Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint ook in Istanbul en gaat probleemloos naar volgende ronde

28 juli 2021 21:53
Foto: Pro Shots

PSV wint ook in Istanbul en gaat probleemloos naar volgende ronde; image source: Pro Shots

PSV is zonder problemen door naar de derde voorronde van de Champions League. Na in Eindhoven al met 5-1 gewonnen te hebben eindigde het duel in Istanbul in een 1-2 zege. Noni Madueke en Marco van Ginkel zorgden voor de doelpunten. Olivier Boscagli kreeg twee lachwekkende gele kaarten aangesmeerd en werd van het veld gestuurd.

In vergelijking met de wedstrijd in het Philips Stadion had Roger Schmidt één wijziging in zijn elftal doorgevoerd. Yorbe Vertessen werd vanwege lichte klachten uit voorzorg aan de kant gehouden, zodat Cody Gakpo in de basis kwam te staan.

Waar PSV een week geleden uit de startblokken schoot deed het in het snikhete Istanbul een stuk rustiger aan. Het spel was daarom aan de slordige kant en het nodige balverlies was het gevolg. Galatasaray kwam echter geen moment tot gevaar.

Langzaam kwam PSV steeds beter in de wedstrijd. Het eerste schot op doel na ruim een half uur spelen was bovendien ook direct raak. Een schot van Noni Madueke werd van richting veranderd en belandde buiten bereik van de doelman hoog in het doel. Het was ook direct de laatste kans voor rust, zodat PSV met een voorsprong richting de kleedkamers ging.

Snel na rust was het opnieuw raak. PSV bleef druk zetten op het doel en na een uitstekende aanval kon Marco van Ginkel een voorzet van Mario Götze binnenwerken.

Een kwartier voor tijd werd Olivier Boscagli plotseling van het veld gestuurd. De Fransman had enkele minuten daarvoor geel gekregen omdat een bal tegen zijn arm werd geschoten en kreeg vervolgens een tweede gele kaart aangenaaid door de Turken, die al de hele wedstrijd last hadden van de vallende ziekte.

Enkele minuten later viel bovendien vanuit het niets een tegentreffer. De net ingevallen Nick Viergever liet zich verrassen en zag Diagne spectaculair scoren. In het restant gebeurde niets meer, zodat PSV ook de return winnend wist af te sluiten.




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli ginkel madueke aangenaaid aangesmeerd balverlies binnenwerken cody diagne fransman gakpo galatasaray gotze lachwekkende roger schmidt slordige snikhete vallende vertessen viergever voorronde voorzorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje