Transparent
Inloggen
Sluiten

'Youri Roulaux keert terug bij PSV als keeperstrainer voor jeugdopleiding'

17 juli 2021 10:00 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"Youri Roulaux keert terug bij PSV als keeperstrainer voor jeugdopleiding"; image source: Pro Shots

Een jaar geleden vertrok Youri Roulaux bij PSV om bij Roda JC aan de slag te gaan. Nadat hij zijn plek in de basis na enkele wedstrijden kwijt raakte, keert de 22-jarige doelman weer terug op de Herdgang. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft hij aan dat het als keeperstrainer zal zijn in de jeugdopleiding. "Ik heb een schitterend aanbod van PSV gekregen om drie jaar aan de slag te gaan in de academie. Bij UNA was ik al keeperstrainer en dat mag ik hier ook gaan doen", aldus Roulaux.

Hij spreekt tegen dat hij op zijn 22ste al helemaal stopt met keepen. Hij zal ook actief blijven op het veld zodat hij indien nodig inzetbaar is voor bijvoorbeeld Jong PSV. "Momenteel train ik daar mee, omdat daar door omstandigheden een aantal keepers weg is", zo geeft hij aan. "Ik kan ook meetrainen bij PSV onder 18 of de A-selectie, voor het geval het nodig mocht zijn. Daarvoor blijf ik zo fit mogelijk."

De doelman sluit dan ook niet uit dat er nog wedstrijden in het betaald voetbal worden toegevoegd aan zijn cv. "Het zou kunnen. Zeker omdat er door blessures, corona of andere oorzaken soms een gat kan vallen", zegt hij daarover. "We zullen zien hoe dat uitpakt. Ik kan dit aanbod simpelweg niet weigeren, omdat het een heel mooie baan is en de clubs voor mij ook niet in de rij stonden. Er waren wel contacten, bijvoorbeeld met FC Eindhoven en een Deense ploeg."
Tags

roulaux baan corona herdgang jong roda una

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Mooie creatieve oplossing en invulling.
+2/-0

2 weken geleden
Komt over als iemand die het gauw opgeeft. Op 22-jarige leeftijd al stoppen als keeper is toch opmerkelijk. Wat heeft hij jonge, aanstormende keeperstalentjes dan wel bij te brengen?
+1/-1

 
2 weken geleden
Of hij is gewoon realistich. Als je niet goed genoeg bent, bent je niet goed genoeg. Of misschien heeft hij gewoon andere ambities.
Ik kan anderen ook prima vertellen hoe ze iets moeten doen, terwijl ik het zelf niet half zo goed kan. ;)
+2/-0

 
2 weken geleden
Fair enough. Wel wat aan de jonge kant dan.
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat is misschien juist wel een voordeel op de lange termijn. Op jonge leeftijd al ervaring op doen in het trainen, lesgeven en coachen. Er zijn een heel aantal jonge hoofdtrainers actief die het als voetballer niet is gelukt en al op jonge leeftijd voor het coachen zijn gegaan. Coachen ansich is ook een vak en met 15 jaar extra ervaring ten opzichte van een oud keeper kan ook heel goed uitpakken. Moet het coachen je ook wel liggen natuurlijk.
+2/-0

 
2 weken geleden
Hij spreekt dus tegen dat hij helemaal stopt met keepen, met andere woorden als er iets interessants op de deur klopt stt ie iig ervoor open?
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afgelast albert berisha bijgesteld borusia cashen crockett doan fofana gakpo hype ihattaren izecson james jong klauwen madueke malen raiola rosario sambo santos schmidt sonny steemzen teze trestena vertessen yonci zahavi