Transparent
Inloggen
Sluiten

Weg richting de groepsfase gaat verder tegen Deense tegenstander

1 augustus 2021 11:55

Het avontuur van PSV in de Champions League gaat dinsdagavond weer verder. In het Philips Stadion is het Deense FC Midtjylland de tegenstander. Waar PSV in de vorige ronde veel te sterk was voor Galatasaray wisten de Denen Celtic uit te schakelen.

Nog nooit speelde PSV een officiële wedstrijd tegen FC Midtjylland. De Deense ploeg werd in 1999 pas opgericht, maar wist in het tweede seizoen al direct Europees voetbal te halen. Sindsdien kwamen ze slechts zes seizoenen niet in actie in Europees verband, maar voor FC Midtjylland ging het bijna iedere keer al mis in de voorrondes. Slechts twee keer haalden ze de groepsfase van een Europees toernooi.

Vorig seizoen wist FC Midtjylland voor het eerst in de clubhistorie tot de groepsfase van de Champions League te komen. Met twee punten eindigde het als vierde in een groep met Liverpool, Atalanta en Ajax. Het was vorig seizoen ook de enige keer dat ze tegenover een Nederlandse tegenstander stonden, maar beide duels tegen de Amsterdammers gingen verloren.

De competitie in Denemarken is inmiddels al begonnen. Na drie wedstrijden heeft FC Midtjylland zes punten. Zaterdag wist het met 0-2 te winnen op bezoek bij Viborg. Afgelopen seizoen kwam het een punt tekort om de landstitel te prolongeren en moest het de titel laten aan Brondby.

De selectie van FC Midtjylland kent één speler met een verleden in de Eredivisie. Verdediger Daniel Høegh speelde 78 wedstrijden voor sc Heerenveen, maar keerde een jaar geleden terug naar zijn thuisland. Mede omdat de Denen regelmatig wisselen tussen een driemans en viermans verdediging heeft hij nog geen onomstreden basisplaats kunnen veroveren.




Tags

midtjylland atalanta brondby celtic denemarken driemans egh eredivisie galatasaray heerenveen landstitel liverpool prolongeren thuisland titel viborg viermans

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje