te zijn. Er zijn genoeg wedstrijden en we gaan zien hoe het loopt", zo geeft hij aan. "Voor nu moeten we een aantal rondes in de Champions League-voorfase zien te overleven en dat wordt heel belangrijk voor de club en onze jonge spelers. Het is ieders droom om in de Champions league te spelen en daarbij moet de trainer nou eenmaal keuzes maken."

Van Ginkel was de aanvoerder van PSV in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen en droeg die band ook in de oefenduels tegen VfL Osnabrück en dus PAOK. Het is voor hem echter geen must dat hij dat de rest van het seizoen ook is. "Ik heb wel een bepaalde ervaring bij deze club en ook in mijn carrière", zei hij daarover na de oefenwinst tegen de Grieken.




Discussieer mee op de forums


Tags

ginkel spelopvatting paok bezorgt engeland grieken korter oefenwinst osnabruck trainingskamp voorfase

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Erg blij met onze Captain.
Hopelijk valt alles dit seizoen een keer goed voor ons.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Altijd vertrouwen gehad in Marco, fijn dat hij het nu ook echt laat zien waard te zijn; deze prettige, rustige en toch zeer gedreven speler is een echt boegbeeld voor PSV!
Vermoed dat Schmidt in hem eindelijk de gewenste captain ziet, die het verschil kan maken; echte winnaar, speelt in de as, prima uitstraling en communicatief ook helder!

Go go Marco!

De AS van PSV is zeker beter geworden met Drommel, Ramalho, een fitte van Ginkel en ook nog Pröpper; het enige wat nog echt ontbreekt imo is een target/ kapstok spits...
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb een onbegrensd vertrouwen in Marco!

De rest zal zich nog moeten uitwijzen (bewijzen). Laat ik het op gematigd optimisme houden.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hoezo op de vraag of ze samen op het middenveld kunnen spelen, hebben ze toch al vaak gedaan destijds?
+2/-0

 
Dat was in een systeem met 3 middenvelders, niet met twee. Lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat Pröpper en Van Ginkel samen in de basis zullen staan op het middenveld.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage