Transparent
Inloggen
Sluiten

Eerste officiële wedstrijd van het seizoen direct van groot belang

19 juli 2021 17:48

Voor PSV begint woensdag het seizoen officieel en het mag direct vol aan de bak. Voor de tweede voorronde van de Champions League is Galatasaray de tegenstander. De Turken kwamen afgelopen seizoen één doelpunt tekort om kampioen te worden en moeten daarom net zoals PSV drie voorrondes zien door te komen om in de groepsfase van de Champions League uit te kunnen komen.

PSV speelde drie keer eerder in eigen huis tegen Galatasaray. De eerste keer was in het gouden seizoen 1987/1988. Het toernooi om de Europa Cup 1 werd ook toen begonnen met een thuiswedstrijd tegen Galatasaray en eindigde in een 3-0 overwinning.

In het seizoen 2001/2002 was Galatasaray een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. De thuiswedstrijd werd toen echter niet in het Philips Stadion, maar in het Gelredome gespeeld vanwege een straf van de UEFA. Het duel werd wel gewoon met 3-1 gewonnen. Ook in het seizoen 2006/2007 speelden beide teams tegen elkaar en ook toen wist PSV het thuisduel te winnen. Destijds werd met 2-0 gewonnen.

In totaal speelde PSV acht keer eerder tegen een Turkse tegenstander in Europees verband. Daarin kan het uitstekende cijfers overleggen, want zeven keer werd gewonnen en één keer werd gelijk gespeeld.




Tags

galatasaray gelredome uefa voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje