Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verliest twee punten in Tilburg door gelijkspel

6 april 2003 17:05

Verslaggever: RvW

PSV heeft vandaag opnieuw niet kunnen winnen in Tilburg. Tegen Willem II werd het zondagmiddag 1-1 na een enerverende tweede helft. Gezien de gehele wedstrijd was het gelijkspel niet onverdiend te noemen. Luinge speelde echter een dusdanig grote rol dat vooral de PSV'ers zich bekocht zullen voelen.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Het controleerde het duel in Tilburg en het leek wachten tot het moment dat de bal eens goed zou vallen voorin. Naarmate de eerste wedstrijd vorderde zakte het spelpeil echter ver terug. Willem Ii durfde meer naar voren te gaan spelen. PSV toonde met name aanvallend te weinig initiatief.

In de tweede helft begon PSV veel aggresiever. PSV nam de wedstrijd weer in handen. Het was dan ook niet echt verrassend dat het PSV was dat de wedstrijd openbrak. Vogel gaf een steekballetje vanaf links. Robben kwam vanuit het midden opzetten en troefde twee verdedigers van Willem II af. Vervolgens maakte hij het koel af voor Willem II doelman Martin.

De vreugde bij PSV was slechts van korte duur. Young-pyo Lee ging op de voor hem vreemde rechterkant opzichtelijk in de fout bij een diepe bal. Sektaoui profiteerde en legde de bal vervolgens zeer knap achter Ronald Waterreus. Luinge had het door zijn manier van fluiten al met diverse PSV'ers aan de stok gehad. Toen hij vervolgens Kezman een zuivere penalty onthield en de spits ook nog eens met direct rood wegstuurde wegens een vermeende elleboogstoot kon de leidsman helemaal niets goed meer doen in de ogen van de Eindhovenaren.

De wedstrijd bleef na de 1-1 spannend. De wedstrijd golfde op en neer en tot in de laatste minuten waren er kansen aan beide kanten. Het zou echter 1-1 blijven, waardoor de Eindhovenaren na 13 duels op rij weer eens puntverlies leden.


[wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

tilburg luinge aggresiever bekocht controleerde durfde elleboogstoot enerverende golfde kezman lee leidsman naarmate openbrak opzichtelijk pyo robben sektaoui spelpeil steekballetje stok troefde vogel vorderde waterreus wedstrijdverslag wegstuurde zuivere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage