Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Als je zo kan spelen in de eerste wedstrijd in een vol stadion ben je natuurlijk heel blij'

22 juli 2021 00:40

Roger Schmidt gaf na de wedstrijd in gesprek met RTL aan erg genoten te hebben van de sfeer op de tribunes. "Het was al erg lang geleden dat de supporters er bij waren in een officiële wedstrijd en het was vandaag heel belangrijk. Als je dan zo kan spelen in de eerste wedstrijd in een vol stadion ben je natuurlijk heel blij", aldus Schmidt. "We hebben heel goed gespeeld en een paar prachtige doelpunten gemaakt. We hebben een heel goede stap gezet om naar de volgende ronde te gaan, maar we zijn pas halverwege."

De trainer was vooral de spreken over de spirit in zijn ploeg. "We hebben in de praktijk gebracht waar we steeds op getraind hebben", zo gaf hij aan. "We zijn in 90 minuten niet gestopt om hun aan te vallen. We hebben veel ballen veroverd en hebben ze ook van ons doel kunnen weg houden, zodat ze amper kansen hebben gekregen."

Schmidt ging verder: "Het was vandaag ook heel belangrijk dat we lieten zien efficiënt te kunnen zijn, want dat was afgelopen seizoen vaak een probleem. We creëerden een hoop kansen, maar maakten er geen gebruik van. Dat was nu anders. We waren in staat om veel te scoren. Dit is zeker een goed resultaat na de eerste wedstrijd."

De Duitser kreeg ook de vraag waarom hij Mohamed Ihattaren niet liet spelen. "De situatie voor hem is hetzelfde als voor iedereen op de bank. Er zijn veel spelers geweest die geen speeltijd hebben gekregen", zei hij daarover. "Ik heb moeten beslissen welke elf spelers in de basis begonnen en welke spelers invielen. De vier spelers die invielen hadden we op dat moment nodig."

Schmidt kon zich dan ook totaal niet vinden in de vraag of het voor Ihattaren niet beter is om te vertrekken omdat hij toch niet mag spelen. "Maar dat geldt niet alleen voor hem, maar voor meerdere", reageerde hij daarop. "Het is niet dat hij een speciale behandeling verdiend. Het is voor alle spelers hetzelfde. Wij willen succesvol spelen. We hebben bij PSV grote doelen en het is aan mij om leiding te geven aan iedereen. Mohamed Ihattaren is voor ons een belangrijke speler. Ik hoop dat hij zich zo goed mogelijk ontwikkeld. Als hij beter is dan de andere spelers zal hij spelen, maar dat geldt voor alle spelers."
Tags

schmidt ihattaren roger invielen creeerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.864 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afgetroefd awaydays benfica boomertje clown doan drommel eredivisie feyenoord gakpo ginkel gotze hansie ingewikkeld izecson kraaij maalderink madueke moe mwene oorlog registratie sangare schmidt sparen teze vertessen vinicius yassera zahavi