Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV ook veel te sterk voor FC Midtjylland

3 augustus 2021 21:53
Foto: Pro Shots

PSV ook veel te sterk voor FC Midtjylland; image source: Pro Shots

PSV heeft de heenwedstrijd tegen FC Midtjylland overtuigend gewonnen. In het Philips Stadion eindigde het duel in een 3-0 zege. Noni Madueke, Mario Götze en Cody Gakpo zorgden voor de doelpunten.

FC Midtjylland kende een moeizame voorbereiding. Vanwege coronabesmettingen miste het vier spelers en bovendien koos het er voor om enkele uren voor de wedstrijd pas richting Eindhoven te vliegen. Daar kwam ook nog het nieuws van de FIFA bovenop dat verdediger Juninho voor zes wedstrijden werd geschorst vanwege een incident bij zijn vorige club. Hij had sinds zijn komst nog iedere wedstrijd in de basis gespeeld.

PSV rook daarom bloed en vloog net zoals tijdens de wedstrijd tegen Galatasaray direct uit de startblokken. Het werd ook direct gevaarlijk, maar de Denen hielden de boel achterin goed dicht. Nadat de eerste storm was gaan liggen en PSV enkele minuten iets te slordig aan de bal was, sloeg Noni Madueke na 20 minuten spelen genadeloos toe. Hij kreeg de bal van Eran Zahavi en krulde de bal buiten het strafschopgebied in de verre hoek.

Vanaf dat moment had PSV het duel weer volledig onder controle en leek het ook wachten op meer doelpunten. Dat gebeurde tien minuten later al. André Ramalho zag Mario Götze diep gaan, gaf een geweldige diepe bal en deze werd uitstekend aangenomen door de Duitser. Hij leek de bal vervolgens verkeerd te raken toen hij op doel schoot, maar via een verdediger belandde hij alsnog in het doel.

Het derde doelpunt liet niet lang op zich wachten. Na een geweldige aanval verlengde Zahavi met een bal achter zijn standbeen de pass van Götze, waarna Cody Gakpo de bal eenvoudig in het lege doel kon tikken.

In de tweede helft werd het spel iets slordiger. PSV bleef heer en meester en kreeg ook voldoende kansen om de score verder uit te breiden en het duel definitief te beslissen. Vooral Zahavi kreeg een kwartier voor tijd een enorme kans toen hij vrij voor de keeper kwam te staan, maar hij schoot naast. De ploeg van Roger Schmidt was in de afwerking net iets te slordig om het tweeluik met de Denen in Eindhoven al te beslissen.

Doelpunten vielen er niet meer, maar het duel zal PSV wederom veel vertrouwen hebben gegeven voor de rest van het seizoen.




Discussieer mee op de forums


Tags

midtjylland gotze zahavi cody gakpo madueke afwerking bloed coronabesmettingen eran fifa galatasaray heenwedstrijd heer juninho krulde ramalho roger rook schmidt slordiger standbeen uren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage